Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης πραγματοποιεί, για τα μέλη του, διήμερη εξόρμηση στον Πάρνωνα, το Σάββατο και την Κυριακή 10 και 11 Ιουλίου 2021. Συγκεκριμένα, θα ακολουθηθεί η πορεία Βαμβακού-Καταφύγιο Πάρνωνα-Κορυφή Μεγάλη Τούρλα-Καταφύγιο Πάρνωνα-Βαμβακού.

Βαθμός δυσκολίας: Β+ (μέτρια).

Το πρόγραμμα θα διαμορφωθεί ως εξής:
Συνάντηση το Σάββατο στη Βαμβακού (πλατεία) στις 5.30μμ και αναχώρηση για καταφύγιο (πορεία 2 ωρών). Διανυκτέρευση στο καταφύγιο (έως 25 άτομα, κόστος 10 ευρώ/άτομο για τα μέλη) ή σε σκηνές για την καλύτερη προστασία μας. Αναχώρηση στις 5.30 το πρωί από το καταφύγιο για την κορυφή μέσω Ρούσας Πέτρας και επιστροφή στο καταφύγιο από το οροπέδιο μετά από 7 περίπου ώρες πορείας. Στη συνέχεια κατάβαση στη Βαμβακού πεζοπορικά (2 ώρες) ή με αγροτικό.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στην Ντίνα Τυροβολά (6977285633) ή στον Νίκο Τσαρκαλή (6945103432) έως την Παρασκευή 9/7.

Η μετακίνηση θα γίνει με ίδια μέσα και πάντα τηρώντας τους υγειονομικούς κανονισμούς ατομικής προστασίας.

Απαραίτητα για τη συμμετοχή, πέραν των μέσων υγειονομικής προστασίας, η άριστη φυσική κατάσταση και ο κατάλληλος για την εποχή ατομικός εξοπλισμός για ορειβασία (ορειβατικά μποτάκια, μπατόν, καπέλο, νερό, κ.λπ.).

Μην ξεχάσετε να προμηθευτείτε τρόφιμα για όλα τα γεύματα μέχρι το τέλος της εξόρμησης, φακό κεφαλής και τα απαραίτητα για τη διανυκτέρευση.

Όποιος/α θέλει, μπορεί να μας συναντήσει και στο καταφύγιο τη δεύτερη μέρα, αν δεν μπορεί από το Σάββατο.

Χρήσιμος σύνδεσμος: Καταφυγειο. Ρουσα πετρα μεγαλη τουρλα καταφυγειο παρνωνα διαδρομή - Vamvakoú, Peloponnese (Greece)- GPS track (wikiloc.com)

Ελάτε να δροσιστούμε στο βουνό!