Βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα μετά τον οικισμό της Τρύπης, στο 15ο χλμ. του δρόμου Σπάρτης – Καλαμάτας και είναι προσβάσιμο με ΙΧ  ή με το λεωφορείο της γραμμής.

Δημιουργήθηκε το 1999, με το άνοιγμα 56 αναρριχητικών διαδρομών αθλητικού χαρακτήρα στα πλαίσια του προγράμματος «Προστασία – Διαχείριση και ΄Ηπια Τουριστική Ανάπτυξη Ταυγέτου» (ΕΠΠΕΡ/Β΄ ΚΠΣ).

Η σημασία του Αναρριχητικού Πάρκου είναι ιδιαίτερα μεγάλη λόγω του ότι πρόκειται για ένα από τα λίγα αναρριχητικά πεδία τηε Ελλάδας όπου λόγω του υψομέτρου και τηε θέσης του πεδίου (φαράγγι), είναι δυνατό το σκαρφάλωμα ακόμα και τις πιο ζεστές μέρες της καλοκαιρινής περιόδου. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με το έντονο ανάγλυφο που παρουσιάζει ο βράχος –οπότε προκύπτουν διαδρομές μεγάλης αισθητικής αξίας με μεγάλη ποικιλία στις κινήσεις και στις τεχνικές αναρρίχησης που απαιτούνται- αλλά και με την ομορφιά του φυσικού τοπίου της περιοχης, κατατάσσουν τη Λαγκάδα σε ένα από τα πιο δημοφιλή και σημαντικά αναρριχητικά αθλητικά πεδία στην Ελλάδα.

Σήμερα η δυναμικότητα του πεδίου από πλευράς διαδρομών έχει σχεδόν διπλασιαστεί χάρη στις προσπάθειες ντόπιων και όχι μόνο αναρριχητών.

Ο συνδυασμός του αναρριχητικού πάρκου με το βουνό του Ταυγέτουκαι τις ορειβατικές-πεζοπορικές υποδομές που διαθέτει, μπορεί να αποτελέσει τόπο έλξης ανθρώπων που ασχολούνται με τις ορεινές δραστηριότητες.

Πληροφορίες τηλ. 27310-22574

 

(ΛΑΚΩΝΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2015, Φώντας Παλιός)

25

17