Αρχική Νέα & Ανακοινώσεις

Εξόρμηση στο Φαράγγι των Μυλων την Κυριακή 14 Ιουλίου 2024

Εξόρμηση στο Φαράγγι των Μυλων την Κυριακή 14 Ιουλίου 2024

Διαδρομή: Γεωργίτσι - Καστόρι
Την Κυριακή 14-7-2024 Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης διοργανώνει πεζοπορία στο φαράγγι των Μύλων:   Ένα  από τα πιο γνωστά μονοπάτια του Ταϋγέτου Μια διαδρομή που ενώνει το μπαλκόνι του Ταϋγέτου (Γεωργίτσι) με το πανέμορφο Καστόρι.

Φαράγγι Μύλων:  Εντυπωσιακή πεζοπορική διαδρομή στον Ταΰγετο.  Από το Γεωργίτσι (970 μ. υψόμετρο) προς το Καστόρι (475 μ. υψόμετρο).
Η συνολική απόσταση της πεζοπορικής διαδρομής είναι περίπου 10 χιλιόμετρα και υπολογίζουμε 4-4,5 ώρες περπάτημα. Το μονοπάτι θεωρείται μέτριο και άριστα σηματοδοτημένο.    Για τα πρώτα δυόμιση χιλιόμετρα θα κινηθούμε σε χωματόδρομο. Μετά θα κατηφορίσουμε στο δάσος ακολουθώντας το μονοπάτι μέσα στην πυκνή βλάστηση. Από κει και πέρα η διαδρομή κινείται μέσα στο φαράγγι. Περίπου στα 8 χιλιόμετρα της διαδρομής θα φτάσουμε στο χώρο αναψυχής του Καστορίου. Αν θέλουμε, τερματίζουμε εδώ τη διαδρομή. Το επίσημο τέλος της όμως είναι 2 χιλιόμετρα παρακάτω στην περιοχή Μαρμαρογέφυρο. Η συγκεκριμένη πεζοπορία είναι απόλυτα ασφαλής Υπάρχουν ξύλινα σκαλιά, προστατευτικά κάγκελα, συρματόσκοινα, γεφυράκια και άριστη σηματοδότηση σε όλη τη διαδρομή
Απαραίτητα για τη συμμετοχή, η καλή φυσική κατάσταση μπατόν, νερό, και ο κατάλληλος για την εποχή ατομικός εξοπλισμός.
Αναχώρηση στις 7.30 το πρωί της Κυριακής, με ΙΧ αυτοκίνητα, από το Κλειστό Γυμναστήριο Σπάρτης για Γεωργίτσι, όπου κατά τις 8.30 θα ξεκινήσει η πορεία.

Στοιχεία διαδρομής:
Διάρκεια: 4—4,5 ώρες περίπου
Βαθμός δυσκολίας: Α+  Εύκολη

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τους συντονιστές της δραστηριότητας  Θεόδωρο Καλαματιανό τηλ 6974844425 και Παππά Παναγιώτη τηλ 6945832701