Home News

82nd Panhellenic Mountaineering Meeting 19-21 July 2024

82nd Panhellenic Mountaineering Meeting 19-21 July 2024

Refuge "Mihalis Nikolaou", Dirfi EOS Chalkida
82η Πανελλήνια Ορειβατική Συγκέντρωση, 19-21.07.2024

Kαταφύγιο «Μιχάλης Νικολάου», Δίρφη ΕΟΣ Χαλκίδας  2η ενημέρωση

Αγαπητοί φίλοι

Σας παραθέτουμε περισσότερες πληροφορίες για την 82η Πανελλήνια Ορειβατική Συγκέντρωση από τον οργανωτή σύλλογο Ε.Ο.Σ. Χαλκίδας.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ: Η απόσταση από την Χαλκίδα οδικώς είναι 40.5 χιλιόμετρα, ακολουθούμε τον δρόμο προς το χωριό Στενή και συνεχίζουμε ανηφορικά μέχρι το διάσελο “ράχη Συκά”. Μέχρι εκεί ο δρόμος έχει άσφαλτο και με αρκετό χώρο για να παρκάρουν λεωφορεία είτε οχήματα, απόσταση από το καταφύγιο 1500 μέτρα. Για τα αυτοκίνητα υπάρχει επιλογή να πλησιάσουν σε χωματόδρομο με αρκετό χώρο για παρκάρισμα περίπου 800 μέτρα από το καταφύγιο.

 ΔΙΑΜΟΝΗ: Η διαμονή θα γίνει σε σκηνές γύρω από το καταφύγιο “Μιχάλης Νικολάου” σε υψόμετρο 1.100 μέτρα, όλοι οι επισκέπτες θα μείνουν σε σκηνές καθώς το καταφύγιο θα χρησιμοποιηθεί για τους εθελοντές και για τις διαδικαστικές εργασίες. Το νερό είναι πόσιμο και θα υπάρχουν επίσης έξτρα παροχή νερού εξωτερικά με αρκετές χωριστές βρύσες όπως και χημικές τουαλέτες για τους επισκέπτες.

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Την Παρασκευή για όσους είναι από μακριά είτε θέλουν περισσότερες ημέρες, θα μπορούν οι σύλλογοι να προσέλθουν και να στήσουν τις σκηνές τους. Αντίστοιχα το Σάββατο όλη την ημέρα μέχρι το απόγευμα.

Έναρξη των εκδηλώσεων είναι στις 19:00 το απόγευμα στην αυλή του καταφυγίου με χαιρετισμούς από τους επισήμους και τους εκπροσώπους των συλλόγων. Στις 20:00 θα ξεκινήσει να μοιράζεται το φαγητό και θα συνεχιστούν οι ομιλίες. Στις 21:00 θα ξεκινήσει η ζωντανή μουσική με δυο μουσικά σχήματα, τα Kadinelia και τους Sourloulou.

 Η διαδρομή που θα περπατήσουμε την Κυριακή το πρωί αμέσως μετά το πρωινό έχει μήκος 15.1 χιλιόμετρα με εκκίνηση από το καταφύγιο Μιχάλης Νικολάου. Στην ουσία είναι μια διαδρομή που περνάει από το δασωμένο και Ξηροβούνι, περάσματα στα αλπικά σημεία με θέα το Αιγαίο, περάσματα από πηγές νερού, πηγή Τέμπλα και πηγές Κόνισμα όπως και στις πηγές του Κείθε ρέματος. Με κατάληξη το χωριό Στρόπωνες για το κλείσιμο της Π.Ο.Σ.
Καταφύγιο “Μιχάλης Νικολάου” – Ράχη Συκά – μονοπάτι Ξηροβουνίου – Διασταύρωση προς Κόνισμα – πηγή Τέμπλα – πηγές Κόνισμα – Ξερόρεμα – Στρόπωνες.  Θετική υψομετρική: 271μ / Εκκίνηση διαδρομής: 1100μ / Κατάληψη διαδρομής: 381μ /  Ώρες πορείας: 5 ώρες /  3 σημεία υδροληψίας στη διαδρομή.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ
https://eoschalkidas.gr/82pos/



ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΤΕ
Η απόσταση από την Χαλκίδα οδικώς είναι 40.5 χιλιόμετρα, ακολουθούμε τον δρόμο προς το χωριό Στενή και συνεχίζουμε ανηφορικά μέχρι το διάσελο “ράχη Συκά”.

Μέχρι εκεί ο δρόμος έχει άσφαλτο και με αρκετό χώρο για να παρκάρουν λεωφορεία είτε οχήματα, απόσταση από το καταφύγιο 1500 μέτρα.
Για τα αυτοκίνητα υπάρχει επιλογή να πλησιάσουν σε χωματόδρομο με αρκετό χώρο για παρκάρισμα περίπου 800 μέτρα από το καταφύγιο.

Η ΔΙΑΜΟΝΗ
Η διαμονή θα γίνει σε σκηνές γύρω από το καταφύγιο “Μιχάλης Νικολάου” σε υψόμετρο 1.100 μέτρα, όλοι οι επισκέπτες θα μείνουν σε σκηνές καθώς το καταφύγιο θα χρησιμοποιηθεί για τους εθελοντές και για τις διαδικαστικές εργασίες.
Το νερό είναι πόσιμο και θα υπάρχουν επίσης έξτρα παροχή νερού εξωτερικά με αρκετές χωριστές βρύσες όπως και χημικές τουαλέτες για τους επισκέπτες.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Την Παρασκευή για όσους είναι από μακριά είτε θέλουν περισσότερες ημέρες, θα μπορούν οι σύλλογοι να προσέλθουν και να στήσουν τις σκηνές τους. Αντίστοιχα το Σάββατο όλη την ημέρα μέχρι το απόγευμα.
Έναρξη των εκδηλώσεων είναι στις 19:00 το απόγευμα στην αυλή του καταφυγίου με χαιρετισμούς από τους επισήμους και τους εκπροσώπους των συλλόγων.
στις 20:00 θα ξεκινήσει να μοιράζεται το φαγητό και θα συνεχιστούν οι ομιλίες.
στις 21:00 θα ξεκινήσει η ζωντανή μουσική με δυο μουσικά σχήματα τα Καντινέλια και τους Σουρλουλού.

Η διαδρομή που θα περπατήσουμε την Κυριακή το πρωί αμέσως μετά το πρωινό έχει μήκος 15.1 χιλιόμετρα με εκκίνηση από το καταφύγιο Μιχάλης Νικολάου.
Στην ουσία είναι μια διαδρομή που περνάει από το δασωμένο και Ξηροβούνι, περάσματα στα αλπικά σημεία με θέα το Αιγαίο, περάσματα από πηγές νερού, πηγή Τέμπλα και πηγές Κόνισμα όπως και στις πηγές του Κείθε ρέματος. Με κατάληξη το χωριό Στρόπωνες για το κλείσιμο της Π.Ο,Σ,
Καταφύγιο “Μιχάλης Νικολάου” – Ράχη Συκά – μονοπάτι Ξηροβουνίου – Διασταύρωση προς Κόνισμα – πηγή Τέμπλα – πηγές Κόνισμα – Ξερόρεμα – Στρόπωνες.

Θετική υψομετρική: 271μ
Εκκίνηση διαδρομής: 1100μ
Κατάληψη διαδρομής: 381μ
ώρες πορείας 5 ώρες.
3 σημεία υδροληψίας στην διαδρομή.

περισσότερες πληροφορίες:
https://eoschalkidas.gr/82pos/


Με εκτίμηση,


Για τον ΕΟΣ Χαλκίδας
το ΔΣ

•    Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Χαλκίδας
 / Hellenic Mountaineering Club of Chalcis
•    Δ/νση: Αγγελή Γοβιού 22, 34100, Χαλκίδα
/Adress: Aggeli Goviou 22, 34100,Chalcis
•    Τηλ. / Tel.: +302221025230
•    Web: https://eoschalkidas.gr
•    Email: eoschalkidas@yahoo.gr
eoschalkidas@gmail.com