Αρχική Νέα & Ανακοινώσεις

ΕΟΣ ΣΠΑΡΤΗΣ - Βαδίζουμε στη Φύση Τετάρτη 5 Ιουνίου

ΕΟΣ ΣΠΑΡΤΗΣ - Βαδίζουμε στη Φύση Τετάρτη 5 Ιουνίου

Αγία Ειρήνη- Καραγιανναίικα - Άγιος Γεώργιος
Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης θα πραγματοποιήσει, στο πλαίσιο της δράσης του βαδίΖΟΥΜΕ στη φύση, απογευματινό περίπατο την Τετάρτη 5-6-2024 και συγκεκριμένα στη διαδρομή: Αγία Ειρήνη- Καραγιανναίικα -  Άγιος Γεώργιος-και επιστροφή.  Ξεκινάμε από την πλατεία Αγίας Ειρήνης με κατεύθυνση προς το χωριό Λογγάστρα. Μετά από 100 περίπου μέτρα από την έξοδο από το χωριό στρίβουμε αριστερά στο δρόμο τον οποίο ακολουθούμε για 700 μέτρα περίπου και φτάνουμε στο εκκλησάκι του Αγίου Σώστη. Συνεχίζουμε διασχίζοντας τον Κνακίωνα ποταμό από το παλιό πέτρινο τοξωτό γεφύρι και ανηφορίζουμε στο μονοπάτι για τα Καραγιανναίικα της Τρύπης. Βγαίνοντας στον ασφάλτινο δρόμο Σπάρτης-Τρύπης μετά από 60 περίπου μέτρα στρίβουμε αριστερά και σε 5 περίπου λεπτά φτάνουμε στον Άγιο Βασίλειο. Συνεχίζουμε το μονοπάτι ανάμεσα σε πουρνάρια, ελιές και θάμνους και σε 15 περίπου λεπτά φτάνουμε στην κορυφή του λόφου όπου είναι χτισμένος ο Άγιος Γεώργιος σε υψόμετρο 547 μ. Η θέα είναι μοναδική. Αγναντεύεις την κορυφή του Πάρνωνα, την κοιλάδα της Σπάρτης, την καστροπολιτεία του Μυστρά και κορυφές του βόρειου Ταΰγετου.Η διαδρομή είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικίες και για οικογένειες με παιδιά. Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής. Στόχος είναι η μύηση στη δραστηριότητα της πεζοπορίας, η ήπια άσκηση, η απόλαυση της φύσης και η γνωριμία με το Σύλλογο, τη δράση του και τα κοντινά μονοπάτια της περιοχής μας.

Συνιστάται η χρήση αθλητικών ρούχων και παπουτσιών, ενώ μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας αδιάβροχο, νερό και ενδεχομένως κάποιο σνακ.

Στοιχεία διαδρομής:
Διάρκεια: 2- 2,5 ώρες περίπου
Βαθμός δυσκολίας: Α  Εύκολη
Ώρα αναχώρησης : 5,15 Από βιβλιοθήκη. 5,30   Από Πλατεία Αγίας Ειρήνης.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τους συντονιστές της δραστηριότητας  Θεόδωρο Καλαματιανό τηλ 6974844425 και Παππά Παναγιώτη τηλ 6945832701