Το καταφύγιο του Πάρνωνα βρίσκεται στη θέση Αρνόμουσγα, πάνω από το χωριό Βαμβακού Λακωνίας σε υψόμετρο 1.420 μ. Τέθηκε σε λειτουργία το 1973 από τον Ε.Ο.Σ. Σπάρτης και ήταν δωρεά του Ελληνο-Αμερικανού George Pierce (Γιώργος Παπαθεοδώρου).

• Χωρητικότητα: 34 άτομα
• Το καταφύγιο δε διαθέτει ρεύμα

• Θέρμανση: Σόμπα και τζάκι
• Υδροδότηση: φυσική πηγή νερού σε απόσταση 200μ.
• Κουζίνα οργανωμένη με γκάζι για μαγείρεμα
• Τουαλέτες εσωτερικές

Για την διαμονή σας στο καταφύγιο Πάρνωνα, επικοινωνήστε με τον έφορο καταφυγίων Παν. Παππά, τηλ. 6945832701


Λίγα λόγια


Το καταφύγιο του Πάρνωνα βρίσκεται στη θέση Αρνόμουσγα, πάνω από το χωριό Βαμβακού Λακωνίας σε υψόμετρο 1.420 μ. Απόσταση από τη Σπάρτη 58χλμ περίπου ασφαλτοστρωμένα. Τέθηκε σε λειτουργία το 1973 από τον Ε.Ο.Σ. Σπάρτης και ήταν δωρεά του Ελληνο-Αμερικανού George Pierce (Γιώργος Παπαθεοδώρου).

Το καταφύγιο δε διαθέτει ρεύμα, έχει τζάκι, σόμπα και οργανωμένη κουζίνα με γκάζι για μαγείρεμα, εσωτερικές τουαλέτες. Νερό από φυσική πηγή (Αρνόμουσγα) σε απόσταση 200μ. Η δυνατότητα φιλοξενίας είναι 34 άτομα. Η περιοχή του καταφυγίου είναι ιδανική λόγω της μηδενικής φωτορύπανσης, για ερασιτέχνες αστρονόμους οι οποίοι κάθε χρόνο πραγματοποιούν στην περιοχή αστροπαρατηρήσεις. Επίσης, με αφετηρία το καταφύγιο οι ορειβάτες και πεζοπόροι μπορούν να γνωρίσουν το βουνό μέσω σηματοδοτημένων διαδρομών.
Από εκεί ξεκινάει και η διαδρομή για την Μεγάλη Τούρλα, την υψηλότερη κορυφή του Πάρνωνα, που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.935 μ.

Για την διαμονής στο καταφύγιο Πάρνωνα επικοινωνήστε με τον έφορο καταφυγίων Παν. Παππά,  τηλ. 6945832701 ή στο e-mail: eosspa@otenet.gr(Φωτογραφίες καταφυγίου Νίκος Μπακής)