Γνωριμία με την Αναρρίχηση

Ο ΕΟΣ Σπάρτης διοργανώνει την Κυριακή 22 Ιουνίου 2025 στο αναρριχητικό πεδίο της Λαγκάδας στον Ταΰγετο μια ημέρα αφιερωμένη στην αναρρίχηση.

Σκοπός του συλλόγου είναι η διάδοση της δραστηριότητας της αναρρίχησης και η μύηση νέων μελών στην αναρριχητική κοινότητα της Σπάρτης.

Απώτεροι στόχοι είναι, η συγκέντρωση ενδιαφερόμενων για την διοργάνωση μέσω της ΕΟΟΑ (Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας και Αναρρίχησης) σχολή Αναρρίχησης Αρχαρίων, η προσθήκη νέων μελών στην αναρριχητική ομάδα του ΕΟΣ Σπάρτης (συμμετοχή στο αθλητικό πρόγραμμα) και προσθήκη νέων μελών στο Σύλλογο.

Η ημέρα θα περιλαμβάνει γνωριμία με τους βασικούς κανόνες της αναρρίχησης, τον βασικό εξοπλισμό και φυσικά σκαρφάλωμα στο βράχο με top rop.

Την δράση θα πραγματοποιήσει ο Οδηγός Βουνού Μάλαμας Γιώργος (εκπαιδευτής αναρρίχησης ΕΟΟΑ, Μέλος ΣΕΟΒ, Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Παράρτημα Μεσσηνίας) και ο προπονητής αναρρίχησης Μπέλλος Σωτήρης.

Κόστος συμμετοχής 10 ευρώ

Δηλώσεις συμμετοχής Μεντής Γιάννης γραμματέας & έφορος αναρρίχησης ΕΟΣ Σπάρτης τηλ.6947538297

Ο Ελληνικός ορειβατικός σύλλογος Σπάρτης θα πραγματοποιήσει τετραήμερη εκδρομή του Αγίου Πνεύματος από 6 - 9 Ιουνίου για τα μέλη του ορειβατική - τουριστική στην ακριτική Φλώρινα.
Θα επισκεφτούμε τις λίμνες μικρή και μεγάλη Πρέσπα, το παραδοσιακό χωριό Νυμφαίο και θα ανέβουμε στην κορυφή του Βαρνούντα . Την Δευτέρα 9 Ιουνίου θα πάμε στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη των Σκοπίων το Μοναστήρι. Αναχώρηση Παρασκευή πρωί 6 Ιουνίου και επιστροφή 9 Ιουνίου αργά το βράδυ στην Σπάρτη.
Για την συμμετοχή απαραίτητη προκαταβολή 70 ευρώ.
Σε περίπτωση ακύρωσης, η προκαταβολή θα επιστρέφεται, αν η θέση συμπληρωθεί. Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί με το τουριστικό γραφείο SΚΟUROS TOURS. Η διαμονή είναι στο ξενοδοχείο king Alexander με πρωινό. Το κόστος δεν θα υπερβαίνει κάτ άτομο, τα 260 ευρώ για μονόκλινο, τα 200 ευρώ για δίκλινο, και τα 180 ευρώ για τρίκλινο.(Αν είμαστε 48-50 άτομα το κόστος θα μειωθεί) Το ξενοδοχείο απέχει δέκα λεπτά με τα πόδια από το κέντρο της πόλης.
Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες στα παρακάτω τηλέφωνα: Καλαματιανός Θεόδωρος τηλ.6974844425 Παππάς Παναγιώτης τηλ 6945832701 Τυροβολά Ντίνα 14.00-16.00 τηλ.6977285633

Ένα όχι και τόσο γνωστό βουνό της Πελοποννήσου, ύψους 1935μ. που βρίσκεται στο σημείο που ενώνονται οι νομοί Αργολίδας, Κορινθίας και Αρκαδίας. Βόρεια συνδέεται με τη Ζήρεια, ανατολικά με το Μαίναλο και νότια με το Τραχύ.

Ξεκινάμε την ανάβασή μας από το χωριό Λαύκα, σε υψόμετρο 750μ., διασχίζουμε ένα όμορφο ελατόδασος και συνεχίζουμε σε αλπικό τοπίο για την κορυφή Σκίπιζα, με πανοραμική θέα μέχρι τη λίμνη Στυμφαλία. Επιστροφή από το ίδιο μονοπάτι πίσω στο χωριό Λαύκα σε περίπου 7-8 ώρες. Φαγητό σε ταβέρνα της περιοχής.

Απαιτείται πολύ καλή φυσική κατάσταση (πορεία 7-8 ωρών με μεγάλη υψομετρική διαφορά άνω των 1000μ.), εξοικείωση με το αλπικό πεδίο.

Αναχώρηση: 06:30 από το κλειστό γυμναστήριο/μπάσκετ Σπάρτης με δικά μας μέσα.

Απαραίτητος εξοπλισμός:
    Ορειβατικά μποτάκια.
    Αδιάβροχο και αντιανεμικό τζάκετ
    Ορειβατικό σακίδιο ημέρας
    Ατομικό φαρμακείο
    Φακός κεφαλής
    Μπατόν

Ώρες πορείας: 7-8
Βαθμός δυσκολίας: Β+
Υψομετρικη Διαφορά: +1100μ
Απόσταση: 11χλμ.

Περισσότερες πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής
Αρχηγός Μεντής Γιάννης (6947 538297)

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης θα πραγματοποιήσει, στο πλαίσιο της δράσης του βαδίΖΟΥΜΕ στη φύση, απογευματινό περίπατο την Τετάρτη 28 Μαΐου  2025 στο Μυστρά και συγκεκριμένα στη διαδρομή Πανηγυρίστρα Τρούπες (Σπηλαιώδης Εκκλησία Ζωοδόχου Πηγής) Πανηγυρίστρα.
Η διαδρομή είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικίες και για οικογένειες με παιδιά.
Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής.
Στόχος είναι η μύηση στη δραστηριότητα της πεζοπορίας, η ήπια άσκηση, η απόλαυση της φύσης και η γνωριμία με το Σύλλογο, τη δράση του και τα κοντινά μονοπάτια της περιοχής μας.
Συνιστάται η χρήση αθλητικών ρούχων και παπουτσιών, ενώ μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας, νερό, αδιάβροχο, και ενδεχομένως κάποιο σνακ.
Στοιχεία διαδρομής:
Διάρκεια: περίπου  2,5 ώρες
Βαθμός δυσκολίας Εύκολη
Ώρα αναχώρησης 5 00 Πανηγυρίστρα Μυστρά
Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τον  συντονιστή  της δραστηριότητας Θεόδωρο Καλαματιανό (6974844425)

O Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης συνδιοργανώνει με τον ΕΟΣ ΜΝΑΛ και τον ΕΟΣ Τρίπολης για τα μέλη του, εξόρμηση στον κεντρικό Πάρνωνα την Κυριακή18/05 και συγκεκριμένα στην διαδρομή Μαρμαρίας Τσουγκάνα Λιθαρόστρουγγα Ράχη Ψαρή 1839μ Μελίστρες.

Ώρες πορείας 61/2 περίπου
Βαθμός δυσκολίας  Β (Μέτρια)
Υψομετρική διαφορά  +- 800, Απόσταση 10χλμ περίπου
Η πορεία χρειάζεται καλή φυσική κατάσταση και τον κατάλληλο για την
εποχή ατομικό εξοπλισμό (πεζοπορικά άρβυλα, μπατόν, αντιανεμικό αδιάβροχο μπουφάν, επαρκή ποσότητα νερού, σνακ κλπ).

Συνάντηση στο κλειστό γυμναστήριο στις 8.00πμ για μετάβαση με Ι.Χ. στον Κοσμά Αρκαδίας.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στον συντονιστή της
εξόρμησης Νίκο Τσαρκαλή (6945103432)

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης θα πραγματοποιήσει, στο πλαίσιο της δράσης του βαδίΖΟΥΜΕ στη φύση, απογευματινό περίπατο την Τετάρτη 14/5/2025 στο Μυστρά και συγκεκριμένα στη διαδρομή Πανηγυρίστρα Ξενια  Μαρμάρα  Αγιος Παντελεήμονας Βρύσες Κρεβατά  βουβάλους Κέραμος γήπεδο Παρορείου  Πανηγυρίστρα.
Η διαδρομή είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικίες και για οικογένειες με παιδιά.
Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής.
Στόχος είναι η μύηση στη δραστηριότητα της πεζοπορίας, η ήπια άσκηση, η απόλαυση της φύσης και η γνωριμία με το Σύλλογο, τη δράση του και τα κοντινά μονοπάτια της περιοχής μας.
Συνιστάται η χρήση αθλητικών ρούχων και παπουτσιών, ενώ μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας, νερό, αδιάβροχο, και ενδεχομένως κάποιο σνακ.
Στοιχεία διαδρομής
Διάρκεια περίπου  2,5 ώρες.
Βαθμός δυσκολίας Εύκολη
Ώρα αναχώρησης  Πανηγυρίστρα. Μυστρά 5.00

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τον συντονιστή   της δραστηριότητας  Θεόδωρο Καλαματιανό (6974844425).

Την Κυριακή 11 Μαίου 2025, ο Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης συμμετέχοντας στην διασυλλογική ορειβατική συνάντηση στο Μαίναλο που διοργανώνει ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων (Σ.Α.Ο.Ο.) και ο Δήμος Τρίπολης, θα πραγματοποιήσει πεζοπορική εξόρμηση όπως παρακάτω:
Αναχώρηση: 8:30π.μ. την Κυριακής 11/05/2025 από το κλειστό γυμναστήριο με προορισμό την Τρίπολη - Πιάνα - Πηλαλίστρα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Είναι ενδεχόμενο η μετάβαση στην αφετηρία να γίνει με λεωφορείο
10 π.μ.: Συνάντηση όλων των συλλόγων στη θέση Πηλαλίστρα, επί της επαρχιακής οδού Τρίπολης - Σιλίμνας - Δαβιάς - Πιάνας - Αλωνίσταινας [3km μετά την Πιάνα].
Υποδοχή - τσάι του βουνού και στη συνέχεια δύο πορείες πάνω στα θαυμάσια μονοπάτια του ΣΑΟΟ Τρίπολης.

Α’ πορεία: Πηλαλίστρα [1050 μ.] - Κουτούπια - Αλωνίσταινα [1220 μ.].
 Ώρες: 3, κατηγορία: A.

Β’ πορεία: Πηλαλίστρα [1050 μ.] - Φουρνάκια - Μουρτζιά [1763 μ.] - οροπέδιο Βασιλάκη - διάσελο Κυνηγού - πηγή Μπελετζίνα - διάσελο Αγίας Τριάδας
- Αλωνίσταινα [1220 μ.].
Ώρες: 6, κατηγορία: Β.

Κατάληξη όλων στην Αλωνίσταινα και καλωσόρισμα με καζάνι καυτό τραχανά και κατόπιν φαγητό και γλέντι στις ταβέρνες του ιστορικού χωριού.

MAIΝΑΛΟ – ΠΑΡΝΩΝΑΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΒΟΥΝΑ ΧΩΡΙΣ ΑΙΟΛΙΚΑ

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την Παρασκευή το βράδυ (προκειμένου να δοθεί ο αριθμός συμμετεχόντων στον ΣΑΟΟ για τον προγραμματισμό του)  και πληροφορίες στους συντονιστές της εξόρμησης Κώστα Λαγανά (6974098419) και Ντίνα Τυροβολά (6977285633)

Την Κυριακή 27 Απριλίου 2025 ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης πραγματοποιεί , για τα μέλη του, την αναβληθείσα λόγω καιρικών συνθηκών
εξόρμηση της 26/2/2025 πεζοπορία στο νεοδιανοιχθέν-καθαρισθέν μονοπάτι Βασσαράς – Βέρια.
Η διαδρομή είναι πάρα πολύ ενδιαφέρουσα τόσο από τη φυσική ομορφιά όσο και από την πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά και με θέα σε όλο τον Ταύγετο.

Ώρες πορείας: 3 1/2 περίπου, απόσταση 7,4χλμ.
Βαθμός δυσκολίας: Α (εύκολη)

Απαραίτητα για τη συμμετοχή, η καλή φυσική κατάσταση και ο κατάλληλος για την εποχή ατομικός εξοπλισμός (άρβυλα, γκέτες,  αντιανεμικό,
αδιάβροχο μπουφάν).

Αναχώρηση με ΙΧ στις 08:30 το πρωί από το  Κλειστό Γυμναστήριο της Σπάρτης για το Βασαρά αφετηρία της διαδρομής.

Περισσότερες πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής το αργότερο ως το απόγευμα του Σαββάτου 26/4 στο συντονιστή της ανάβασης Νίκο Τσαρκαλή τηλ. 6945103432.

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης θα πραγματοποιήσει, στο πλαίσιο της δράσης του βαδίΖΟΥΜΕ στη φύση, απογευματινό περίπατο την Τετάρτη  23/4/ 2025 στη διαδρομή Παρόρι - Λαγκαδιώτισσα - Σωτήρα - δρόμος Ταϋγέτης - Μυστράς - Παρόρι.
Η διαδρομή είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικίες και για οικογένειες με παιδιά.

Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής.


Στόχος είναι η μύηση στη δραστηριότητα της πεζοπορίας, η ήπια άσκηση, η απόλαυση της φύσης και η γνωριμία με το Σύλλογο, τη δράση του και τα κοντινά μονοπάτια της περιοχής μας.
Συνιστάται η χρήση αθλητικών ρούχων και παπουτσιών, ενώ μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας, νερό, αδιάβροχο, και ενδεχομένως κάποιο σνακ.

Στοιχεία διαδρομής

Διάρκεια: περίπου 3 ώρες περίπου.
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη
Ώρα συνάντησης: 4,30μμ   στην πλατεία του κεράμου στο Παρόρι.

Για δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τον  συντονιστή   της δραστηριότητας Θεόδωρο Καλαματιανό (6974844425).

Η διαδρομή που θα πραγματοποιηθεί είναι Καρυές Σκαφίδια Τσούκα Καρυές

Ώρες πορείας 4,5
Βαθμός δυσκολίας Α
Αναχώρηση με δικά μας μέσα από το κλειστό γυμναστήριο στις 08 00.
Αρχηγός Πουλοκέφαλος Γιώργος τηλ. 6944713636

Ο ΕΟΣ ΣΠΑΡΤΗΣ την Κυριακή 6/4 συνδιοργανώνει με τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Μολάων και Νοτιοανατολικής Λακωνίας (ΕΟΣ Μ.ΝΑ.Λ πεζοπορική εξόρμηση στον κεντρικό Ταΰγετο και συγκεκριμένα στην διαδρομή Μυστράς - Πάνω πύλη του κάστρου - Βλαχοχώρι - Ταϋγέτη - Αγιος Δημήτριος - Λαγκαδιώτισσα - Παρόρι

Ώρες πορείας: 6,5-7
Βαθμός δυσκολίας : Β
Υπάρχει και η δυνατότητα αν κάποιοι  δεν θέλουν να κάνουν όλη την διαδρομή να κατεβούν από την Ταϋγέτη στο Μυστρά
Ώρες πορείας: 4-4,5
Βαθμός δυσκολίας : Α+
   
Από τα 330μ. θα ανεβούμε στα 800 μ. περίπου και θα διανύσουμε 14 χιλιόμετρα, σε μια διαδρομή με αρκετό ενδιαφέρον και καλή θέα
Η πορεία αρχίζει από το άγαλμα του Κωσταντίνου Παλαιολόγου στο Μυστρά και καταλήγει στο Παρόρι από το φαράγγι της Λαγκαδιώτισσας

Απαραίτητα για τη συμμετοχή, η καλή φυσική κατάσταση και ο κατάλληλος για την εποχή ατομικός εξοπλισμός (άρβυλα, μπατόν, αντιανεμικό, αντηλιακό, καπέλο, αδιάβροχο μπουφάν).

Περισσότερες πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής το αργότερο ως το βράδυ του Σαββάτου  5/4 στους  συντονιστές Καλαματιανό Θεόδωρο τηλ 6974844425 και  Νίκο Τσαρκαλή τηλ. 6945103432.

Αναχώρηση στις 8.30 από το άγαλμα του Κωσταντίνου Παλαιολόγου στο Μυστρά.

Την Κυριακή 16 Μαρτίου 2025, ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης πραγματοποιεί , για τα μέλη του, πεζοπορία στην Μάνη και συγκεκριμένα στο κάστρο του Μέζαπου και στην βυζαντινή παλαιοχριστιανική εκκλησία Αγήτρια και  στο Γερολιμένα. Μετά θα επιστρέψουμε στο Γύθειο για φαγητό κλπ.
Το κάστρο ειναι ένας ιστορικός χώρος που αντλεί την ιστορία του από της αρχαία Ελλάδα και την μετέπειτα βυζαντινή περίοδο. Ειναι συνδεδεμένο με θρύλους και παραδόσεις καθώς ήταν και το ορμητήριο του διαβόητου πειρατή Νίκου Σάσσαρη ή μονομάτη Νικολού.
Όποιος επιθυμεί μπορεί να κρατάει μαγιό για μπάνιο.

Ώρες πορείας: 4  περίπου
Βαθμός δυσκολίας: Α (εύκολη)

Απαραίτητα για τη συμμετοχή, η καλή φυσική κατάσταση και ο κατάλληλος για την εποχή ατομικός εξοπλισμός (άρβυλα, αντιανεμικό, αντηλιακό,
αδιάβροχο μπουφάν).

Συνάντηση στις 07.45 στο κλειστό Γυμναστήριο και αναχώρηση με λεωφορείο στις 08:00 το πρωί για Μάνη.

Περισσότερες πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής το αργότερο ως το βράδυ του Σαββάτου 15/3 στους συντονιστές Παναγιώτη Κούβαρη τηλ. 6972057843, Παναγιώτη Παππά  τηλ. 6945832701 και Λίνα Γεωργακάκου τηλ. 6979866258

Το Σάββατοκύριακο 8-9 Μαρτίου 2025, ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης πραγματοποιεί, για τα μέλη του, εξόρμηση στην διαδρομή καταφύγιο Πάρνωνα – Ρούσα Πέτρα.

Ώρες πορείας : 7+
Βαθμός δυσκολίας : Β (Μέτρια)

Η πορεία χρειάζεται καλή φυσική κατάσταση και τον κατάλληλο για την εποχή ατομικό εξοπλισμό (πεζοπορικά άρβυλα, φακό κεφαλής με εφεδρικές
μπαταρίες, αντιανεμικό-αδιάβροχο μπουφάν, επαρκή ποσότητα νερού, ζεστά ρούχα).

Συνάντηση στο κλειστό γυμναστήριο στις 5.00μμ για μετάβαση στο ορειβατικό καταφύγιο Γεώργιος Παπαθεοδώρου του συλλόγου μας.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στους συντονιστές της εξόρμησης Νίκο Τσαρκαλή (6945103432) και Κώστα Λαγανά μέχρι το βράδυ της Παρασκευής 7 Μαρτίου. Για όσους θα επιλέξουν να έλθουν την Κυριακή θα πρέπει απαρέγκλιτα να ευρίσκονται στο προαύλιο του καταφυγίου στις 8.00πμ

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης επαναλαμβάνει και φέτος νέο κύκλο μαθημάτων που απευθύνονται στα μέλη του και στους φίλους του, σύμφωνα με το επισυναπτόμενο πρόγραμμα.
Η διεξαγωγή των μαθημάτων θα πραγματοποιείται στα γραφεία του Συλλόγου, οδός Αρχιδάμου 116, κατά τις αναγραφόμενες ημέρες από 7.00 έως 8.00 το βράδυ. Για τυχόν αλλαγές θα υπάρξει έγκαιρη ειδοποίηση.

05.03.2025 (Τετάρτη)
Διάσωση στο υγρό στοιχείο - Λεωνίδας Περδικάρης

12.03.2025 (Τετάρτη)
Πρώτες βοήθειες – Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση -Μαρία Τσιρώνη

Προπόνηση και διατροφή σε δραστηριότητες και αθλήματα βουνού - Μεντής Ιωάννης


19.03.2025 (Τετάρτη)
Κόμποι - Tεχνικές ασφάλισης - Ασφάλιση στο χιόνι
Γιώργος Πουλοκέφαλος

26.03.2025 (Τετάρτη)
Προσανατολισμός στην ύπαιθρο - Χρήση GPS – Εφαρμογές κινητού τηλεφώνου
Γιώργος  Πουλοκέφαλος

02.04.2025 (Τετάρτη)
Αστροπαρατήρηση - Προσανατολισμός τη νύχτα
Γιώργος  Πουλοκέφαλος

09.04.2025 (Τετάρτη)
Εθελοντική Δασοπροστασία - Κώστας Λαγανάς
Κίνδυνοι  στη  Δασοπυρόσβεση - Γιώργος Πουλοκέφαλος

Επειδή όλα τα μετεωρολογικά δελτία καιρού εξακολουθούν να είναι πολύ δυσμενή για τον αυριανό καιρό και μετά το έκτακτο μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας για πολύ έντονα καιρικά φαινόμενα, το ΔΣ έχοντας πρωταρχικό κανόνα πάντα την ασφάλεια των ορειβατών-μελών του, αποφάσισε την αναβολή της προγραμματισμένης, για αύριο Κυριακή 16/2/2025,  εξόρμησης στη διαδρομή Βασαράς-Βέρια.

Την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2025 ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις που διοργανώνουν η Τοπική Κοινότητα και ο Επιμορφωτικός Σύλλογος Βασαρά και φυσικά εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν πραγματοποιεί , για τα μέλη του, πεζοπορία στο νεοδιανοιχθέν-καθαρισθέν μονοπάτι : Βασσαράς – Βέρια.

Η διαδρομή είναι πάρα πολύ ενδιαφέρουσα τόσο από τη φυσική ομορφιά όσο και από την πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά και με θέα σε όλο τον Ταύγετο.

Ώρες πορείας: 3 -3 1/2 περίπου
Βαθμός δυσκολίας: Α (εύκολη)

Απαραίτητα για τη συμμετοχή, η καλή φυσική κατάσταση και ο κατάλληλος για την εποχή ατομικός εξοπλισμός (άρβυλα, γκέτες,  αντιανεμικό,
αδιάβροχο μπουφάν).

Αναχώρηση με ΙΧ στις 08:30 το πρωί από το  Κλειστό Γυμναστήριο της Σπάρτης για το Βασαρά αφετηρία της διαδρομής, όπου και θα δοθεί τσάι από τη διοργάνωση.

Περισσότερες πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής το αργότερο ως το απόγευμα του Σαββάτου 15/2 στο συντονιστή της ανάβασης Κώστα Λαγανά τηλ. 6974098419

Την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2025 ο Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης διοργανώνει εξόρμηση στον νότιο Ταΰγετο. Θα γίνουν δύο πορείες οι οποίες θα ξεκινήσουν από τον προφήτη Ηλία του χωριού Σπαρτιά.

Η πρώτη πορεία ξεκινά από τον Προφήτης Ηλίας (Σπαρτιά) - μονοπάτι Ε4 - Κομμένος Βράχος - Αγιαννάκης και επιστροφή. Ώρες πορείας περίπου τέσσερις, βαθμός δυσκολίας Α++. Υπεύθυνος Καλαματιανός Θεόδωρος τηλ. 6974844425.

Η δεύτερη πορεία θα ξεκινήσει από τον Προφήτη Ηλία (Σπαρτιά) - μονοπάτι Ε4 - Κομμένος Βράχος - Αγιαννάκης - κορυφή Αννίνα 1651μ. Ώρες πορείας περίπου πέντε και μισή, βαθμός δυσκολίας Β+. Υπεύθυνος Παππάς Παναγιώτης τηλ. 6945832701 .

Απαραίτητα για τη συμμετοχή, η καλή φυσική κατάσταση και ο κατάλληλος για την εποχή ατομικός εξοπλισμός, ορειβατικά παπούτσια, νερό, αδιάβροχο και ενδεχομένως κάποιο σνακ.

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι το Σάββατο βράδυ.  Συνάντηση  στο κλειστό γυμναστήριο Σπάρτης στις 07.30 και η μεταφορά θα γίνει με ΙΧ.

Καλούνται τα μέλη του Ε.Ο.Σ. Σπάρτης στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, που θα γίνει στις 29 Ιανουαρίου 2025, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:00 μ.μ., στην έδρα του Συλλόγου (Αρχιδάμου 116) με τα εξής θέματα ημερησίας διάταξης.

1.    Εκλογή Προεδρείου Γενικής Συνέλευσης .
2.    Έγκριση Πρακτικών Γενικής Συνέλευσης του έτους 2024.
3.    Απολογισμός πεπραγμένων έτους 2024.
4.    Διαχειριστικός απολογισμός έτους 2024.
5.    Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής
6.    Συζήτηση – Έγκριση – Απαλλαγή του Δ.Σ.
7.    Έγκριση προϋπολογισμού του 2025.

Δικαίωμα συμμετοχής στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης έχουν όλα τα μέλη εφ’ όσον έχουν τακτοποιηθεί οικονομικώς.

Μετά το τέλος των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης, θα γίνει η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου.

Σε περίπτωση μη απαρτίας, η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί την 5η Φεβρουαρίου 2025, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:00 μ.μ., στον ίδιο χώρο, με τα ίδια θέματα ημερήσιας  διάταξης, χωρίς νέα πρόσκληση.

Την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2025, ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης μαζί με τον ΕΟΣ Ν.Α. ΛΑΚΩΝΙΑΣ πραγματοποιούν , για τα μέλη τους, πεζοπορία στην διαδρομή: Πηγές Λάδωνα – Παγκράτι – Δάρας.
 
Η διαδρομή είναι πάρα πολύ ενδιαφέρουσα τόσο από τη φυσική ομορφιά όσο και από την πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά.
 
Ώρες πορείας: 4 1/2 περίπου
Βαθμός δυσκολίας: Α-Β (μέτρια)
ΥΔ: 856 συνολική (524 ανάβαση 332 κατάβαση)
 
Απαραίτητα για τη συμμετοχή, η καλή φυσική κατάσταση και ο κατάλληλος για την εποχή ατομικός εξοπλισμός (άρβυλα, γκέτες, αντιανεμικό, αδιάβροχο μπουφάν).
 
Αναχώρηση με λεωφορείο στις 08:00 το πρωί από το Κλειστό Γυμναστήριο της Σπάρτης για μετάβαση στις Πηγές Λάδωνα , αφετηρία της διαδρομής.
 
Περισσότερες πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής το αργότερο ως το βράδυ της Παρασκευής 24/1 στους συντονιστές της ανάβασης, Νίκο Τσαρκαλή τηλ. 6945103432 και Θόδωρο Καλαματιανό τηλ. 6974844425.
 

Την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2025, ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης πραγματοποιεί, για τα μέλη του, την πρώτη πεζοπορία του έτους στην διαδρομή Πηγή Μαγγανιάρι – καταφύγιο - Ντερέκι (1580μ), η οποία θα περιλαμβάνει και την ετήσια εορταστική κοπή πίτας στο βουνό.

Η διαδρομή είναι πολύ ενδιαφέρουσα, μέτριας δυσκολίας και κοντά στη Σπάρτη.
Ώρες πορείας: 4 1/2 περίπου (με επιστροφή)
Βαθμός δυσκολίας: Α-Β (μέτρια)
ΥΔ: περίπου 600μ.

Απαραίτητα για τη συμμετοχή, η καλή φυσική κατάσταση και ο κατάλληλος για την εποχή και το υψόμετρο ατομικός εξοπλισμός (άρβυλα, γκέτες, αντιανεμικό, αδιάβροχο μπουφάν).

Συνάντηση στις 08:00 το πρωί στο Κλειστό Γυμναστήριο της Σπάρτης για μετάβαση με ΙΧ στην πηγή Μαγγανιάρη , αφετηρία της διαδρομής.

Περισσότερες πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής το αργότερο ως το βράδυ της Παρασκευής 10/1 στους συντονιστές της ανάβασης, Κώστα Λαγανά τηλ. 6974098419 και Νίκο Τσαρκαλή τηλ. 6945103432.

Ολοκληρώθηκε ο ηλεκτρονικός αναρριχητικός οδηγός στο site του Συλλόγου.

Μπορείτε να επισκεφτείτε το site και να βρείτε όποια πληροφορία για οποιοδήποτε πεδίο του νομού σας ενδιαφέρει.

Στον παρακάτω σύνδεσμο υπάρχει όλο το υλικό.

https://www.eosspartis.gr/gr/crags

Ο προγραμματισμός του site έχει γίνει από το γραφείο του Πάνου Ηλιόπουλου.

Ο σχεδιασμός έγινε από το μέλος/αθλήτρια του Συλλόγου Εύα Τζανετέα.

Το περιεχόμενο συμπλήρωσε ο γραμματέας/έφορος αναρρίχησης Μεντής Ιωάννης.


Πείτε μας τη γνώμη σας και καλά και ασφαλή σκαρφαλώματα

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος (Ε.Ο.Σ.) Σπάρτης συνδιοργανώνει με τον Ορειβατικό Σύλλογο Mολάων κ Νοτιοανατολικής Λακωνίας (ΕΟΣ ΜΝΑ.Λ) την Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2024, εξόρμηση στον Νοτιοανατολικό  Πάρνωνα.

Η διαδρομή ξεκινά από το Κοσμά, ένα παραδοσιακό ορεινό χωριό με πετρόχτιστα σπίτια και έντονη ιστορική αύρα. Το χωριό, το οποίο βρίσκεται σε υψόμετρο 1.150 μέτρων, περιβάλλεται από έλατα και καστανιές και φημίζεται για την πλατεία του με τα αιωνόβια πλατάνια.
Κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας, θα περάσουμε από μικρές οροπεδικές εκτάσεις, όπου το τοπίο ανοίγει και σας επιτρέπει να απολαύσετε πανοραμικές θέες προς τις γύρω κορυφές.
Στη συνέχεια, το μονοπάτι μας φέρνει μπροστά σε γραφικά ξωκλήσια, όπως ο Άγιος Γεώργιος που είναι χτισμένα σε ειδυλλιακές τοποθεσίες. Οι εκκλησίες αυτές, συχνά λιτές και πετρόχτιστες, προσθέτουν μια πνευματική διάσταση στη διαδρομή και αποτελούν σημεία αναφοράς για τους πεζοπόρους.
Αυτή η διαδρομή συνδυάζει τη φυσική ομορφιά με την ιστορική και θρησκευτική κληρονομιά, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία στον πεζοπόρο.
Η πεζοπορία διαρκεί περίπου 6 ώρες, ανάλογα με τον ρυθμό μας και τις στάσεις που θα κάνουμε . Είναι μια διαδρομή μέτριας δυσκολίας, κατάλληλη για όσους αγαπούν τη φύση και θέλουν να εξερευνήσουν το μεγαλείο του Πάρνωνα.
Mε αφετηρία το χωριό του Κοσμά θα πεζοπορήσουμε προς τον κάμπο και τον κάτω Άγιο Γιώργη και θα επιστρέψουμε στον Κοσμά (κυκλική διαδρομή)

Ώρες πορείας : περίπου 6,00
Υψομετρική: Ανάβαση 350 + κατάβαση 350-
Βαθμός δυσκολίας: Β (μέτρια).

Απαραίτητα για τη συμμετοχή, η καλή φυσική κατάσταση και ο κατάλληλος για την εποχή ατομικός εξοπλισμός, ορειβατικά παπούτσια, καπέλο, νερό, αδιάβροχο, και ενδεχομένως κάποιο σνακ.

Αναχώρηση στις 7.00 το πρωί της Κυριακής, με ΙΧ αυτοκίνητα, από το Κλειστό Γυμναστήριο Σπάρτης για τον Κοσμά όπου κατά τις 8.15 θα ξεκινήσει η πορεία.

Πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής  στους συντονιστές της εξόρμησης Καλαματιανό Θεόδωρο τηλ 6974844425 και Τσαρκαλή Νίκο τηλ 6945103432

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος (Ε.Ο.Σ.) Σπάρτης και ο ΕΟΣ Μολάων Νοτιοανατολικής Λακωνίας πραγματοποιούν για τα μέλη τους εξόρμηση στο Πάρνωνα την Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2024, στη διαδρομή Κοσμάς - Βλησιδιά (Νεοχώρι).

Με αφετηρία το χωριό του Κοσμά θα πεζοπορήσουμε προς τον οικισμό της Βλησιδίας.

Ώρες πορείας : περίπου 6,00
Υψομετρική: Ανάβαση 350 + κατάβαση 500
Βαθμός δυσκολίας: Β (μέτρια).

Απαραίτητα για τη συμμετοχή, η καλή φυσική κατάσταση και ο κατάλληλος  για την εποχή ατομικός εξοπλισμός, ορειβατικά παπούτσια, καπέλο, νερό, αδιάβροχο, και ενδεχομένως κάποιο σνακ.

Αναχώρηση στις 7.00 το πρωί της Κυριακής, με ΙΧ αυτοκίνητα, από το Κλειστό Γυμναστήριο Σπάρτης για τον Κοσμά όπου κατά τις 8.00 θα ξεκινήσει η πορεία.

Πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής στους συντονιστές της εξόρμησης Καλαματιανό Θεόδωρο τηλ 6974844425 και Τσαρκαλή Νίκο.

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος (Ε.Ο.Σ.) Σπάρτης και ο ΕΟΣ Μολάων Νοτιοανατολικής Λακωνίας και σε συνεργασία με το Σύλλογο Φίλων Ταυγέτου πραγματοποιούν για τα μέλη τους εξόρμηση στο Βόρειο Ταΰγετο την Κυριακή, 10 Νοεμβρίου 2024, στη διαδρομή Γεωργίτσι - Μαλεβός (1612μ) -Άγιος Παντελεήμονας - Άγιος Νικόλαος - Λουσίνα.

Η πεζοπορία είναι η θεσμοθετημένη ετήσια εξόρμηση που έχει εκτός των άλλων και γαστρονομικό ενδιαφέρον κυρίως για τους μανιταρόφιλους, αν και εφέτος ο καιρός ήταν αρνητικός, Στη Λουσίνα θα ακολουθήσει μανιταρογνωσία, εφόσον υπάρξουν, και θα δοκιμάσουμε συνταγές μανιταριών, κ.λπ.

Απόσταση 11,5 χλμ περίπου
Ώρες πορείας : περίπου 5.30
Υψομετρική: Ανάβαση 845Α + κατάβαση 715Κ = Συνολική 1555μ
Βαθμός δυσκολίας: Β (μέτρια).

Απαραίτητα για τη συμμετοχή, η καλή φυσική κατάσταση και ο κατάλληλος για την εποχή ατομικός εξοπλισμός.

Αναχώρηση στις 7.30 το πρωί της Κυριακής, με ΙΧ αυτοκίνητα, από το Κλειστό Γυμναστήριο Σπάρτης για επάνω Γεωργίτσι, όπου κατά τις 8.30 θα
ξεκινήσει η πορεία.

Πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής το αργότερο ως το βράδυ της Παρασκευής στο συντονιστή της ανάβασης, κ. Κώστα Λαγανά (τηλ. 6974 098419

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης θα πραγματοποιήσει, στο πλαίσιο της δράσης του βαδίΖΟΥΜΕ στη φύση πρωϊνό  περίπατο την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2024 στα Πικουλιάνικα και συγκεκριμένα στη διαδρομή Πλατεία πικουλιανήκων ---Άγιοι Ανάργυροι---Αγία Παρασκευή--- Δάσος, και επιστροφή.    

Η διαδρομή είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικίες και για οικογένειες με παιδιά.
Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής.
Στόχος είναι η μύηση στη δραστηριότητα της πεζοπορίας, η ήπια άσκηση, η απόλαυση της φύσης και η γνωριμία με το Σύλλογο, τη δράση του και τα κοντινά μονοπάτια της περιοχής μας.
Συνιστάται η χρήση αθλητικών ρούχων και παπουτσιών, ενώ μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας, νερό, αδιάβροχο, και ενδεχομένως κάποιο σνακ.

Στοιχεία διαδρομής
Διάρκεια περίπου  2,5 -3 ώρες.
Βαθμός δυσκολίας. Εύκολη

Ώρα αναχώρησης 9,30 από την Πλατεία πικουλιανικων  
Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τον συντονιστή   της δραστηριότητας  Θεόδωρο Καλαματιανό (6974844425).

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος (Ε.Ο.Σ.) Σπάρτης πραγματοποιεί , για τα
μέλη του, την Κυριακή 27 Οκτωβρίου, εξόρμηση στο Ταΰγετο και συγκεκριμένα στην διαδρομή Καταφύγιο ΕΟΣ (1550μ)- Πενταυλοί(1300μ) - Αγίος Δημήτριος(1500μ) - Αηγιώργης (2020μ) - Προφήτης Ηλίας(2407μ) - Καταφύγιο ΕΟΣ.

Ώρες Πορείας 8-9
Απόσταση 15 χιλ
Βαθμός Δυσκολίας 3

Απαραίτητα για τη συμμετοχή, η πολύ καλή φυσική κατάσταση και ο υποχρεωτικός
για την εποχή και το υψόμετρο ατομικός εξοπλισμός (ορειβατικές μπότες, παντελόνι,νερό τουλάχιστον 2 λίτρα, σακίδιο οφειβατικό, μπατόν, αντιανεμικό,
αδιάβροχο μπουφάν, ατομικό φαρμακείο, φακός κεφαλής, κολλατσιό για την ημέρα).

Συνάντηση στις 05 00 το πρωί στα γυμνάσια της Σπάρτης για
μετάβαση με ατομικά μέσα στο καταφύγιο του ΕΟΣ

Έναρξη ορειβασίας 06 00

Περισσότερες πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής  αυστηρά ως το
μεσημέρι του Σαββάτου 26
στον συντονιστή/αρχηγό της εξόρμησης Βασιλείου Χάρη (τηλ.6972388958) και στον βοηθό Μεντή Γιάννη (τηλ 6947538297)

Την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2024, ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης πραγματοποιεί, για τα μέλη του, πεζοπορία στον Ταΰγετο και συγκεκριμένα στη διαδρομή: Μυστράς- Ταϋγέτη -Άγιος Δημήτριος  -Μοναστήρι Ζωοδόχου Πηγής Ταϋγέτης και επιστροφή στον Μυστρά.

Ώρες πορείας: περίπου 4-4,5    
 Βαθμός δυσκολίας: Α            
                                                                              
Στο μοναστήρι, ο Προοδευτικός Σύλλογος Ταϋγέτης θα προσφέρει, μετά την θεία λειτουργία, ζεστή φασολάδα, ρέγκα, κρασί και καφέ με γλυκά, σε μια εκδήλωση με σκοπό το καλωσόρισμα του χειμώνα. Ο Σύλλογος διοργανώνει αυτή την πορεία, λοιπόν, για να συμμετάσχει σε αυτή την εκδήλωση τιμώντας και ευχαριστώντας για την προσφορά του τον Προοδευτικό Σύλλογο Ταϋγέτης. Πρόκειται για ένα όμορφο, βατό και κοντινό μονοπάτι που αξίζει να (ξανα)περπατήσουμε μικροί και μεγάλοι!

Απαραίτητα για τη συμμετοχή, η καλή φυσική κατάσταση και ο κατάλληλος για την εποχή και το υψόμετρο ατομικός εξοπλισμός (σακίδιο, άρβυλα, αδιάβροχο, καπέλο, μπατόν, ατομικό φαρμακείο, νερό, σνακ).

Συνάντηση στις 7.30 το πρωί στο άγαλμα  του Κωσταντίνου Παλαιολόγου στο   Μυστρά.
Περισσότερες πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής στους συντονιστές Κωνσταντίνο Λαγανά, (τηλ. 6974098419) και Θεόδωρο Καλαματιανό (τηλ.6974844425)

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης θα πραγματοποιήσει, στο πλαίσιο της δράσης του βαδίΖΟΥΜΕ στη φύση, απογευματινό περίπατο την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024 στο Μυστρά και συγκεκριμένα στη διαδρομή Πανηγυρίστρα Ξενια  Μαρμάρα  Αγιος Παντελεήμονας Βρύσες Κρεβατά   βουβάλους Κέραμος Πανηγυρίστρα.
Η διαδρομή είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικίες και για οικογένειες με παιδιά.
Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής.
Στόχος είναι η μύηση στη δραστηριότητα της πεζοπορίας, η ήπια άσκηση, η απόλαυση της φύσης και η γνωριμία με το Σύλλογο, τη δράση του και τα κοντινά μονοπάτια της περιοχής μας.
Συνιστάται η χρήση αθλητικών ρούχων και παπουτσιών, ενώ μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας, νερό, αδιάβροχο, και ενδεχομένως κάποιο σνακ.
Στοιχεία διαδρομής

Διάρκεια περίπου  2 ώρες.
Βαθμός δυσκολίας Εύκολη
Ώρα συνάντησης 4 15   στην  βιβλιοθήκη.
Ώρα αναχώρησης  Πανηγυρίστρα. Μυστρά 4 30

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τους συντονιστές  της δραστηριότητας Παναγιώτη Παππά (6945832701) και Θόδωρο Καλαματιανό (6974844425).

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος (Ε.Ο.Σ.) Σπάρτης πραγματοποιεί , για τα μέλη του, την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, εξόρμηση στο κέντρο της Πελοποννήσου στην κορυφή Κρητέα του Λυκαίου όρους , και συγκεκριμένα στη διαδρομή: Αγιος Σώστης – κορυφή Βωμός του Δία (Προφήτης Ηλίας), σε υψόμετρο 1383 μέτρων,
Το μονοπάτι (ιερό μονοπάτι) είναι μέρος  του δικτύου μονοπατιών  Apollo Trails.
Ώρες πορείας: 5.30- 6.00  περίπου (πήγαινε –έλα)

ΥΔ: 550μ   (833-1383)
Βαθμός δυσκολίας: Β


Απαραίτητα για τη συμμετοχή, η καλή φυσική κατάσταση και ο κατάλληλος
για την εποχή και το υψόμετρο ατομικός εξοπλισμός (άρβυλα, αντιανεμικό,
αδιάβροχο μπουφάν).

Συνάντηση στις 07:00 το πρωί στο Κλειστό Γυμναστήριο της Σπάρτης για
μετάβαση με λεωφορείο στο χωριό Αγιος Σώστης.

Περισσότερες πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής  αυστηρά ως το
βράδυ της Παρασκευής 18/10 (δεδομένου ότι πρέπει να δώσουμε αριθμό ατόμων στο
λεωφορείο) στον συντονιστή της εξόρμησης, Κώστα Λαγανά (τηλ.6974098419).

Σχετικός σύνδεσμος:  hXps://apollotrails.com/trails/trail-1-trail-of-healing/?
por_olioCats=139%2C10

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης θα πραγματοποιήσει, στο
πλαίσιο της δράσης του βαδίΖΟΥΜΕ στη φύση, δροσιστικό απογευματινό
περίπατο την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024 στο Καστόρειο και συγκεκριμένα
στη διαδρομή Πλατεία Καστορείου – λόφος Προφήτη Ηλία - Μισοσπορίτισσα -
Άγιος Μάμας – Πλατεία.

Η διαδρομή είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικίες και για οικογένειες με
παιδιά.  Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής. Στόχος είναι η μύηση στη
δραστηριότητα της πεζοπορίας, η ήπια άσκηση, η απόλαυση της φύσης και η
γνωριμία με το Σύλλογο, τη δράση του και τα κοντινά μονοπάτια της περιοχής
μας.

Συνιστάται η χρήση αθλητικών ρούχων και παπουτσιών,  ενώ μην ξεχάσετε
να πάρετε μαζί σας αντιανεμικό, νερό και ενδεχομένως κάποιο σνακ.

Στοιχεία εξόρμησης:
Διάρκεια: 2 – 2,30 ώρες
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη
Ώρα συνάντησης: 4.30μμ

Σημείο συνάντησης: πλατεία Καστορείου
Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τον συντονιστή της
δραστηριότητας Κώστα Λαγανά (6974098419)

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης θα πραγματοποιήσει, στο πλαίσιο της δράσης του βαδίΖΟΥΜΕ στη φύση, απογευματινό περίπατο την Τετάρτη 9  Οκτωβρίου 2024 στη διαδρομή

 Αγία Ειρήνη (Βάρσοβα)—παραποτάμια στον  Κνακίωνα   (θα δούμε 2 τοξωτά γεφύρια)—Αγία Ειρήνη  
Η διαδρομή είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικίες και για οικογένειες με παιδιά.
Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής.

Στόχος είναι η μύηση στη δραστηριότητα της πεζοπορίας, η ήπια άσκηση, η απόλαυση της φύσης και η γνωριμία με το Σύλλογο, τη δράση του και τα κοντινά μονοπάτια της περιοχής μας.
 Συνιστάται η χρήση αθλητικών ρούχων και παπουτσιών, ενώ μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας, νερό, αδιάβροχο, και ενδεχομένως κάποιο σνακ.

Στοιχεία διαδρομής:
Διάρκεια: περίπου 2 ώρες
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη

Ώρα συνάντησης: 4,15μμ   στην  βιβλιοθήκη.
Σημείο αναχώρησης : 4,30 Πλατεία Αγίας Ειρήνης
 
Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τους  συντονιστές  της δραστηριότητας Παναγιώτη Παππά (6945832701) και Θόδωρο Καλαματιανό (6974844425).

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος (Ε.Ο.Σ.) Σπάρτης πραγματοποιεί, για τα
μέλη του, εξόρμηση στη διαδρομή Στεμνίτσα-Δημητσάνα (Τμήμα 1 του
Menalon Trail), την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024, με λεωφορείο.

Ώρες πορείας: 6+
Βαθμός δυσκολίας: Β
Υ.Δ.: -600μ/+500μ
Απόσταση: 11χλμ.

Το λεωφορείο θα μας αφήσει στην Στεμνίτσα και θα μας παραλάβει από το
Μουσείο Υδροκίνησης στη Δημητσάνα. Στο μεταξύ, θα έχουμε την ευκαιρία να
περπατήσουμε σε μια υπέροχη διαδρομή που αποτελεί παραλλαγή του
γνωστού «Μονοπατιού του Λούσιου». Αυτό σημαίνει πλούσια βλάστηση,
νερά, γεφύρια, αλλά και τα μοναστήρια Προδρόμου και Φιλοσόφου που
προκαλούν δέος από κάθε άποψη. (Τα μοναστήρια έχουν ωράριο
επισκέψεων και μπορεί να μην προλάβουμε να μπούμε στο δεύτερο).
Η διαδρομή είναι απαιτητική λόγω των υψομετρικών διαφορών.
Μπορούμε να γεμίσουμε νερό στο Μοναστήρι του Προδρόμου, όμως να
έχετε και μαζί σας επιπλέον νερό.

Απαραίτητα για τη συμμετοχή, η πολύ καλή φυσική κατάσταση και ο
κατάλληλος για την εποχή ατομικός εξοπλισμός (μεταξύ άλλων, οπωσδήποτε
ορειβατικά παπούτσια, καπέλο, αντηλιακό, νερό, αδιάβροχο και ατομικό
φαρμακείο).

Η εξόρμηση θα γίνει με λεωφορείο. Αναχώρηση στις 7πμ την Κυριακή 6/10
από το Κλειστό Γυμναστήριο Σπάρτης.

Αναλυτικά η διαδρομή:
https://menalontrail.eu/activities/tmima-i/  
Δείτε επίσης:
https://www.piop.gr/el/diktuo-mouseiwn/Mouseio-Ydrokinisis/to-mouseio.aspx
https://www.dimitsanalivingmuseum.gr/


Πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής έως την Παρασκευή 4/10 στη
συντονίστρια Ντίνα Τυροβολά (6977285633) και στο συντονιστή Θόδωρο
Καλαματιανό (6974844425).

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης θα πραγματοποιήσει, στο πλαίσιο της δράσης του βαδίΖΟΥΜΕ στη φύση, απογευματινό περίπατο την Τετάρτη 2  Οκτωβρίου 2024 στη διαδρομή πλατεία Πικουλιανίκων-Επάνω χώρα Τρύπης – Βασιλονέρι -  Σταυρός- Άγιος Γεώργιος-Πλατεία Πικουλιανίκων.
Η διαδρομή είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικίες και για οικογένειες με παιδιά.

Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής.
Στόχος είναι η μύηση στη δραστηριότητα της πεζοπορίας, η ήπια άσκηση, η απόλαυση της φύσης και η γνωριμία με το Σύλλογο, τη δράση του και τα κοντινά μονοπάτια της περιοχής μας.

 Συνιστάται η χρήση αθλητικών ρούχων και παπουτσιών, ενώ μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας, νερό, αδιάβροχο, και ενδεχομένως κάποιο σνακ.
Στοιχεία διαδρομής:
Διάρκεια: περίπου 2 -2,5ώρες

Βαθμός δυσκολίας: Α Εύκολη

Ώρα συνάντησης: 4μμ   από την  βιβλιοθήκη.

Σημείο αναχώρησης : πλατεία Πικουλιανίκων

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τους  συντονιστές  της δραστηριότητας Παναγιώτη Παππά (6945832701) και Θόδωρο Καλαματιανό (6974844425).

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης θα πραγματοποιήσει, στο πλαίσιο της δράσης του βαδίΖΟΥΜΕ στη φύση, απογευματινό περίπατο την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024 στο Μυστρά και συγκεκριμένα στη διαδρομή Πανηγυρίστρα-Τρούπες (Σπηλαιώδης Εκκλησία Ζωοδόχου Πηγής)-Πανηγυρίστρα.
Η διαδρομή είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικίες και για οικογένειες με παιδιά.
Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής.
Στόχος είναι η μύηση στη δραστηριότητα της πεζοπορίας, η ήπια άσκηση, η απόλαυση της φύσης και η γνωριμία με το Σύλλογο, τη δράση του και τα κοντινά μονοπάτια της περιοχής μας.
Συνιστάται η χρήση αθλητικών ρούχων και παπουτσιών, ενώ μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας, νερό, αδιάβροχο, και ενδεχομένως κάποιο σνακ.
Στοιχεία διαδρομής:
Διάρκεια: περίπου  2—2,5 ώρες
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη
Ώρα αναχώρησης : 4,30  από την  βιβλιοθήκη.
Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τους συντονιστές  της δραστηριότητας Παναγιώτη Παππά (6945832701) και Θόδωρο Καλαματιανό (6974844425).

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος (Ε.Ο.Σ.) Σπάρτης πραγματοποιεί, για τα
μέλη του, εξόρμηση στη διαδρομή Ι.Μ. Βελανιδιάς-Λαγού Χάνι-Αλαγονία, στη
Μεσσηνία, την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024, με λεωφορείο.

Ώρες πορείας: 6+
Βαθμός δυσκολίας: Β
Υ.Δ.: 400μ. (αρχή – τέλος)

Το λεωφορείο θα μας αφήσει στην πόλη της Καλαμάτας και με ταξί θα
μεταβούμε στην Ι.Μ. Βελανιδιάς. Από εκεί θα ξεκινήσουμε την πορεία μας σε
ένα υπέροχο καλντερίμι, αρχικά με θέα τη θάλασσα. Σχεδόν όλη η διαδρομή
κινείται σε ασκεπές καλντερίμι, χωρίς σημαντική κλίση. Στα δεξιά μας θα
βλέπουμε και τον παλιό δρόμο Σπάρτης-Καλαμάτας σε πολλά σημεία. Προς
το τέλος της διαδρομής, θα έχουμε ένα κομμάτι μονοπατιού με πυκνή
βλάστηση και ωραία γεφύρια. Θα βγούμε στο δρόμο προς την Αλαγονία, αλλά
δεν θα μπούμε στο χωριό και θα μας παραλάβει πάλι το λεωφορείο.
Η διαδρομή δεν είναι δύσκολη, όμως έχει μήκος 14χλμ. και χρειάζεται
οικονομία δυνάμεων. Δεν έχει σημεία ανεφοδιασμού με νερό.
Απαραίτητα για τη συμμετοχή, η καλή φυσική κατάσταση και ο κατάλληλος
για την εποχή ατομικός εξοπλισμός (μεταξύ άλλων, οπωσδήποτε ορειβατικά
παπούτσια, καπέλο, αντηλιακό, αρκετό νερό, αδιάβροχο και ατομικό
φαρμακείο).

Η εξόρμηση θα γίνει με λεωφορείο. Αναχώρηση στις 7πμ την Κυριακή 22/9
από το Κλειστό Γυμναστήριο Σπάρτης.

Αναλυτικά η διαδρομή:

https://eoskal.gr/monopati-i-m-velanidias-lagoy-chani/
https://eoskal.gr/monopati-lagoy-chani-alagonia/

Πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής έως την Παρασκευή στη συντονίστρια
Ντίνα Τυροβολά (6977285633).


Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης θα πραγματοποιήσει τη δημοφιλή δράση του βαδίΖΟΥΜΕ στη φύση, απογευματινό περίπατο την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024 στην Αναβρυτή  και συγκεκριμένα στη διαδρομή   Αγιάννης--- Αναβρυτή--- Αγιάννης.
 Η πορεία ξεκινά πάνω από το ξωκλήσσι του Αγίου Γεωργίου 3χλμ μετά τον Άγιο Ιωάννη και ακολουθώντας το πλακόστρωτο μονοπάτι ανεβαίνουμε με καγκέλια και θέα στο φαράγγι και την αντικρινή μεγάλη κόκκινη ορθοπλαγιά. Μετά μέσα από παλιούς δενδρώνες με καρυδιές και καστανιές φτάνουμε στο ανατολικό άκρο του χωριού.
Η διαδρομή είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικίες και για οικογένειες με παιδιά. Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής. Στόχος είναι η μύηση στη δραστηριότητα της πεζοπορίας, η  άσκηση, η απόλαυση της φύσης και η γνωριμία με το Σύλλογο, τη δράση του και τα κοντινά μονοπάτια της περιοχής μας.
Συνιστάται η χρήση αθλητικών ρούχων και παπουτσιών, ενώ μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί, νερό και ενδεχομένως κάποιο σνακ.


Στοιχεία διαδρομής:

Διάρκεια: 2,5ώρες περίπου.
Βαθμός δυσκολίας: Α
Ώρα συνάντησης: 4 30 μμ

Σημείο συνάντησης:  Κ. Παλαιολόγου, Στα γυμνάσια.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, επικοινωνήστε με τους συντονιστές της δραστηριότητας Θόδωρο Καλαματιανό (6974844425),και Παναγιώτη Παππά (6945832701)

Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης διοργανώνει πορεία στην κορυφή του Ταυγέτου Προφήτης Ηλίας 2407μ  υψόμετρο.
Η πορεία θα ξεκινήσει από τον Άγιο Ιωάννη, Αναβρυτή, Λακκώματα, κορυφή Βασιλικού βουνού 2000μ, Αθάνατη Ράχη 2340μ, Προφήτης Ηλίας 2407μ, καταφύγιο, πηγή Μαγγανιάρη.
Η πορεία είναι  δύσκολη και πολύωρη.

Ώρες πορείας περίπου 12
βαθμός δυσκολίας Γ
Υψομετρική διαφορά + 2017μ - 1427μ

Αναχώρηση στις 06.30 από Άγιο Ιωάννη.

Υπεύθυνος και πληροφορίες Παππάς Παναγιώτης τηλ 6945832701.

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης θα πραγματοποιήσει, επαναφέροντας τη δημοφιλή δράση του ΒαδίΖΟΥΜΕ στη φύση, απογευματινό περίπατο την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024 στα Πικουλιάνικα και συγκεκριμένα στη διαδρομή:  Διάσελο (Πάνω πύλη) - Βλαχοχώρι - Πικουλιάνικα - Διάσελο.
Η διαδρομή είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικίες και για οικογένειες με παιδιά. Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής. Στόχος είναι η μύηση στη δραστηριότητα της πεζοπορίας, η  άσκηση, η απόλαυση της φύσης και η γνωριμία με το Σύλλογο, τη δράση του και τα κοντινά μονοπάτια της περιοχής μας.

Συνιστάται η χρήση αθλητικών ρούχων και παπουτσιών, ενώ μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί, νερό και ενδεχομένως κάποιο σνακ.

Στοιχεία διαδρομής
Διάρκεια: 2 ώρες περίπου.
Βαθμός δυσκολίας: Α
Ώρα συνάντησης: 5μμ
Σημείο συνάντησης: Διάσελο (Πάνω πύλη)

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, επικοινωνήστε με τους συντονιστές της δραστηριότητας Θόδωρο Καλαματιανό (6974844425),και Παναγιώτη Παππά (6945832701)

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος (Ε.Ο.Σ.) Σπάρτης πραγματοποιεί για τα μέλη του, εξόρμηση στον Πάρνωνα την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024, στη διαδρομή Τζίτζινα - Γόγγενα - Ανάληψη (Σταματήρα) - Άγιοι Ανάργυροι - Τζίτζινα

Στοιχεία διαδρομής
Ώρες πορείας : 5-6
Κατώτατο υψόμετρο: 1050μ - Μέγιστο: 1360μ
Βαθμός δυσκολίας: Α+

Απαραίτητα για τη συμμετοχή, η καλή φυσική κατάσταση, μπατόν, νερό, ενδεχομένως κάποιο σνακ. και ο κατάλληλος για την εποχή ατομικός εξοπλισμός

Αναχώρηση 8-9-24  στις 7 Π,μ, από Το Κλειστό γυμναστήριο με ΙΧ αυτοκίνητα.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε με τούς συντονιστές της δραστηριότητας Τσαρκαλή Νίκο τηλ. 6945103432 και  Καλαματιανό Θεόδωρο τηλ 6974844425

Ο ΕΟΣ  Σπάρτης διοργανώνει ορειβατική εξόρμηση στον Ολίγυρτο την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2024. Ο Όλιγυρτος είναι ένα βουνό στην Πελοπόννησο, με ύψος 1.935 μέτρα. Βρίσκεται στο σημείο όπου συναντιούνται οι νομοί Αργολίδας, Κορινθίας και Αρκαδίας. Βορειοδυτικά συνορεύει με την Κυλλήνη (Ζήρεια), ανατολικά με το Μαίναλο και νοτιοδυτικά με το Τραχύ. Το όνομά του προέρχεται από την αρχαία ελληνική λέξη “Όλιγυρτος” που σημαίνει “λιγότερος όρος”, πιθανότατα λόγω του χαμηλού του ύψους σε σύγκριση με άλλα γύρω βουνά.

Το φυσικό περιβάλλον του Όλιγυρτου είναι πυκνά δασωμένο, κυρίως με έλατα, και παρέχει εντυπωσιακή πανοραμική θέα προς τις κοιλάδες του Φενεού και της Στυμφαλίας και τα γύρω βουνά. Το βουνό φιλοξενεί επίσης μια πληθώρα άγριας ζωής, συμπεριλαμβανομένων διάφορων ειδών θηλαστικών, πουλιών και ερπετών.

Η εξόρμηση
Η πορεία μας ξεκινάει από το χωριό Λαύκα Κορινθίας (685μ.). Η διαδρομή αρχίζει από την πλατεία του χωριού σε ανηφορικό μονοπάτι προς το εκκλησάκι της Αγ. Σωτήρας το οποίο συναντά μετά από μία ώρα και 500μ. υψομετρικής διαφοράς. Στο σημείο υπάρχει πηγή τρεχούμενου νερού. Στη συνέχεια ακολουθεί δασώδη διαδρομή με έλατα τα οποία σταδιακά δίνουν την θέση τους σε χαμηλή υποαλπική βλάστηση έχοντας κατεύθυνση το οροπέδιο Γούπατα (1.200μ.). Διασχίζει το οροπέδιο με νότια κατεύθυνση, ακολουθεί ομαλό λούκι το οποίο οδηγεί στο διάσελο της κορυφογραμμής και συνεχίζει ΒΔ έως την κορυφή Σκίπιζα (1.935 μ.). Επιστροφή από την ίδια διαδρομή.

Σημειώση: Η εξόρμηση απευθύνεται σε άτομα με καλή φυσική κατάσταση καθώς οι υψομετρικές διαφορές που θα καλύψουμε είναι μεγάλες.

Ω.Π.: 7-8, Υ.Δ.: +-1.250

Αρχηγός: Μεντής Γιάννης 6947538297

Αναχώρηση: Κυριακή πρωί στις 6:30 από Κλειστό γυμναστήριο, με δικά μας μέσα.

Απαραίτητος Εξοπλισμός: Μπότες πεζοπορικές, γκέτες, μεμβράνη αδιάβροχη, fleece, γάντια, σκουφί, 1-1,5 λίτρο νερό, αντηλιακό, φακός κεφαλής, μπατόν, προσωπικό φαρμακείο, προσωπικά σνακ.

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι Σάββατο μεσημέρι Μεντής Γιάννης τηλ 6947538297

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος (Ε.Ο.Σ.) Σπάρτης πραγματοποιεί για τα μέλη του, εξόρμηση στον Ταΰγετο το Σάββατο, 17 Αυγούστου 2024, στη διαδρομή Καταφύγιο Ταΰγετου - Κορυφή Προφήτης Ηλίας (Ορειβατική διαδρομή).

Από το καταφύγιο αφού διασχίσουμε το τελευταίο δασωμένο τμήμα της διαδρομής ανηφορίζουμε απότομη πλαγιά, ονομαζόμενη Ανάθεμα. Μετά από λίγο φτάνουμε σε πλάτωμα τα Λακκώματα.
Περνάμε τη ρεματιά και φτάνουμε στο πλάι μιας Λάκκας, όπου το μονοπάτι κάνει έναν ελιγμό, και αφήνοντας αριστερά τη λάκκα “Γούβες” κατευθύνεται προς την πρώτη ζώνη βράχων . Συνεχίζοντας με ελιγμούς ανάμεσα στα βράχια, φτάνουμε στη θέση “Πλάκες” μεγάλο ανηφορικό ζωνάρι, που το ακολουθούμε μέχρι το άνοιγμα της κορυφογραμμής, τις “Πόρτες”. Από εδώ συνεχίζουμε από τη δυτική πλευρά της ράχης αριστερά μας και αφού περάσουμε το βάραθρο “Χιονότρυπα” ακολουθώντας πιο ανηφορική πορεία βγαίνουμε στο πλάτωμα της κορυφής.
Όπου υπάρχει ο ασκέπαστος ναός του Προφήτη Ηλία και συγκρότημα πετρόκτιστων καλυβιών γύρω από αυτόν (2.407 μ). Από όπου Θα ξεκουραστούμε απολαμβάνοντας την δύση του ήλιου και την ανατολή της σελήνης.

Στοιχεία διαδρομής
Απόσταση: 7,3 χλμ περίπου
Ώρες πορείας : περίπου 2,5-3 ανάβαση 2-2,5 κατάβαση
Κατώτατο υψόμετρο: 1550μ - Μέγιστο: 2407μ
Υψομετρική: 857μ ανάβαση- 857μ κατάβαση
Βαθμός δυσκολίας: Β+

Απαραίτητα για τη συμμετοχή, η καλή φυσική κατάσταση, μπατόν, νερό, φακός κεφαλής, ενδεχομένως κάποιο σνακ και ο κατάλληλος για την εποχή ατομικός εξοπλισμός.

Αναχώρηση το Σάββατο 17-8 -24 στις 4:00 μ.μ. από τα γυμνάσια με ΙΧ αυτοκίνητα.

Για περισσότερες πληροφορίες, και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε με τον συντονιστή της δραστηριότητας

Θεόδωρο Καλαματιανό τηλ 6974844425

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης θα πραγματοποιήσει και φέτος για τα μέλη του και σύμφωνα με το πρόγραμμα αναβάσεών του, την καθιερωμένη ολονύκτια προσκυνηματική πορεία προς την Ι.Μ. Παναγίας Έλωνας το Σάββατο προς Κυριακή, 10 προς 11 Αυγούστου 2024.

Η εκκίνηση της πορείας θα γίνει στις 7:45μ.μ. το βράδυ του Σαββάτου από την Καλλιθέα (Ζαραφώνα) και όχι από την Καλλονή (Μπέρμπενη) λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και, με ενδιάμεσο σταθμό στον Κοσμά, θα καταλήξει στην Έλωνα νωρίς το πρωί της Κυριακής.

Η πορεία χαρακτηρίζεται πολύ δύσκολη και η διάρκειά της είναι περίπου 10 ώρες. Συνολική απόσταση 25 χλμ περίπου. Υψομετρική διαφορά συνολική 2.272μ (ανάβαση 1.030μ κατάβαση 1.242μ)

Η μετακίνηση προς Καλλιθέα και η επιστροφή από Έλωνα θα γίνει με ΙΧ ή μισθωμένα οχήματα, αναλόγως του αριθμού των ενδιαφερομένων και οι δαπάνες θα επιμεριστούν.

Η συμμετοχή στην πορεία προϋποθέτει άριστη φυσική κατάσταση, κατάλληλα υποδήματα (ορειβατικές μπότες για το βουνό και αθλητικά για την άσφαλτο) και ρουχισμό, φακό κεφαλής με εφεδρικές μπαταρίες, επαρκή ποσότητα πόσιμου νερού και πρόχειρου φαγητού και προηγούμενη συνεννόηση με τον συντονιστή της πορείας κ. Ιωάννη Μιχελόγγονα (27310-21990- εργάσιμες ώρες)

ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
Η ετήσια αυτή εξόρμηση συνιστά αναβίωση της πορείας που ακολουθούσαν τα παλαιότερα χρόνια οι προσκυνητές των χωριών του κεντρικού Πάρνωνα και καθιερώθηκε πριν λίγα χρόνια με πρωτοβουλία του παλαιού μέλους του Ε.Ο.Σ. κ. Παν. Γιαννακόπουλου, ο οποίος ανέλαβε την ανίχνευση και προσήμανση της διαδρομής.
Στη συνέχεια με εθελοντική συμμετοχή αρκετών μελών και φίλων του Συλλόγου έγινε συμπλήρωση της σήμανσης και αποκατάσταση της βατότητας σε μεγάλο μέρος της διαδρομής.
Η καταστροφική πυρκαγιά του 2007 έπληξε καίρια το πρώτο τμήμα από την Καλλονή (Πέρπενη) ως την Καλλιθέα, που, επί του παρόντος, δεν έχει γίνει δυνατός ο καθαρισμός του..
Το 2009, με εθελοντική εργασία και ανάληψη των σχετικών δαπανών υλικών από τον τ. Πρόεδρο του Ε.Ο.Σ., γιατρό Ιωάννη Μιχελόγγονα, ανασημάνθηκε πλήρως το τμήμα από την Καλλιθέα ως την κορυφογραμμή πλησίον του Κοσμά. Τον επόμενο χρόνο έγινε συντήρηση της σήμανσης και της υπόλοιπης διαδρομής μέχρι τη Μονή Έλωνας. Από το 2013 και μετά έγινε αποκατάσταση του καμένου τμήματος από την Καλλονή προς την Καλλιθέα.

82η Πανελλήνια Ορειβατική Συγκέντρωση, 19-21.07.2024

Kαταφύγιο «Μιχάλης Νικολάου», Δίρφη ΕΟΣ Χαλκίδας  2η ενημέρωση

Αγαπητοί φίλοι,

Σας παραθέτουμε περισσότερες πληροφορίες για την 82η Πανελλήνια Ορειβατική Συγκέντρωση από τον οργανωτή σύλλογο Ε.Ο.Σ. Χαλκίδας.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ: Η απόσταση από την Χαλκίδα οδικώς είναι 40.5 χιλιόμετρα, ακολουθούμε τον δρόμο προς το χωριό Στενή και συνεχίζουμε ανηφορικά μέχρι το διάσελο “ράχη Συκά”. Μέχρι εκεί ο δρόμος έχει άσφαλτο και με αρκετό χώρο για να παρκάρουν λεωφορεία είτε οχήματα, απόσταση από το καταφύγιο 1500 μέτρα. Για τα αυτοκίνητα υπάρχει επιλογή να πλησιάσουν σε χωματόδρομο με αρκετό χώρο για παρκάρισμα περίπου 800 μέτρα από το καταφύγιο.

 ΔΙΑΜΟΝΗ: Η διαμονή θα γίνει σε σκηνές γύρω από το καταφύγιο “Μιχάλης Νικολάου” σε υψόμετρο 1.100 μέτρα, όλοι οι επισκέπτες θα μείνουν σε σκηνές καθώς το καταφύγιο θα χρησιμοποιηθεί για τους εθελοντές και για τις διαδικαστικές εργασίες. Το νερό είναι πόσιμο και θα υπάρχουν επίσης έξτρα παροχή νερού εξωτερικά με αρκετές χωριστές βρύσες όπως και χημικές τουαλέτες για τους επισκέπτες.

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Την Παρασκευή για όσους είναι από μακριά είτε θέλουν περισσότερες ημέρες, θα μπορούν οι σύλλογοι να προσέλθουν και να στήσουν τις σκηνές τους. Αντίστοιχα το Σάββατο όλη την ημέρα μέχρι το απόγευμα.

Έναρξη των εκδηλώσεων είναι στις 19:00 το απόγευμα στην αυλή του καταφυγίου με χαιρετισμούς από τους επισήμους και τους εκπροσώπους των συλλόγων. Στις 20:00 θα ξεκινήσει να μοιράζεται το φαγητό και θα συνεχιστούν οι ομιλίες. Στις 21:00 θα ξεκινήσει η ζωντανή μουσική με δυο μουσικά σχήματα, τα Kadinelia και τους Sourloulou.

 Η διαδρομή που θα περπατήσουμε την Κυριακή το πρωί αμέσως μετά το πρωινό έχει μήκος 15.1 χιλιόμετρα με εκκίνηση από το καταφύγιο Μιχάλης Νικολάου. Στην ουσία είναι μια διαδρομή που περνάει από το δασωμένο και Ξηροβούνι, περάσματα στα αλπικά σημεία με θέα το Αιγαίο, περάσματα από πηγές νερού, πηγή Τέμπλα και πηγές Κόνισμα όπως και στις πηγές του Κείθε ρέματος. Με κατάληξη το χωριό Στρόπωνες για το κλείσιμο της Π.Ο.Σ.
Καταφύγιο “Μιχάλης Νικολάου” – Ράχη Συκά – μονοπάτι Ξηροβουνίου – Διασταύρωση προς Κόνισμα – πηγή Τέμπλα – πηγές Κόνισμα – Ξερόρεμα – Στρόπωνες.  Θετική υψομετρική: 271μ / Εκκίνηση διαδρομής: 1100μ / Κατάληψη διαδρομής: 381μ /  Ώρες πορείας: 5 ώρες /  3 σημεία υδροληψίας στη διαδρομή.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ
https://eoschalkidas.gr/82pos/


ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΤΕ
Η απόσταση από την Χαλκίδα οδικώς είναι 40.5 χιλιόμετρα, ακολουθούμε τον δρόμο προς το χωριό Στενή και συνεχίζουμε ανηφορικά μέχρι το διάσελο “ράχη Συκά”.

Μέχρι εκεί ο δρόμος έχει άσφαλτο και με αρκετό χώρο για να παρκάρουν λεωφορεία είτε οχήματα, απόσταση από το καταφύγιο 1500 μέτρα.
Για τα αυτοκίνητα υπάρχει επιλογή να πλησιάσουν σε χωματόδρομο με αρκετό χώρο για παρκάρισμα περίπου 800 μέτρα από το καταφύγιο.

Η ΔΙΑΜΟΝΗ
Η διαμονή θα γίνει σε σκηνές γύρω από το καταφύγιο “Μιχάλης Νικολάου” σε υψόμετρο 1.100 μέτρα, όλοι οι επισκέπτες θα μείνουν σε σκηνές καθώς το καταφύγιο θα χρησιμοποιηθεί για τους εθελοντές και για τις διαδικαστικές εργασίες.
Το νερό είναι πόσιμο και θα υπάρχουν επίσης έξτρα παροχή νερού εξωτερικά με αρκετές χωριστές βρύσες όπως και χημικές τουαλέτες για τους επισκέπτες.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Την Παρασκευή για όσους είναι από μακριά είτε θέλουν περισσότερες ημέρες, θα μπορούν οι σύλλογοι να προσέλθουν και να στήσουν τις σκηνές τους. Αντίστοιχα το Σάββατο όλη την ημέρα μέχρι το απόγευμα.
Έναρξη των εκδηλώσεων είναι στις 19:00 το απόγευμα στην αυλή του καταφυγίου με χαιρετισμούς από τους επισήμους και τους εκπροσώπους των συλλόγων.
στις 20:00 θα ξεκινήσει να μοιράζεται το φαγητό και θα συνεχιστούν οι ομιλίες.
στις 21:00 θα ξεκινήσει η ζωντανή μουσική με δυο μουσικά σχήματα τα Καντινέλια και τους Σουρλουλού.

Η διαδρομή που θα περπατήσουμε την Κυριακή το πρωί αμέσως μετά το πρωινό έχει μήκος 15.1 χιλιόμετρα με εκκίνηση από το καταφύγιο Μιχάλης Νικολάου.
Στην ουσία είναι μια διαδρομή που περνάει από το δασωμένο και Ξηροβούνι, περάσματα στα αλπικά σημεία με θέα το Αιγαίο, περάσματα από πηγές νερού, πηγή Τέμπλα και πηγές Κόνισμα όπως και στις πηγές του Κείθε ρέματος. Με κατάληξη το χωριό Στρόπωνες για το κλείσιμο της Π.Ο,Σ,
Καταφύγιο “Μιχάλης Νικολάου” – Ράχη Συκά – μονοπάτι Ξηροβουνίου – Διασταύρωση προς Κόνισμα – πηγή Τέμπλα – πηγές Κόνισμα – Ξερόρεμα – Στρόπωνες.

Θετική υψομετρική: 271μ
Εκκίνηση διαδρομής: 1100μ
Κατάληψη διαδρομής: 381μ
ώρες πορείας 5 ώρες.
3 σημεία υδροληψίας στην διαδρομή.

περισσότερες πληροφορίες:
https://eoschalkidas.gr/82pos/


Με εκτίμηση,


Για τον ΕΟΣ Χαλκίδας
το ΔΣ

•    Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Χαλκίδας
 / Hellenic Mountaineering Club of Chalcis
•    Δ/νση: Αγγελή Γοβιού 22, 34100, Χαλκίδα
/Adress: Aggeli Goviou 22, 34100,Chalcis
•    Τηλ. / Tel.: +302221025230
•    Web: https://eoschalkidas.gr
•    Email: eoschalkidas@yahoo.gr
eoschalkidas@gmail.com

Την Κυριακή 14-7-2024 Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης διοργανώνει πεζοπορία στο φαράγγι των Μύλων:   Ένα  από τα πιο γνωστά μονοπάτια του Ταϋγέτου Μια διαδρομή που ενώνει το μπαλκόνι του Ταϋγέτου (Γεωργίτσι) με το πανέμορφο Καστόρι.

Φαράγγι Μύλων:  Εντυπωσιακή πεζοπορική διαδρομή στον Ταΰγετο.  Από το Γεωργίτσι (970 μ. υψόμετρο) προς το Καστόρι (475 μ. υψόμετρο).
Η συνολική απόσταση της πεζοπορικής διαδρομής είναι περίπου 10 χιλιόμετρα και υπολογίζουμε 4-4,5 ώρες περπάτημα. Το μονοπάτι θεωρείται μέτριο και άριστα σηματοδοτημένο.    Για τα πρώτα δυόμιση χιλιόμετρα θα κινηθούμε σε χωματόδρομο. Μετά θα κατηφορίσουμε στο δάσος ακολουθώντας το μονοπάτι μέσα στην πυκνή βλάστηση. Από κει και πέρα η διαδρομή κινείται μέσα στο φαράγγι. Περίπου στα 8 χιλιόμετρα της διαδρομής θα φτάσουμε στο χώρο αναψυχής του Καστορίου. Αν θέλουμε, τερματίζουμε εδώ τη διαδρομή. Το επίσημο τέλος της όμως είναι 2 χιλιόμετρα παρακάτω στην περιοχή Μαρμαρογέφυρο. Η συγκεκριμένη πεζοπορία είναι απόλυτα ασφαλής Υπάρχουν ξύλινα σκαλιά, προστατευτικά κάγκελα, συρματόσκοινα, γεφυράκια και άριστη σηματοδότηση σε όλη τη διαδρομή
Απαραίτητα για τη συμμετοχή, η καλή φυσική κατάσταση μπατόν, νερό, και ο κατάλληλος για την εποχή ατομικός εξοπλισμός.
Αναχώρηση στις 7.30 το πρωί της Κυριακής, με ΙΧ αυτοκίνητα, από το Κλειστό Γυμναστήριο Σπάρτης για Γεωργίτσι, όπου κατά τις 8.30 θα ξεκινήσει η πορεία.

Στοιχεία διαδρομής:
Διάρκεια: 4—4,5 ώρες περίπου
Βαθμός δυσκολίας: Α+  Εύκολη

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τους συντονιστές της δραστηριότητας  Θεόδωρο Καλαματιανό τηλ 6974844425 και Παππά Παναγιώτη τηλ 6945832701

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΤΟΥ ΕΟΣ ΣΠΑΡΤΗΣ
ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ
21-24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024
1 η
  ΜΕΡΑ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ   
Συνάντηση στο Κλειστό Γυμναστήριο της Σπάρτης και αναχώρηση στις 15:00 ακριβώς με
λεωφορείο για  Καρπενήσι.  Άφιξη το βράδυ και διαμονή στο ξενοδοχείο «Ελβετία».

   ΜΕΡΑ-ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ   
07.30πμ πρωινό και στις 08.00 αναχώρηση για το Παλιό Μικρό Χωριό. Θα χωριστούμε σε
δύο ομάδες:
Ά΄ ομάδα ορειβατική :  Άνάβαση στην κορυφή της Χελιδόνας (υψόμετρο 1.975μ). Διάρκεια
πορείας περίπου 7 ώρες. Υψομετρική διαφορά +1.125
Β΄ ομάδα πεζοπορική: Ξενάγηση στο Ιστορικό & Λαογραφικό Μουσείο του Μικρού Χωριού.
Στη συνέχεια θα πεζοπορήσουμε από το Παλιό Μικρό Χωριό στον Γαύρο και θα
καταλήξουμε στο Μεγάλο Χωριό. Άπόσταση 4,1χλμ. Χρφόνος περίπου 2 ώρες. Στο Μεγάλο
Χωριό για όσους θέλουν υπάρχει δυνατότητα ιππασίας και αν έχουμε χρόνο και θέλουμε
μπορούμε να κάνουμε και άλλο πεζοπορικό μονοπάτι.
Το μεσημέρι που θα επιστρέψει η ορειβατική ομάδα θα συναντηθούμε όλοι μαζί και θα
φάμε σε ταβέρνα .
Το βράδυ στο Καρπενήσι ελεύθερο.
3 η
   ΜΕΡΑ- ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ   
07.30πμ πρωινό και στις 08.00 αναχώρηση για τη Μονή Προυσού. Η διαδρομή είναι
περίπου 1.30. Επίσκεψη προσκύνημα μια ώρα. Στη συνέχεια θα πάμε στη Μαύρη Σπηλιά.
Άπόσταση 3χλμ, χρόνος πορείας 1.30 ώρες (πήγαινε – έλα).
Μετά μετάβαση στο χωριό Τόρνος. Εκεί θα κατεβούμε από το πανέμορφο μονοπάτι των
καταρρακτών στο Μικρό Πάντα Βρέχει και θα επιστρέψουμε από το μονοπάτι των
καταρρακτών. Κυκλική πορεία. Θα δούμε πολλούς μικρούς καταρράκτες, νερόμυλους,
γεφύρια και φυσικά το γοητευτικό Μικρό Πάντα Βρέχει. Ώρες πορείας περίπου 4. Κατηγορία
Ά. Στη συνέχεια θα φάμ,ε σε ταβέρνα της περιοχής. Στην επιστροφή θα επισκεπτούμε το
Μουσείο Εθνικής Άντίστασης στο χωριό Κορυσχάδες.
Το βράδυ στο Καρπενήσι ελεύθερο.
4 η
   ΜΕΡΑ- ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ   
07.30πμ πρωινό και στις 08.00 αφού πάρουμε τα πράγματά μας από το ξενοδοχείο με το
λεωφορείο θα ανεβούμε στο χιονοδρομικό του Βελουχιού (1.850μ).  Όποιοι θέλουν θα
ανέβουν στην κορυφή (2.313μ). Άπόσταση περίπου 2,3 χλμ.   Όποιοι δεν θέλουν θα
απολαύσουν την θέα των γύρω κορυφών.

    Άναχώρηση στις 15:00 για Σπάρτη. Άφιξη κατά τις 23:00.
    Κόστος συμμετοχής: 160 ευρώ περίπου
    Απαραίτητη προκαταβολή για κράτηση συμμετοχής: 50 ευρώ
    Δηλώσεις συμμετοχής:
    Καθημερινά στα παρακάτω τηλέφωνα και κατά τις αναφερόμενες ώρες:
    Παναγιώτης Παππάς : 6945832701
    Θεόδωρος Καλαματιανός: 6974844425
    Υπάρχουν ακόμα 5 διαθέσιμες θέσεις!!!
    Η εκδρομή πραγματοποιείται με το τουριστικό γραφείο SKOUROS TOURS. Η τιμή
    περιλαμβάνει μεταφορά με το λεωφορείο και διανυκτέρευση 3 βράδια στο ξενοδοχείο
    ΕΛΒΕΤΙΑ στο Καρπενήσι (elveIahotel.gr). Μονόκλινο 240€, δίκλινο 160€ και τρίκλινο
    145€. Περιλαμβάνεται πρωινό. Κατά την επικοινωνία σας με τα υπεύθυνα άτομα, σας
    παρακαλούμε να δηλώσετε τα πλήρη στοιχεία των συμμετεχόντων και το είδος δωματίου
    για το ξενοδοχείο. Μη διστάσετε να μας ρωτήσετε ό,τι θέλετε. Τέλος, το πρόγραμμα αυτό
    δεν είναι οριστικό, μπορεί να γίνουν μεταβολές υπέρ της καλύτερης και πιο ευχάριστης
    διοργάνωσης.
 
    Προπάντων, η εκδρομή έχει σχεδιαστεί με αγάπη με στόχο να περάσουμε όμορφα!

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης θα πραγματοποιήσει, στο
πλαίσιο της δράσης του βαδίΖΟΥΜΕ στη φύση, δροσιστικό απογευματινό
περίπατο την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024 στην Τρύπη και συγκεκριμένα στη
διαδρομή Τρύπη – Πηγές Κνακίωνα – Κρυφονέρι – Τρύπη.
Η διαδρομή είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικίες και για οικογένειες με
παιδιά. Στις πηγές θα παραμείνουμε για να δροσιστούμε γιαυτό όσοι θέλουν
να κρατούν μαγιό για μπάνιο στις βάθρες.  Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής.
Στόχος είναι η μύηση στη δραστηριότητα της πεζοπορίας, η ήπια άσκηση, η
απόλαυση της φύσης και η γνωριμία με το Σύλλογο, τη δράση του και τα
κοντινά μονοπάτια της περιοχής μας.
Συνιστάται η χρήση αθλητικών ρούχων και παπουτσιών και μαγιό-πετσέτα,  
ενώ μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας αντιανεμικό, νερό και ενδεχομένως
κάποιο σνακ.

Στοιχεία εξόρμησης:
Διάρκεια: 2 – 2,30 ώρες
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη
Ώρα συνάντησης: 5.30μμ

Σημείο συνάντησης: πάρκιν Τρύπης
Σημειώνουμε ότι αυτή θα είναι η τελευταία απογευματινή για το καλοκαίρι.
Ραντεβού πάλι το φθινόπωρο.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τον συντονιστή της
δραστηριότητας Θεόδωρος Καλαματιανός (τηλ.6974844425)
Παναγώτης Παππάς (τηλ. 6945832701)

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος (Ε.Ο.Σ.) Σπάρτης πραγματοποιεί, για τα
μέλη του, εξόρμηση στη διαδρομή Κρεμαστή-Κυπαρίσσι, το Σάββατο 8
Ιουνίου 2024, με λεωφορείο.

Ώρες πορείας: περίπου 6
Βαθμός δυσκολίας: Β

Το λεωφορείο θα μας αφήσει κοντά στην Κρεμαστή στην αφετηρία της
διαδρομής. Θα ξεκινήσουμε περπατώντας σε χωματόδρομο μέχρι να μπούμε
στο δάσος. Το πρώτο κομμάτι της διαδρομής συνεπώς κινείται σε δάσος, το
οποίο γίνεται όλο και πιο ενδιαφέρον, καθώς περνάμε από λάκκες, παλιά
κτίσματα και μαντριά και, στη συνέχεια, εντυπωσιακά βράχια. Μετά,
φτάνοντας στην Αγία Βαρβάρα, το τοπίο αλλάζει και βαδίζουμε κυρίως σε
ασκεπές καλντερίμι με θέα τη θάλασσα μέχρι να φτάσουμε στο τέλος του
μονοπατιού. Η διαδρομή συνεχίζει με περπάτημα 30 λεπτών σε
χωματόδρομο μέχρι να φτάσουμε στην άσφαλτο, στο πάνω μέρος του χωριού
(Κυπαρίσσι). Από εκεί θα κατευθυνθούμε ανηφορικά πάνω σε άσφαλτο για να
βρούμε το λεωφορείο και να αναχωρήσουμε.

Η διαδρομή δεν είναι δύσκολη, όμως έχει μήκος 13χλμ. και διάρκεια 6
ώρες περίπου. Είναι κατηφορική στο μεγαλύτερο μέρος της και δεν έχει
σημεία ανεφοδιασμού για νερό.

Πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής έως την Παρασκευή το πρωί στη
συντονίστρια Ντίνα Τυροβολά (6977285633) και το συντονιστή Γιώργο
Πουλοκέφαλο (6944713636).

Απαραίτητα για τη συμμετοχή, η καλή φυσική κατάσταση και ο κατάλληλος
για την εποχή ατομικός εξοπλισμός (μεταξύ άλλων, οπωσδήποτε καπέλο,
αντηλιακό και τουλάχιστον 2 λίτρα νερό).
Η εξόρμηση θα γίνει με λεωφορείο. Αναχώρηση στις 7πμ το Σάββατο 8/6 από
το Κλειστό Γυμναστήριο Σπάρτης.

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης θα πραγματοποιήσει, στο πλαίσιο της δράσης του βαδίΖΟΥΜΕ στη φύση, απογευματινό περίπατο την Τετάρτη 5-6-2024 και συγκεκριμένα στη διαδρομή: Αγία Ειρήνη- Καραγιανναίικα -  Άγιος Γεώργιος-και επιστροφή.  Ξεκινάμε από την πλατεία Αγίας Ειρήνης με κατεύθυνση προς το χωριό Λογγάστρα. Μετά από 100 περίπου μέτρα από την έξοδο από το χωριό στρίβουμε αριστερά στο δρόμο τον οποίο ακολουθούμε για 700 μέτρα περίπου και φτάνουμε στο εκκλησάκι του Αγίου Σώστη. Συνεχίζουμε διασχίζοντας τον Κνακίωνα ποταμό από το παλιό πέτρινο τοξωτό γεφύρι και ανηφορίζουμε στο μονοπάτι για τα Καραγιανναίικα της Τρύπης. Βγαίνοντας στον ασφάλτινο δρόμο Σπάρτης-Τρύπης μετά από 60 περίπου μέτρα στρίβουμε αριστερά και σε 5 περίπου λεπτά φτάνουμε στον Άγιο Βασίλειο. Συνεχίζουμε το μονοπάτι ανάμεσα σε πουρνάρια, ελιές και θάμνους και σε 15 περίπου λεπτά φτάνουμε στην κορυφή του λόφου όπου είναι χτισμένος ο Άγιος Γεώργιος σε υψόμετρο 547 μ. Η θέα είναι μοναδική. Αγναντεύεις την κορυφή του Πάρνωνα, την κοιλάδα της Σπάρτης, την καστροπολιτεία του Μυστρά και κορυφές του βόρειου Ταΰγετου.Η διαδρομή είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικίες και για οικογένειες με παιδιά. Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής. Στόχος είναι η μύηση στη δραστηριότητα της πεζοπορίας, η ήπια άσκηση, η απόλαυση της φύσης και η γνωριμία με το Σύλλογο, τη δράση του και τα κοντινά μονοπάτια της περιοχής μας.

Συνιστάται η χρήση αθλητικών ρούχων και παπουτσιών, ενώ μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας αδιάβροχο, νερό και ενδεχομένως κάποιο σνακ.

Στοιχεία διαδρομής:
Διάρκεια: 2- 2,5 ώρες περίπου
Βαθμός δυσκολίας: Α  Εύκολη
Ώρα αναχώρησης : 5,15 Από βιβλιοθήκη. 5,30   Από Πλατεία Αγίας Ειρήνης.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τους συντονιστές της δραστηριότητας  Θεόδωρο Καλαματιανό τηλ 6974844425 και Παππά Παναγιώτη τηλ 6945832701


Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης θα πραγματοποιήσει, στο
πλαίσιο της δράσης του βαδίΖΟΥΜΕ στη φύση, απογευματινό περίπατο την
Τετάρτη 29 Μαίου 2024 στο Καστόρειο και συγκεκριμένα στη διαδρομή
Καστόρειο (πλατεία) - Γέφυρα - Πισαγιάννης (δεξαμενή)- Βρυσιώτικο Φαράγγι
- εκκλησάκι Λουκά - Δεξαμενή - Καμάρι - Καστόρειο.

Η διαδρομή είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικίες και για οικογένειες με
παιδιά (μοναδική δυσκολία η ανάβαση και κατάβαση από τα στενά του  
Βρυσιώτικου στο εκκλησάκι).  Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής. Στόχος είναι η
μύηση στη δραστηριότητα της πεζοπορίας, η ήπια άσκηση, η απόλαυση της
φύσης και η γνωριμία με το Σύλλογο, τη δράση του και τα κοντινά μονοπάτια
της περιοχής μας.

Συνιστάται η χρήση αθλητικών ρούχων και παπουτσιών, ενώ μην ξεχάσετε να
πάρετε μαζί σας αντιανεμικό, νερό και ενδεχομένως κάποιο σνακ.

Στοιχεία διαδρομής:
Διάρκεια: 2 – 2,30 ώρες
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη
Ώρα συνάντησης: 17 00
Σημείο συνάντησης: πλατεία Καστορείου

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τον συντονιστή της
δραστηριότητας Κώστα Λαγανά (6974098419).

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος (Ε.Ο.Σ.) Σπάρτης πραγματοποιεί για τα μέλη του, εξόρμηση στην Ντουρντουβάνα (2.083μ) .

Περιγραφή διαδρομής

Ακριβώς από το περιμετρικό δρόμο της λίμνης (στο πιο δυτικό του σημείο) υπάρχει διασταύρωση που φεύγει δυτικά πάνω προς το δάσος. Εκεί υπάρχει και κίτρινη μεγάλη πινακίδα «προς Ντουρντουβάνα». Η ανάβαση είναι σημασμένη με κόκκινο – άσπρο τετράγωνο και μάλιστα αρκετά πυκνά, οπότε δεν θα συναντήσουμε κανένα πρόβλημα ακόμα και με άσχημο καιρό.

Πιάνουμε λοιπόν το δρόμο και λίγο πιο πάνω μονοπάτι συντομεύει τις στροφές περνώντας από μία μικρή πηγή και κατόπιν από λιβάδι. Ξαναβγαίνουμε στο δρόμο και ανηφορίζουμε μέσα σε πυκνό δάσος έλατου (κόβοντας που και που τις φουρκέτες από μονοπάτι). Έτσι γρήγορα (50’) βγαίνουμε σε δεξαμενή και λίγα μέτρα πιο πάνω σε στάνη. Διακόσια μέτρα ακόμα και ο δρόμος σταματά σε μεγάλη δεξαμενή. Απ’ εδώ αρχίζει το μονοπάτι που είναι αρκετά φανερό, άλλωστε η σήμανση συνεχίζει να είναι πολύ καλή, πάντα μέσα σε δάσος έλατου και τώρα πια και μαυρόπευκου. Φεύγουμε σιγά – σιγά αριστερά έχοντας σε πολλά σημεία καταπληκτική θέα της λίμνης και της Ζήρειας απέναντι.
Βγαίνουμε σε δρόμο (αυτός είναι ο κύριος χωματόδρομος που περνώντας από το διάσελο του Κυνηγού, συνδέει το Φενεό με το Πλανητέρο και γενικότερα την Αχαΐα) που τον αφήνουμε σχεδόν αμέσως και πού γρήγορα πατάμε στο Διάσελο του Κυνηγού στα 1450μ. (2 ώρες). Τώρα το μονοπάτι (κόκκινη σήμανση) φεύγει αριστερά στην πλαγιά ανάμεσα στα έλατα και αφού ανηφορίσει λίγο ευθεία επάνω, κατόπιν μαλακώνει και αρχίζει να τραβερσάρει τη πλαγιά προς τα αριστερά μέχρι την Κορυφή της Ντουρντουβάνας!

Επιστροφή από τα ίδια

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Απόσταση 12 χιλιόμετρα (πήγαινε έλα)
Χρόνος 8 ώρες
Υψομετρική διαφορά 1200 μ
Επίπεδο Δυσκολίας Γ
Καλή Φυσική Κατάσταση

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Πεζοπορικός Εξοπλισμός και
Κατασκηνωτικός εξοπλισμός
Φαγητό για το βράδυ σε ταπεράκια


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Αναχώρηση με δικά μας μέσα το Σάββατο στις 17 30 από το κλειστό Γυμναστήριο Σπάρτης.
Άφιξη μετά από 2 ώρες και ένα τέταρτο στη Λίμνη Δόξας.
Διανυκτέρευση σε Σκηνές στις όχθες της Λίμνης Δόξας, κοντά στο εκκλησάκι του Αγίου Φανούριου

Κυριακή 08 30 έναρξη Πεζοπορίας για την Κορυφή.
Επιστροφή το απόγευμα στα αυτοκίνητα και επιστροφή στη Σπάρτη.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Αρχηγός Ανάβασης  Μεντής Γιάννης 6947 538297

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης θα πραγματοποιήσει, στο πλαίσιο της δράσης του βαδίΖΟΥΜΕ στη φύση, απογευματινό περίπατο την Τετάρτη 22-5-2024 και συγκεκριμένα στη διαδρομή   Κουμουστά - μονή Γόλας -Κουμουστά. Από την Κουμουστά μπορούμε να περπατήσουμε μια εύκολη και άριστα σηματοδοτημένη διαδρομή που οδηγεί -. Από την Κουμουστά κατεβαίνουμε μέχρι το ρέμα της Ρασίνας και στη συνέχεια ακολουθούμε καλό μονοπάτι κατά μήκος της ρεματιάς της Λαρνακιάς μέσα από πλούσια βλάστηση. Στο τέλος αγροτικό δρομάκι οδηγεί στη μονή. Η διαδρομή είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικίες και για οικογένειες με παιδιά. Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής. Στόχος είναι η μύηση στη δραστηριότητα της πεζοπορίας, η ήπια άσκηση, η απόλαυση της φύσης και η γνωριμία με το Σύλλογο, τη δράση του και τα κοντινά μονοπάτια της περιοχής μας.
Συνιστάται η χρήση αθλητικών ρούχων και παπουτσιών, ενώ μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας αδιάβροχο, νερό και ενδεχομένως κάποιο σνακ.

Στοιχεία διαδρομής
Διάρκεια: 2,5 - 3 ώρες περίπου
Βαθμός δυσκολίας: Α  Εύκολη
Ώρα συνάντησης: 4,30
Σημείο συνάντησης Στα γυμνάσια (πριν τον  κυκλικό κόμβο)  

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τον συντονιστή της δραστηριότητας  Θεόδωρο Καλαματιανό τηλ 6974844425

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης θα πραγματοποιήσει, στο πλαίσιο της δράσης του βαδίΖΟΥΜΕ στη φύση, απογευματινό περίπατο την Τετάρτη 15-5-2024 και συγκεκριμένα στη διαδρομή, Μυστράς -Ταϋγέτη   και επιστροφή   Η ανάβαση, που διαρκεί περίπου μια ώρα, ξεκινά από το γεφύρι που συνδέει το νέο Μυστρά με τη βυζαντινή πολιτεία και κινείται στο αριστερό (νότιο) πρανές της χαράδρας, αντίκρυ από το βράχο του Μυστρά. Μετά το ερημοκλήσι του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου συνεχίζουμε σε λιθόστρωτο και αφού συναντήσουμε την παλιά πηγή του Κοντογιώργη, περνάμε από τα εκκλησάκια της Αγίας Σωτήρας και του Αγίου Νικολάου και βγαίνουμε στην Ταϋγέτη, ακριβώς μπροστά στη μεγάλη πηγή του χωριού. Η διαδρομή είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικίες και για οικογένειες με παιδιά. Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής. Στόχος είναι η μύηση στη δραστηριότητα της πεζοπορίας, η ήπια άσκηση, η απόλαυση της φύσης και η γνωριμία με το Σύλλογο, τη δράση του και τα κοντινά μονοπάτια της περιοχής μας.
Συνιστάται η χρήση αθλητικών ρούχων και παπουτσιών, ενώ μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας αδιάβροχο, νερό και ενδεχομένως κάποιο σνακ.

Στοιχεία διαδρομής:
Διάρκεια: 2,5 ώρες περίπου
Βαθμός δυσκολίας: Α  Εύκολη
Ώρα συνάντησης: 4,30
Σημείο συνάντησης: Άγαλμα Κ  Παλαιολόγου  (Μυστρά)  

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τον συντονιστή της δραστηριότητας  Θεόδωρο Καλαματιανό τηλ 6974844425

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος (Ε.Ο.Σ.) Σπάρτης πραγματοποιεί για τους αναρριχητές και τα μέλη του συνάντηση για ενημέρωση και συζήτηση, με θέμα την αναρρίχηση.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του συλλόγου μας Αρχιδάμου 116, Σπάρτη στις 20:30.
Θα προβληθεί ταινία/ντοκιμαντέρ με θέμα την αναρρίχηση.

Πληροφορίες τηλ 6947538297, Μεντής Γιάννης Γραμματέας & Έφορος Αναρρίχησης

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης θα πραγματοποιήσει, στο πλαίσιο της δράσης του βαδίΖΟΥΜΕ στη φύση, απογευματινό περίπατο την Τετάρτη 24-4-2024 και συγκεκριμένα στη διαδρομή, από το χωριό  Λογγάστρα μέχρι την θέση  Άγιος Νικόλαος με φοβερή θέα στην κορυφογραμμή του Ταϋγέτου και στην Λαγκάδα της Τρύπης.  Και επιστροφή στη Λογγάστρα

Η διαδρομή είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικίες και για οικογένειες με παιδιά.
Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής. Στόχος είναι η μύηση στη δραστηριότητα της πεζοπορίας, η ήπια άσκηση, η απόλαυση της φύσης και η γνωριμία με το Σύλλογο, τη δράση του και τα κοντινά μονοπάτια της περιοχής μας.
Συνιστάται η χρήση αθλητικών ρούχων και παπουτσιών, ενώ μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας αδιάβροχο, δεύτερη αλλαξιά, νερό και ενδεχομένως κάποιο σνακ.

Στοιχεία διαδρομής:
Διάρκεια: 2ωρες περίπου
Βαθμός δυσκολίας: Α  Εύκολη
Ώρα συνάντησης: 4,30
Σημείο συνάντησης: Βιβλιοθήκη.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τον συντονιστή της δραστηριότητας Παππά Παναγιώτη τηλ 6945832701

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος (Ε.Ο.Σ.) Σπάρτης πραγματοποιεί για τα μέλη του, εξόρμηση στο Βόρειο Ταΰγετο την Κυριακή, 21 Απριλίου 2024, στη διαδρομή Καστρί – Ι.Μ. Ζωοδόχου Πηγής - Γουρνίτσα - Φρεάτιο - Άνω Χώρα -Βορδώνια

Απόσταση 7 χλμ περίπου
Ώρες πορείας : περίπου 4 - 4.30
Κατώτατο υψόμετρο: 535μ - Μέγιστο: 1050μ
Υψομετρική: Συνολική 1633μ  (ανάβαση 829 + κατάβαση 804)
Βαθμός δυσκολίας: Β+ ( το + από την ύπαρξη εκτεθημένου πεδίου 100μ περίπου, ασφαλίζεται όμως με συρματόσχοινο.)
Μετά την Μονή Ζωοδόχου Πηγής μικρό μέρος της ανάβασης απαιτεί τη χρήση και των χεριών. (scrambling)
Η διαδρομή   προσφέρει μοναδική θέα τόσο στο Ρέμα του Λουκά όσο και στην κοιλάδα του Ευρώτα.

Απαραίτητα για τη συμμετοχή, η καλή φυσική κατάσταση και ο κατάλληλος
για την εποχή ατομικός εξοπλισμός.

Αναχώρηση στις 8.30 το πρωί της Κυριακής, με ΙΧ αυτοκίνητα, από το
Κλειστό Γυμναστήριο Σπάρτης για το Καστρί, όπου κατά τις 9,00 θα ξεκινήσει η πορεία.

Πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής το αργότερο ως το βράδυ της
Παρασκευής στο συντονιστή της ανάβασης, κ. Κώστα Λαγανά (τηλ. 6974 098419).

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης θα πραγματοποιήσει, επαναφέροντας τη δημοφιλή δράση του βαδίΖΟΥΜΕ στη φύση, απογευματινό περίπατο την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 στα Πικουλιάνικα και συγκεκριμένα στη διαδρομή:  Διάσελο (Πάνω πύλη) - Βλαχοχώρι - Πικουλιάνικα - Διάσελο.
Η διαδρομή είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικίες και για οικογένειες με παιδιά. Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής. Στόχος είναι η μύηση στη δραστηριότητα της πεζοπορίας, η  άσκηση, η απόλαυση της φύσης και η γνωριμία με το Σύλλογο, τη δράση του και τα κοντινά μονοπάτια της περιοχής μας.
Συνιστάται η χρήση αθλητικών ρούχων και παπουτσιών, ενώ μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί, νερό και ενδεχομένως κάποιο σνακ.

Στοιχεία διαδρομής:
Διάρκεια: 2-3 ώρες
Βαθμός δυσκολίας: Α
Ώρα συνάντησης: 4μμ
Σημείο συνάντησης: Διάσελο (Πάνω πύλη)

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τους συντονιστές της δραστηριότητας Θόδωρο Καλαματιανό (6974844425) και Παναγιώτη Παππά (6945832701)


ΔΙΑΔΡΟΜΗ 1

Την Κυριακή 14 Απριλίου ο ΕΟΣ Σπάρτης θα κάνει διάσχιση του βορείου Ταυγέτου. Θα ξεκινήσουμε από το αναρριχητικό πάρκο της Λαγκάδας θα ανέβουμε στις κορυφές Δίδυμες Λογγαστρας 1785μ,Ξεροβούνα  Σουστιάνων 1852μ, Πυργάκι 1732μ, Ξεροβούνα Καστορείου 1426μ και θα καταλήξουμε στο Καστόρειο. Η διαδρομή είναι απαιτητική και δύσκολη.

Ώρες πορείας 10 με 11.
Βαθμός δυσκολίας κατηγορία Γ
Συγκέντρωση στις 07.15 στο κλειστό γυμναστήριο

Πληροφορίες και συμμετοχές

Παππάς Παναγιώτης τηλ 6945832701
Θεοφιλογιαννάκος Παναγιώτης τηλ 6978110196


ΔΙΑΔΡΟΜΗ 2

Την Κυριακή 14 Απριλίου ο ΕΟΣ Σπάρτης διοργανώνει πεζοπορία στο φαράγγι τις Λαγκαδιώτισσας. Συγκεκριμένα η πεζοπορία θα ξεκινήσει 8 00 από την πλατεία του κεράμου στο Παρόρι και θα καταληξει στη Σωτήρα. Κατα την επιστροφή στον σπηλαιώδη ναό τις Λαγκαδιώτισσας θα συμμετέχουμε στον καθαρισμό του φαραγγιού κάτω από την Λαγκαδιώτισσα που διοργανώνει ο πολιτιστικός σύλλογος Παρόρι 2011. Απο το σημείο αυτό περνάει και το μονοπάτι για το αναρριχητικό πάρκο. Η πορεία είναι 1,30 ώρα περίπου αλλά θέλει λίγο προσοχή στην κατολίσθηση που έχει γίνει στο νταμάρι.

Ώρες πορείας 1,5 ώρα
Βαθμός δυσκολίας κατηγορία Α
Συγκέντρωση στις 08 00 στην πλατεία Παρορίου

Πληροφορίες και συμμετοχές

Καλαματιανός Θεόδωρος τηλ 6974844425
Ντίνα Τυροβολά

Την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024 ο Σύλλογός μας θα πραγματοποιήσει πορεία στον κεντρικό Ταΰγετο.
Συνάντηση 07 00 το πρωί της Κυριακής στο Κλειστό γυμναστήριο και αναχώρηση με ΙΧ..Αφού φτάσουμε Αναβρυτή συνεχίζουμε με αγροτικά μέχρι το αδιέξοδο πάνω από τα Λακώμματα.
Εκεί ξεκινάμε την πορεία μας μέχρι το Λιβάδι συνεχίζουμε μέχρι τις πόρτες Σπανακακίου και επιστρέφουμε.

Ώρες πορείας: 6
Β.Δ: Β+ 
Εξοπλισμός : Μποτάκια πεζοπορικά, σακίδιο, ένδυση πεζοπορίας, καπέλο, μπατόν. νερό, κολατσιό
 
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής
Παππάς Παναγιώτης 694 583 2701
Πουλοκέφαλος Γιώργος 694 471 3636


O Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης και ο ΕΟΣ Νοτιοανατολικής Λακωνίας (ΕΟΣ ΜΝΑ.Λ) συνδιοργανώνουν πεζοπορία την Κυριακή 24 Μαρτίου 2024 στον Πάρνωνα, συγκεκριμένα στην διαδρομή Παλαιοχώρι - Προφήτης Ηλίας Πλατανακίου - σπήλαιο Πρόπαντες - κάστρο Γλυππίας- Παλαιοχώρι.

Ώρες πορείας: 5
Β.Δ: A++
YΔ: 350μ

Πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής το αργότερο ως το βράδυ της Παρασκευής στο συντονιστή της ανάβασης Τσαρκαλής Νικόλαος (694 510 3432)
Συνάντηση Κυριακή 24/3, 07:00 στο Κλειστό Γυμναστήριο Σπάρτης.

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος (Ε.Ο.Σ.) Σπάρτης πραγματοποιεί για τα μέλη του, εξόρμηση στον Πάρνωνα το Σάββατοκύριακο 2 & 3 Μαρτίου 2024. Συγκεκριμένα, το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί ανάβαση από τη Βαμβακού στο Καταφύγιο του Πάρνωνα, θα ακολουθήσει διανυκτέρευση στο Καταφύγιο και την επόμενη μέρα θα πραγματοποιηθούν δύο διαφορετικές πορείες σε δύο ομάδες.
 
Αναλυτικά:
 
Σάββατο: Αναχώρηση από το Κλειστό Γυμναστήριο της Σπάρτης με ΙΧ στις 2μμ για Βαμβακού. Αναχώρηση στις 3μμ από Βαμβακού για το Καταφύγιο Πάρνωνα με πορεία ανάβασης 2 ωρών. Διανυκτέρευση στο καταφύγιο.
Κυριακή: Κοινή αναχώρηση των ομάδων στις 8πμ.
 
Ομάδα 1 – Καταφύγιο - Οροπέδιο Πάρνωνα - Καταφύγιο
Ώρες πορείας: 5,5
Βαθμός δυσκολίας: Β (μέτρια)
Συντονίστρια: Ντίνα Τυροβολά (τηλ. 6977285633)
 
Ομάδα 2 – Καταφύγιο - Κορυφή από Ρούσσα Πέτρα - Καταφύγιο
Ώρες πορείας: 7
Βαθμός δυσκολίας: Β+ (απαιτητική)
Συντονιστής: Νίκος Τσαρκαλής (τηλ. 6945103432)
 
Επιστροφή στη Βαμβακού και τα ΙΧ μας με αγροτικό.
Απαραίτητα για τη συμμετοχή, η πολύ καλή φυσική κατάσταση και ο κατάλληλος για την εποχή και το υψόμετρο ατομικός εξοπλισμός. Επίσης, φροντίστε να έχετε μαζί σας τα απαραίτητα για τη διανυκτέρευση.
 
Δηλώσεις συμμετοχής αυστηρά έως την Παρασκευή: Ντίνα Τυροβολά (τηλ. 6977285633)
 
Περισσότερες πληροφορίες: Νίκος Τσαρκαλής (τηλ.6945103432)
 
 
 
 

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος (Ε.Ο.Σ.) Σπάρτης πραγματοποιεί για τα μέλη του σύμφωνα με το πρόγραμμά του, εξόρμηση στο ακρωτήριο Μαλέα στη Νεάπολη την Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου 2024, στη διαδρομή Βελανίδια - φάρο Κάβο Μαλιά και επιστροφή.
 
Απόσταση 16,5 χλμ περίπου
Ώρες πορείας : περίπου 6.00
Βαθμός δυσκολίας: Α (εύκολη).

Εναλλακτική πορεία
Μετακίνηση με αγροτικά αυτοκίνητα
Απόσταση 10,0 χλμ περίπου
Ώρες πορείας : περίπου 4.00 

Απαραίτητα για τη συμμετοχή, η καλή φυσική κατάσταση και ο κατάλληλος για την εποχή ατομικός εξοπλισμός.
 
Αναχώρηση στις 7.00 το πρωί της Κυριακής. Η μετακίνηση θα γίνει με λεωφορείο από το Κλειστό Γυμναστήριο Σπάρτης.
 
Πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής το αργότερο ως το βράδυ της Παρασκευής στο συντονιστή της ανάβασης, κ. Καλαματιανός Θεόδωρος (τηλ. 6974844425) & Λίνα Γεωργακάκου (τηλ.6979866258).
 
 

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης επαναλαμβάνει και φέτος νέο κύκλο μαθημάτων που απευθύνονται στα μέλη του και στους φίλους του, σύμφωνα με το επισυναπτόμενο πρόγραμμα.
Η διεξαγωγή των μαθημάτων θα πραγματοποιείται στα γραφεία του Συλλόγου, οδός Αρχιδάμου 116, κατά τις αναγραφόμενες ημέρες από 7.00 έως 8.00 το βράδυ. Για τυχόν αλλαγές θα υπάρξει έγκαιρη ειδοποίηση.
Για οποιεσδήποτε πληροφορίες, απευθυνθείτε στον υπεύθυνο εφαρμογής του προγράμματος Γιώργο Πουλοκέφαλο και στο τηλέφωνο 6944713636.


07.02.2024 ( Τετάρτη)
Ορειβατικός εξοπλισμός- ένδυση. Κώστας Λαγανάς     
Ορολογία βουνού - Ορειβατική δεοντολογία. Γιώργος Πουλοκέφαλος
 
14.02.2024 (Τετάρτη) 
Ασφάλεια στο βουνό. Υλικά , Κόμποι - τεχνικές. Γιώργος Πουλοκέφαλος
 
21.02.2024 (Τετάρτη ) 
Επικοινωνίες στην ύπαιθρο-VHF.  Αργύρης Ρουσέτος
 
28.02.2024 (Τετάρτη) 
Προσανατολισμός στην ύπαιθρο. Χάρτες, συντεταγμένες- Χρήση GPS.  Γιώργος Πουλοκέφαλος      
 
08.03.2024 (Παρασκευή )
Πρώτες βοήθειες, Κατάγματα, Υποθερμία-Κρυοπαγήματα. Κων-νος Μασγανάς 
 
13.03.2024 (Τετάρτη )
Επίδραση του υψομέτρου στον ανθρώπινο οργανισμό. Γιάννης Μιχελόγγονας
 
20.03.2024 (Τετάρτη)
Χειμερινή πεδίο – τεχνικές-αποφυγή κινδύνων. Επιβίωση σε ακραίες καιρικές συνθήκες. Γιώργος Πουλοκέφαλος
 
27.03.2024 (Τετάρτη) 
Πρώτες βοήθειες-Καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ). Μαρία Τσιρώνη
 
03.04.2024 (Τετάρτη )
Διάσωση στη θάλασσα - Κίνδυνοι στο υγρό στοιχείο. Πέτρος  Γιαννακάκος
 
10.04.2024 (Τετάρτη )
Οργάνωση επιχείρησης αεροδιάσωσης.  Γιώργος Πουλοκέφαλος
 
17.04.2024 ( Τετάρτη )
Εθελοντική Δασοπροστασία - Κώστας Λαγανάς
Κίνδυνοι στη Δασοπυρόσβεση - Γιώργος Πουλοκέφαλος

 
Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος (Ε.Ο.Σ.) Σπάρτης πραγματοποιεί, για τα μέλη του, εξόρμηση στη Μάνη. Συγκεκριμένα, θα γίνουν δύο πορείες:
 
Α) Μια ορειβατική πορεία που θα περιλαμβάνει ανάβαση στην ψηλότερη κορφή της Μάνης, τον Σαγγιά, με υψόμετρο 1218μ. Η διαδρομή θα είναι Πύργος Διρού-Προφήτης Ηλίας Διρού-Πύρριχος.
 
Ώρες πορείας: περίπου 7
Βαθμός δυσκολίας: Β+
 
Συντονιστές: Παππάς Παναγιώτης, Κούβαρης Παναγιώτης και Λαγανάς Κωνσταντίνος.
Πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής έως το Σάββατο το βράδυ στους: Π. Παππάς (6945832701) και Κ. Λαγανάς (6974098419).
 
Απαραίτητα για τη συμμετοχή, η καλή φυσική κατάσταση και ο κατάλληλος για την εποχή ατομικός εξοπλισμός.
 
Β) Η δεύτερη πορεία είναι πεζοπορική. Θα ξεκινήσει από τον οικισμό Μιανές, θα διασχίσει το ακρωτήριο του Ταινάρου, θα φτάσει στον Φάρο και μετά θα γίνει επιστροφή στον οικισμό Κοκκινόγεια. Στον αρχαιολογικό χώρο του Ταινάρου θα γίνει ξενάγηση από τον Βασίλη Γεωργιάδη.
 
Ώρες πορείας: περίπου 3
Βαθμός δυσκολίας: Α
 
Συντονιστές: Καλαματιανός Θεόδωρος και Γεωργιάδης Βασίλης.
Πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής έως το Σάββατο το βράδυ στον Θ. Καλαματιανό (6974844425).
 
Απαραίτητα για τη συμμετοχή, η καλή φυσική κατάσταση και ο κατάλληλος για την εποχή ατομικός εξοπλισμός.
 
Η εξόρμηση θα γίνει με λεωφορείο. Αναχώρηση στις 07.15 την Κυριακή από το Κλειστό Γυμναστήριο Σπάρτης.
 
Δείτε φωτογραφίες εδώ

Καλούνται τα μέλη του Ε.Ο.Σ. Σπάρτης στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, που θα γίνει στις  31 Ιανουαρίου 2024, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18 : 00 μ.μ., στην έδρα του Συλλόγου (Αρχιδάμου 116) με τα εξής θέματα ημερησίας διάταξης.
 
1. Εκλογή Προεδρείου Γενικής Συνέλευσης .
2. Έγκριση Πρακτικών Γενικής Συνέλευσης του έτους 2023.
3. Απολογισμός πεπραγμένων έτους 2023.
4. Διαχειριστικός απολογισμός έτους 2023.
5. Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής
6. Συζήτηση – Έγκριση – Απαλλαγή του Δ.Σ. 
7. Έγκριση προϋπολογισμού του 2024.
8. Αρχαιρεσίες για την εκλογή νέων Οργάνων Διοίκησης του Συλλόγου.
 
Δικαίωμα συμμετοχής στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης έχουν όλα τα μέλη εφ’ όσον έχουν τακτοποιηθεί οικονομικώς μέχρι και τις 21/1/2024. Δικαίωμα δε ψήφου και υποψηφιότητας τα μέλη που είναι οικονομικά τακτοποιημένα και έχουν συμπληρώσει ένα έτος (1) από την ημερομηνίας εγγραφής τους στο σύλλογο.
 
Όσοι επιθυμούν να εκθέσουν υποψηφιότητα πρέπει - σύμφωνα με τις καταστατικές διατάξεις – να συμπληρώσουν και να υποβάλλουν, το αργότερο μέχρι και το μεσημέρι της Δευτέρας 29/01/2024, το σχετικό έγγραφο, στη Γραμματεία του Συλλόγου. 
 
Μετά το τέλος των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης, θα γίνει η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου.
 
Σε περίπτωση μη απαρτίας, η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί την 7η Φεβρουαρίου 2024, ημέρα Πέμπτη και ώρα 18:00 μ.μ., στον ίδιο χώρο, με τα ίδια θέματα ημερήσιας  διάταξης, χωρίς νέα πρόσκληση. 
 
Για την ασφάλεια όλων, θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα.
 
                                      Για το Δ.Σ. του Ε.Ο.Σ. Σπάρτης
 
         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                       Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
 
 
   Κωνσταντίνος Λαγανάς                                            Κωνσταντίνα Τυροβολά
 

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος (Ε.Ο.Σ.) Σπάρτης πραγματοποιεί, για τα μέλη του, την Κυριακή 28 Ιανουαρίου, εξόρμηση στο κέντρο της Πελοποννήσου, στην περιοχή του  Λυκαίου και του Κωτιλίου όρους, και συγκεκριμένα στη διαδρομή: Αμπελιώνα- Σκληρός - Ναός Επικούριου Απόλλωνα, στις Βάσσες Φιγαλείας σε υψόμετρο 1130 μέτρων, εκεί ψηλά που σμίγουν η Ηλεία, η Αρκαδία και η Μεσσηνία.
 
Το μονοπάτι (μονοπάτι της Θεραπείας) είναι μέρος του δικτύου μονοπατιών Apollo Trails.
 
Ώρες πορείας: 3.30 περίπου
ΥΔ: 290μ (840-1130)
Βαθμός δυσκολίας: Α
 
Απαραίτητα για τη συμμετοχή, η καλή φυσική κατάσταση και ο κατάλληλος για την εποχή και το υψόμετρο ατομικός εξοπλισμός (άρβυλα, αντιανεμικό, αδιάβροχο μπουφάν).
 
Συνάντηση στις 07:30 το πρωί στο Κλειστό Γυμναστήριο της Σπάρτης για μετάβαση στο χωριό Αμπελιώνα.
 
Περισσότερες πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής το αργότερο ως το βράδυ της Παρασκευής 19/1 στο συντονιστή της εξόρμησης Κώστα Λαγανά (τηλ.674098419).
 

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος (Ε.Ο.Σ.) Σπάρτης πραγματοποιεί, για τα μέλη του, εξόρμηση στον Πάρνωνα, και συγκεκριμένα στη διαδρομή Κεφαλονέρι (1.100μ) – Βρύση Κανάλοι (1.300μ) – Κορυφή Μαλαβάζο (1.503μ), με επιστροφή από τα ίδια.
 
Η πορεία έχει πολύ ενδιαφέρον καθώς ξεκινάμε από πηγή και ρέμα, μπαίνουμε στο δάσος με ήπια κλίση και μετά τη βρύση ακολουθούμε ελεύθερη πορεία προς την κορυφή. Θα απολαύσουμε τη θέα προς άλλες κορυφές του Πάρνωνα και τη θάλασσα, από μια κορυφή που δεν έχουμε ξαναεπισκεφτεί. Στην κορυφή θα κόψουμε και τη βασιλόπιτα του Συλλόγου, κατά το έθιμο.
 
Ώρες πορείας: 4.30
ΥΔ: 400μ.
Βαθμός δυσκολίας: Α+ (εύκολη)
 
Απαραίτητα για τη συμμετοχή, η καλή φυσική κατάσταση και ο κατάλληλος για την εποχή και για χιόνι ατομικός εξοπλισμός (ορειβατικό μποτάκι, μπατόν (με πεταλούδα), σκουφί, γάντια, αδιάβροχο, μπουφάν, δεύτερη αλλαξιά, γκέτες).
 
Αναχώρηση στις 7.30 το πρωί της Κυριακής, με ΙΧ αυτοκίνητα, από το Κλειστό Γυμναστήριο Σπάρτης για την αφετηρία (Αράχωβα-Άγιο Πέτρο).
 
Πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής το αργότερο ως το βράδυ της Παρασκευής στο συντονιστή Νίκο Τσαρκαλή (6945103432) και τη συντονίστρια Ντίνα Τυροβολά (6977285633).
 
Σημαντική σημείωση: Υπάρχει πιθανότητα η διαδρομή να τροποποιηθεί λόγω καιρικών συνθηκών.
 
(Οι φωτογραφίες από την περσινή βασιλόπιτα)

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος (Ε.Ο.Σ.) Σπάρτης πραγματοποιεί για τα μέλη του, εξόρμηση στο Βόρειο Ταΰγετο την Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου 2023, στη διαδρομή Γεωργίτσι - κορυφή Μαλεβός (1612μ) - Άγιος Παντελεήμονας. Επιστροφή στο Γεωργίτσι.
 
Απόσταση 11,5 χλμ περίπου
Ώρες πορείας : περίπου 5.30
Υψομετρική: Συνολική 1616μ  (ανάβαση 798μ + κατάβαση 818μ)
Βαθμός δυσκολίας: Β (μέτρια).
 
Η διαδρομή κατά το μεγαλύτερο μέρος της κινείται στην κορυφογραμμή του Βορείου Ταϋγέτου όπου προσφέρει μοναδική θέα και προς τους τρείς νομούς Λακωνίας, Αρκαδίας και Μεσσηνίας.
 
Απαραίτητα για τη συμμετοχή, η καλή φυσική κατάσταση και ο κατάλληλος για την εποχή ατομικός εξοπλισμός (χειμερινού βουνού).
 
Αναχώρηση στις 7.30 το πρωί της Κυριακής, με ΙΧ αυτοκίνητα, από το Κλειστό Γυμναστήριο Σπάρτης για Καστόρειο και μετά για επάνω Γεωργίτσι, όπου κατά τις 8.30 θα ξεκινήσει η πορεία.
 
Πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής το αργότερο ως το βράδυ της Παρασκευής στους συντονιστές της ανάβασης, κ. Κώστα Λαγανά (τηλ. 6974 098419) και κ.Παναγιώτη Παππά (τηλ. 6945832701).

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος (Ε.Ο.Σ.) Σπάρτης πραγματοποιεί, για τα μέλη του, εξόρμηση στον Πάρνωνα, και συγκεκριμένα στη διαδρομή Ανάληψη Βουρβούρων-Αη Λιας Βερβένων-Κούτρουφα-Ανάληψη Βουρβούρων (κυκλική).
 
Η πορεία έχει εναλλαγές στα τοπία και στο υψόμετρο και γι’αυτό χαρίζει και όμορφες εικόνες και υπέροχη θέα. Θα περάσουμε από χωματόδρομο, ρέμα, κορυφογραμμή, εκκλησίες και πηγές.
 
Ώρες πορείας: 8
Βαθμός δυσκολίας: Β (μέτρια)
 
Απαραίτητα για τη συμμετοχή, η καλή φυσική κατάσταση και ο κατάλληλος για την εποχή ατομικός εξοπλισμός.
 
Αναχώρηση στις 7 το πρωί της Κυριακής, με ΙΧ αυτοκίνητα, από το Κλειστό Γυμναστήριο Σπάρτης για Ανάληψη Βουρβούρων.
 
Πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής το αργότερο ως το βράδυ της Παρασκευής στο συντονιστή Γιώργο Πουλοκέφαλο (6944713636)

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος (Ε.Ο.Σ.) Σπάρτης πραγματοποιεί, για τα μέλη του επιπρόσθετα στο πρόγραμμά του, εξόρμηση στην περιοχή της Μεγαλόπολης σε συνεργασία με το Σύλλογο Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων.
 
Θα γίνει μια κυκλική πορεία με αφετηρία και τερματισμό τους Χράνους. Ξεκινώντας από εκεί θα κατηφορίσουμε στο ρέμα της Αγίας Θεοδώρας και θα ανηφορίσουμε στη σιδηροδρομική γέφυρα Σαφλά. Θα ακολουθήσει πορεία πάνω στη σιδηροδρομική γραμμή με κατάληξη στους Χράνους. Θα περάσουμε από γεφύρια, σήραγγες και από τον ερειπωμένο, πλέον, σιδηροδρομικό σταθμό του Ίσαρη, περνώντας μέσα από το εντυπωσιακό δρυοδάσος της Μεγαλόπολης.
 
Η πορεία θα διαρκέσει 3.30’ και είναι κατηγορίας A (εύκολη).
 
Απαραίτητα για τη συμμετοχή, η καλή φυσική κατάσταση και ο κατάλληλος για την εποχή ατομικός εξοπλισμός.
 
Αναχώρηση στις 7.30 το πρωί της Κυριακής, με ΙΧ αυτοκίνητα, από το Κλειστό Γυμναστήριο Σπάρτης για Χράνους.
 
Πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής το αργότερο ως το βράδυ της Παρασκευής στο συντονιστή Νίκο Τσαρκαλή (τηλ. 6945103432) ή στη συντονίστρια Λίνα Γεωργακάκου (τηλ. 6979866258).
 
Πληροφορίες για τους Χράνους: http://www.xranoi-arkadias.gr/

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος (Ε.Ο.Σ.) Σπάρτης πραγματοποιεί, για τα μέλη του σύμφωνα με το πρόγραμμά του, εξόρμηση στο Βόρειο Ταΰγετο την Κυριακή 26  Νοεμβρίου 2023, στη διαδρομή Πλατεία Καστορείου -Γέφυρα Καστορείου -Μαρμαρογέφυρο -Άγιος Αθανάσιος -Άγιος Δημήτριος -Άγιος Μάμας.
 
Απόσταση 5 χλμ περίπου
Ώρες πορείας : περίπου 2
Βαθμός δυσκολίας: Α (εύκολη)
 
Η διαδρομή χαρακτηρίζεται πεζοπορική και απευθύνεται σε όλο τον κόσμο. Μας επιτρέπει να γνωρίσουμε την περιοχή γύρω από το χωριό και να συμμετάσχουμε, μετά την επιστροφή, στη γιορτή της μπουκουβάλας (https://www.ertnews.gr/perifereiakoi-stathmoi/tripoli/sto-kastori-lakonias-i-eorti-tis-mpoukouvalas/)
 
Απαραίτητα για τη συμμετοχή, η καλή φυσική κατάσταση και ο κατάλληλος για την εποχή ατομικός εξοπλισμός.
 
Συνάντηση στις 2μμ στην πλατεία Καστορείου.
 
Για πληροφορίες, επικοινωνήστε με τη συντονίστρια Ντίνα Τυροβολά (6977285633) ή τον συντονιστή Θόδωρο Καλαματιανό (6974844425).
 
Συμπληρωματικά, δείτε εδώ κάποια κοντινά μονοπάτια: http://www.lousina.gr/nature/527/monopatia

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος (Ε.Ο.Σ.) Σπάρτης πραγματοποιεί για τα μέλη του σύμφωνα με το πρόγραμμά του, εξόρμηση στο Βόρειο Ταΰγετο την Κυριακή, 12 Νοεμβρίου 2023, στη διαδρομή Γεωργίτσι - Μαλεβός (1612μ) - Άγιος Παντελεήμονας - Άγιος Νικόλαος - Λουσίνα.
 
Η πεζοπορία έχει εκτός των άλλων και γαστρονομικό ενδιαφέρον κυρίως για τους μανιταρόφιλους. Στη Λουσίνα θα ακολουθήσει μανιταρογνωσία και θα δοκιμάσουμε συνταγές μανιταριών, κ.λπ.
 
Απόσταση 11,5 χλμ περίπου
Ώρες πορείας : περίπου 5.30
Υψομετρική: Ανάβαση 845Α + κατάβαση 715Κ = Συνολική 1555μ
Βαθμός δυσκολίας: Β (μέτρια).
 
Απαραίτητα για τη συμμετοχή, η καλή φυσική κατάσταση και ο κατάλληλος για την εποχή ατομικός εξοπλισμός.
 
Αναχώρηση στις 7.30 το πρωί της Κυριακής, με ΙΧ αυτοκίνητα, από το Κλειστό Γυμναστήριο Σπάρτης για επάνω Γεωργίτσι, όπου κατά τις 8.30 θα ξεκινήσει η πορεία.
 
Πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής το αργότερο ως το βράδυ της Παρασκευής στο συντονιστή της ανάβασης, κ. Κώστα Λαγανά (τηλ. 6974 098419).

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης θα πραγματοποιήσει, στο πλαίσιο της δράσης του βαδίΖΟΥΜΕ στη φύση, απογευματινό περίπατο την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023 στα Πικουλιάνικα και συγκεκριμένα στη διαδρομή Διάσελο (πάνω πύλη)- Βλαχοχώρι- Πικουλιάνικα- Διάσελο.
 
Η διαδρομή είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικίες και για οικογένειες με παιδιά.
 
Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής.
 
Στόχος είναι η μύηση στη δραστηριότητα της πεζοπορίας, η ήπια άσκηση, η απόλαυση της φύσης και η γνωριμία με το Σύλλογο, τη δράση του και τα κοντινά μονοπάτια της περιοχής μας.
 
Συνιστάται η χρήση αθλητικών ρούχων και παπουτσιών, ενώ μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας αδιάβροχο, δεύτερη αλλαξιά, νερό και ενδεχομένως κάποιο σνακ.
 
Στοιχεία διαδρομής:
Διάρκεια: περίπου 2 ώρες
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη
Ώρα συνάντησης: 15:45
Σημείο συνάντησης: Διάσελο (Πάνω Πύλη Κάστρου)
 
Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τον συντονιστή της δραστηριότητας Θόδωρο Καλαματιανό (6974844425).

Το Σαββατοκύριακο 4-5 Νοεμβρίου, ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης πραγματοποιεί, για τα μέλη του, ανάβαση στην κορυφή του Ταϋγέτου. Συγκεκριμένα, κατόπιν διανυκτέρευσης στο καταφύγιο το Σάββατο, θα δημιουργηθούν δύο ομάδες, καθεμία από τις οποίες θα προσεγγίσει την κορυφή την Κυριακή με διαφορετικό τρόπο.
 
Αναλυτικά:
Ομάδα 1 – Ανάβαση από την κλασική διαδρομή
Αναχώρηση ξημερώματα Κυριακής με σκοπό να απολαύσουμε την ανατολή και το φαινόμενο της πυραμίδας
Ώρες πορείας: 5
Βαθμός δυσκολίας: 2 (δύσκολη)
Συντονιστής: Κώστας Λαγανάς (τηλ. 69740985419)
 
Ομάδα 2 – Ανάβαση από την κόντρα
Αναχώρηση το πρωί της Κυριακής
Ώρες πορείας: περίπου 6
Βαθμός δυσκολίας: 2+ (αρκετά δύσκολη)
Συντονιστές: Παναγιώτης Παππάς (τηλ 6945832701), Σωτήρης Γραφάκος
 
Απαραίτητα για τη συμμετοχή, η πολύ καλή φυσική κατάσταση και ο κατάλληλος για την εποχή και το υψόμετρο ατομικός εξοπλισμός (σακίδιο, άρβυλα, αδιάβροχο, καπέλο, μπατόν, ατομικό φαρμακείο, νερό, αντιηλιακό, σνακ).
 
Συνάντηση από τις 4μμ και μετά το Σάββατο στο καταφύγιο του Ταϋγέτου.
 
Περισσότερες πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής έως την Παρασκευή 3/11 στους συντονιστές της εξόρμησης (βλ. ανωτέρω).

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης θα πραγματοποιήσει, στο πλαίσιο της δράσης του βαδίΖΟΥΜΕ στη φύση, απογευματινό περίπατο την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023 στο Μυστρά και συγκεκριμένα στη διαδρομή Πανηγυρίστρα- Τρούπες (Σπηλαιώδης Εκκλησία Ζωοδόχου Πηγής)- Πανηγυρίστρα.
 
Η διαδρομή είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικίες και για οικογένειες με παιδιά.
 
Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής.
 
Στόχος είναι η μύηση στη δραστηριότητα της πεζοπορίας, η ήπια άσκηση, η απόλαυση της φύσης και η γνωριμία με το Σύλλογο, τη δράση του και τα κοντινά μονοπάτια της περιοχής μας.
 
Συνιστάται η χρήση αθλητικών ρούχων και παπουτσιών, ενώ μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας αδιάβροχο, δεύτερη αλλαξιά, νερό και ενδεχομένως κάποιο σνακ.
 
Στοιχεία διαδρομής:
Διάρκεια: περίπου 1 ώρα και 45 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη
Ώρα συνάντησης: 15:45
Σημείο συνάντησης: Πανηγυρίστρα (Πανηγύρι Μυστρά)
 
Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τον συντονιστή της δραστηριότητας Θόδωρο Καλαματιανό (6974844425). 

Την Κυριακή 29 Οκτωβρίου, ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης πραγματοποιεί, για τα μέλη του, πεζοπορία στον Ταΰγετο και συγκεκριμένα
στη διαδρομή: Μυστράς - Πάνω πύλη του Κάστρου - Βλαχοχώρι - Μοναστήρι Ζωοδόχου Πηγής Ταϋγέτης και επιστροφή στον Μυστρά.
 
Ώρες πορείας: περίπου 4
Β.Δ.: 1 (εύκολη)
 
Στο μοναστήρι, ο Προοδευτικός Σύλλογος Ταϋγέτης θα προσφέρει, μετά την θεία λειτουργία, ζεστή φασολάδα, ρέγκα, κρασί και καφέ με γλυκά, σε μια εκδήλωση με σκοπό το καλωσόρισμα του χειμώνα. Ο Σύλλογος διοργανώνει αυτή την πορεία, λοιπόν, για να συμμετάσχει σε αυτή την εκδήλωση
τιμώντας και ευχαριστώντας για την προσφορά του τον Προοδευτικό Σύλλογο Ταϋγέτης. Πρόκειται για ένα όμορφο, βατό και κοντινό μονοπάτι που αξίζει να (ξανα)περπατήσουμε μικροί και μεγάλοι!
 
Απαραίτητα για τη συμμετοχή, η καλή φυσική κατάσταση και ο κατάλληλος για την εποχή και το υψόμετρο ατομικός εξοπλισμός (σακίδιο, άρβυλα,
αδιάβροχο, καπέλο, μπατόν, ατομικό φαρμακείο, νερό, αντιηλιακό, σνακ).
 
Συνάντηση στις 8.30 το πρωί στον Άγιο Γεώργιο Μυστρά.
 
Περισσότερες πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής έως την Παρασκευή 27/10 στο συντονιστή Παναγιώτη Παππά (τηλ.6945832701) ή τη συντονίστρια Λίνα Γεωργακάκου (τηλ. 6979866258).
 
Χρήσιμος σύνδεσμος:https://barsinikos.gr

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης θα πραγματοποιήσει, στο πλαίσιο της δράσης του βαδίΖΟΥΜΕ στη φύση, απογευματινό περίπατο την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023 στη διαδρομή πλατεία Πικουλιανίκων- Επάνω χώρα Τρύπης- Σταυρός- Άγιος Γεώργιος- Πλατεία Πικουλιανίκων.
 
Η διαδρομή είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικίες και για οικογένειες με παιδιά.
 
Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής.
 
Στόχος είναι η μύηση στη δραστηριότητα της πεζοπορίας, η ήπια άσκηση, η απόλαυση της φύσης και η γνωριμία με το Σύλλογο, τη δράση του και τα κοντινά μονοπάτια της περιοχής μας.
 
Συνιστάται η χρήση αθλητικών ρούχων και παπουτσιών, ενώ μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας αδιάβροχο, δεύτερη αλλαξιά, νερό και ενδεχομένως κάποιο σνακ.
 
Στοιχεία διαδρομής:
Διάρκεια: περίπου 2 ώρες
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη
Ώρα συνάντησης: 4μμ
Σημείο συνάντησης: πλατεία Πικουλιανίκων
 
Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τον συντονιστή της δραστηριότητας Θόδωρο Καλαματιανό (6974844425).

Την Κυριακή 22 Οκτωβρίου, ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης πραγματοποιεί, για τα μέλη του, ανάβαση στην ψηλότερη κορυφή της Ζήρειας (Σημείο 2375μ).
 
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αναχώρηση με ΙΧ από το Σάββατο, διανυκτέρευση στο καταφύγιο Β και ανάβαση στην κορυφή την επόμενη μέρα.
 
Ώρες πορείας: 6
Βαθμός Δυσκολίας: 2 (μέτρια)
 
Η πορεία εντάσσεται στο υπέροχο τοπίο της περιοχής και προσφέρει εκπληκτική θέα. Δείτε περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες εδώ: https://hikingexperience.gr/ziria-summer-ascent/
 
Απαραίτητα για τη συμμετοχή, η καλή φυσική κατάσταση και ο κατάλληλος για την εποχή και το υψόμετρο ατομικός εξοπλισμός (σακίδιο, άρβυλα, αντιανεμικό, αδιάβροχο μπουφάν, καπέλο, μπατόν, ατομικό φαρμακείο, νερό τουλάχιστον 1,5 λίτρο, αντιηλιακό, σνακ).
 
Αναχώρηση στις 5μμ το Σάββατο 21/10 από το Κλειστό Γυμναστήριο της Σπάρτης για μετάβαση με ΙΧ στο Καταφύγιο Β. Η ανάβαση ξεκινά την Κυριακή το πρωί στις 8.
 
Περισσότερες πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής έως την Παρασκευή 20/10 στους συντονιστές της εξόρμησης, Γιάννη Μεντή (τηλ.6947538297) και Κώστα Λαγανά (τηλ. 6974098419). 

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης θα πραγματοποιήσει, στο πλαίσιο της δράσης του βαδίΖΟΥΜΕ στη φύση, απογευματινό περίπατο την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023 στο Καστόρειο και συγκεκριμένα στη διαδρομή Καστόρειο (πλατεία) –Μαρμαρογέφυρο-Γέφυρα-Πισαγιάννης (δεξαμενή)-Περιφερειακός-Άγιος Μάμας-Καστόρειο.
 
Η διαδρομή είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικίες και για οικογένειες με παιδιά.
 
Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής.
 
Στόχος είναι η μύηση στη δραστηριότητα της πεζοπορίας, η ήπια άσκηση, η απόλαυση της φύσης και η γνωριμία με το Σύλλογο, τη δράση του και τα κοντινά μονοπάτια της περιοχής μας.
 
Συνιστάται η χρήση αθλητικών ρούχων και παπουτσιών, ενώ μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας αδιάβροχο, δεύτερη αλλαξιά, νερό και ενδεχομένως κάποιο σνακ.
 
Στοιχεία διαδρομής:
Διάρκεια: 2 – 2,30 ώρες
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη
Ώρα συνάντησης: 4μμ
Σημείο συνάντησης: πλατεία Καστορείου
 
Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τον συντονιστή της δραστηριότητας Κώστα Λαγανά (6974098419)

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης θα πραγματοποιήσει, στο πλαίσιο της δράσης του βαδίΖΟΥΜΕ στη φύση, απογευματινό περίπατο την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023 στην Τρύπη και συγκεκριμένα στη διαδρομή Τρύπη (πλατεία)–πηγές Κνακίωνα-πηγή Κρυφονέρι-Καιάδας-Τρύπη.
 
Η διαδρομή είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικίες και για οικογένειες με παιδιά. Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής. Στόχος είναι η μύηση στη δραστηριότητα της πεζοπορίας, η ήπια άσκηση, η απόλαυση της φύσης και η γνωριμία με το Σύλλογο, τη δράση του και τα κοντινά μονοπάτια της περιοχής μας.
 
Συνιστάται η χρήση αθλητικών ρούχων και παπουτσιών, ενώ μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας αδιάβροχο, δεύτερη αλλαξιά, νερό και ενδεχομένως κάποιο σνακ.
 
Στοιχεία διαδρομής:
Διάρκεια: 2 ώρες
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη
 
Ώρα συνάντησης: 4μμ
Σημείο συνάντησης: πλατεία Τρύπης
 
Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τον συντονιστή της δραστηριότητας Παναγιώτη Παππά (6945832701). 

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης θα πραγματοποιήσει, επαναφέροντας τη δημοφιλή δράση του βαδίΖΟΥΜΕ στη φύση, απογευματινό περίπατο την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023 στο Παρόρι και συγκεκριμένα στη διαδρομή Παρόρι-Λαγκαδιώτισσα-Μυστράς-Παρόρι.
 
Η διαδρομή είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικίες και για οικογένειες με παιδιά. Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής. Στόχος είναι η μύηση στη δραστηριότητα της πεζοπορίας, η ήπια άσκηση, η απόλαυση της φύσης και η γνωριμία με το Σύλλογο, τη δράση του και τα κοντινά μονοπάτια της περιοχής μας.
 
Συνιστάται η χρήση αθλητικών ρούχων και παπουτσιών, ενώ μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας αδιάβροχο, δεύτερη αλλαξιά, νερό και ενδεχομένως κάποιο σνακ.
 
Στοιχεία διαδρομής:
Μήκος: 9χλμ.
Διάρκεια: 3 ώρες
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη
 
Ώρα συνάντησης: 4μμ
Σημείο συνάντησης: πλατεία Παρορίου
 
Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τον συντονιστή της δραστηριότητας Θόδωρο Καλαματιανό (6974844425).
 

ΔΡΑΣΗ 1η: Συνδρομή στο Σπάρταθλον 2023
 
Αυτό το Σαββατοκύριακο, όπως και κάθε χρόνο, ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης συμμετέχει στη διοργάνωση ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ στην περιοχή μας. Καλούμε τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου να στηρίξουν τη δράση αυτή με την εθελοντική συμμετοχή τους στην υποστήριξη κατά τη διάρκεια του αγώνα στους σταθμούς ελέγχου και υποστήριξης στο Αρτεμίσιο (Σάββατο 30/9-Κυριακή 1/10).
 
Περισσότερες πληροφορίες και εκδήλωση ενδιαφέροντος στον υπεύθυνο Γιώργο Πουλοκέφαλο (τηλ. 6944713636).
 
ΔΡΑΣΗ 2η: Συμμετοχή του Συλλόγου σε εγκαίνια μονοπατιού
 
Ο ΕΟΣ Σπάρτης συμμετέχει στα εγκαίνια του νέου μονοπατιού Αλωνίσταινα-Λιμποβίσι από το ΣΑΟΟ Τρίπολης. Δείτε λεπτομέρειες στο συνημμένο ενημερωτικό έγγραφο του ΣΑΟΟ.
 
Δηλώσεις συμμετοχής στον συντονιστή Νίκο Τσαρκαλή (6945103432).
 
 
 
 

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης θα πραγματοποιήσει και φέτος, σύμφωνα με το πρόγραμμα αναβάσεών του, την καθιερωμένη ολονύκτια προσκυνηματική πορεία προς την Ι.Μ. Παναγίας Έλωνας το Σάββατο προς Κυριακή, 12 προς 13 Αυγούστου 2023.
 
Η εκκίνηση της πορείας θα γίνει στις 5 το απόγευμα του Σαββάτου από την Καλλονή (Μπέρμπενη) και αυστηρά στις 9 το βράδυ από την Καλλιθέα (Ζαραφώνα). Με ενδιάμεσο σταθμό στον Κοσμά, θα καταλήξει στην Έλωνα νωρίς το πρωί της Κυριακής (6-7πμ).
 
Η πορεία χαρακτηρίζεται πάρα πολύ δύσκολη (ανάβαση 1.751μ κατάβαση 1.829μ. συνολική υψομ. διαφορά 3580μ) και η διάρκειά της είναι περίπου 10 ώρες.
Η μετακίνηση προς Καλλιθέα και η επιστροφή από Έλωνα θα γίνει με ΙΧ ή μισθωμένα οχήματα, αναλόγως του αριθμού των ενδιαφερομένων και οι δαπάνες θα επιμεριστούν.
 
Η συμμετοχή στην πορεία προϋποθέτει άριστη φυσική κατάσταση, κατάλληλα υποδήματα και ρουχισμό, φακό κεφαλής με εφεδρικές μπαταρίες, επαρκή ποσότητα πόσιμου νερού και πρόχειρου φαγητού και προηγούμενη συνεννόηση με τον συντονιστή της πορείας κ. Ιω. Μιχελόγγονα (27310-21990-εργάσιμες ώρες και ημέρες) μέχρι το βράδυ της Παρασκευής, 11/8.
 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
 
ΤΗΣ 81ης ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΣΤΡΟΒΙΛΙ ΣΤΟ ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΛΙΜΝΑΚΑΡΟΥ  ΛΑΣΙΘΙΟΥ
 
« ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΑΜΠΕΛΙΤΣΙΑ, ΤΟ ΕΝΔΗΜΙΚΟ ΔΕΝΔΡΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ »

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ   22-23  ΙΟΥΛΙΟΥ 2023
 
 
ΣΑΒΒΑΤΟ  22  Ιουλίου 2023
 
09.00 -15.00  Άφιξη στον Αβρακόντε Οροπεδίου Λασιθίου, παραλαβή σακιδίων -  σκηνών από τους διοργανωτές . Ανάβαση στο Οροπέδιο  Λιμνακάρου Καταφύγιο Στροβίλι  με  2 ώρες πεζοπορίας περίπου .  (6,7 χιλιόμετρα, υψόμετρο 1350 μ). 
 
17.00 -19.30  Καλωσόρισμα - Παρουσιάσεις 
 
19.45  Σύντομοι χαιρετισμοί οργανωτών - Ανταλλαγή αναμνηστικών
 
20.00  Φαγητό – ποτό , ορειβατικό γλέντι
 
12.00  Ξεκούραση – σιωπητήριο
 
ΚΥΡΙΑΚΗ  23 Ιουλίου  2023
 
06.00  Εγερτήριο – πρωινό  
 
Θα ακολουθήσουν  4  πορείες , μια  δύσκολη  και τρεις εύκολες 
 
07.00  Έναρξη δύσκολης ανάβασης «Κορυφή Σπαθί 2148 μ.»  ώρες πορείας  7  ανάβαση – κατάβαση 
 
07.30  Έναρξη εύκολης  ορειβατικής διαδρομής «Καταφύγιο-Λιμνάκαρο-Μυριούσα και επιστροφή  Βιότοπος με Αμπελιτσιές  ZELKOVA ABELITSEA.  ώρες πορείας  6

07.30  Έναρξη εύκολης  ανάβασης «Καταφύγιο-Ε4-Ποταμός-Αγιο Πνεύμα Λιμνάκαρο-Καταφύγιο»  ώρες πορείας 4

08:30  Έναρξη εύκολης ανάβασης « Καταφύγιο - κορυφή Στροβίλι - Καταφύγιο »  ώρες πορείας 2
 
14:00 Επιστροφή των ορειβατών - Προσφορά  φαγητού.
            
                                              Πέρας της 81ης  Πανελλήνιας   Ορειβατικής  Συνάντησης
 
 Ο  ΕΟΣ Λασιθίου θα μεριμνήσει με δικά του μεταφορικά μέσα να μεταφέρει τα σακίδια των συμμετεχόντων. Στο χώρο της κατασκήνωσης θα επιτρέπεται η πρόσβαση μόνο στα αυτοκίνητα υποστήριξης της διοργάνωσης.   Η στάθμευση  των αυτοκίνητων και λεωφορείων θα γίνεται σε προκαθορισμένους  χώρους σε Αβρακόντε και Λιμνάκαρο.

 Για λόγους οικονομίας και προστασίας  του περιβάλλοντος είναι απαραίτητο οι συμμετέχοντες μαζί με την σκηνή και το υπνόσακο τους ,να έχουν μαζί τους τα προσωπικά τους σκεύη φαγητού (καραβάνα, πιρούνι, μαχαίρι, ποτήρι) και το παγούρι τους.  Στο χώρο της κατασκήνωσης θα υπάρχει πόσιμο νερό.     
 
                                     ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΟΡΕΙΒΑΣΙΑΣ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗΣ

Πληροφορίες – δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 6974098419 (Κώστας Λαγανάς).
 
 

Την Σάββατο 24 Ιουνίου 2023, ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης πραγματοποιεί, για τα μέλη του, πεζοπορική εξόρμηση στο Αρτεμίσιο.
Η πεζοπορική εξόρμηση έχει στόχο την ανάβαση στην κορυφή του όρους, Μαλεβό, στα 1772μ.
 
Ώρες πορείας: 5
Β.Δ.: Β (μέτρια)
 
Το περπάτημα θα ξεκινήσει από τον επαρχιακό δρόμο που κινείται από Νεστάνη προς Καρυά, πάνω στο χωματόδρομο για Καρυά (περίπου εδώ: https://maps.app.goo.gl/aNfJJHBrwVNhJpy27). Μετά από μισή ώρα περπάτημα σε χωματόδρομο, θα μπούμε σε μονοπάτι για ανάβαση στην κορυφή και θα επιστρέψουμε από τα ίδια.
 
Η διαδρομή έχει πολύ ενδιαφέρον, καθώς συνδυάζει εντυπωσιακά το βράχινο και δασικό τοπίο. Η ίδια η κορυφή είναι βραχώδης και προσφέρει φοβερή θέα. Το τοπίο έχει μεγάλο μέρος πρασίνου, αλλά και κομμάτια ασκεπή.
 
Απαραίτητα για τη συμμετοχή, η καλή φυσική κατάσταση και ο κατάλληλος για την εποχή και το υψόμετρο ατομικός εξοπλισμός (άρβυλα, αντιανεμικό, αδιάβροχο μπουφάν, καπέλο).
 
Αναχώρηση στις 7 το πρωί από το Κλειστό Γυμναστήριο της Σπάρτης για μετάβαση με ΙΧ στην αφετηρία της διαδρομής.
 
Περισσότερες πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής ως την Παρασκευή 23/6 στη συντονίστρια της εξόρμησης, Ντίνα Τυροβολά (τηλ.6977285633). 

Την Κυριακή 11 Ιουνίου 2023, ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης πραγματοποιεί, για τα μέλη του, δύο δράσεις, οι οποίες εντάσσονται στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: α) μια ποδηλατική βόλτα και β) μια πεζοπορική εξόρμηση.
 
Α) Η ποδηλατική βόλτα μήκους 20χλμ. περίπου θα κινηθεί στα περίχωρα της Σπάρτης (Μυστρά, Παρόρι, Αγιάννη, κ.λπ.).
Σημείο εκκίνησης: Κεντρική Πλατεία Σπάρτης
Ώρα εκκίνησης: 9πμ
Διάρκεια: Περίπου 2 ώρες
 
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να διαθέτουν το δικό τους ποδήλατο και κράνος.
 
Δηλώσεις συμμετοχής στους:
Δημήτρη Ρηγάκο: τηλ. 6978763133
Παναγιώτη Παππά: τηλ. 6945832701
 
Β) Η πεζοπορική εξόρμηση θα γίνει στη διαδρομή Διάσελο Βαβίλας 550μ- Βαβίλα 711μ- Κρανί – Παραδείσι, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Mολάων και Νοτιοανατολικής Λακωνίας (ΕΟΣ ΜΝΑ.Λ).
 
"Πρόκειται για μια συμβολική εξόρμηση στην Χερσόνησο του Μαλέα, μετά την απόφαση της ΡΑΕ για την εγκατάσταση των 8 αιολικών πάρκων στην περιοχή των Βατίκων και στην Χερσόνησο του Μαλέα, που διαθέτει τοπία Ιδιαιτέρου Φυσικού Κάλλους Διεθνούς Εμβέλειας με Περιοχές Απολύτου Προστασίας, απόφαση που μεταμορφώνει την περιοχή σε Βιομηχανική Ζώνη."
 
Ώρες πορείας: 3 (ελεύθερο περπάτημα στην κορυφογραμμή)
Β.Δ.: Α + (εύκολη)
 
Μετά το τέλος της πορείας, οι Antimamalo band θα μας ταξιδέψουν με ένα μουσικό οδοιπορικό από τα καφέ Αμάν της Σμύρνης ως τις θάλασσες του Αιγαίου και τα βουνά της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου.
 
Απαραίτητα για τη συμμετοχή, η καλή φυσική κατάσταση και ο κατάλληλος για την εποχή και το υψόμετρο ατομικός εξοπλισμός (άρβυλα, αντιανεμικό, αδιάβροχο μπουφάν).
 
Αναχώρηση στις 7 το πρωί από το Κλειστό Γυμναστήριο της Σπάρτης για μετάβαση με ΙΧ στην αφετηρία της διαδρομής.
 
Περισσότερες πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής ως το Σάββατο 10/6 στο συντονιστή της εξόρμησης, Νίκο Τσαρκαλή (τηλ.6945103432).
 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΤΟΥ ΕΟΣ ΣΠΑΡΤΗΣ
ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
(ΜΕΤΕΩΡΑ-ΚΟΖΙΑΚΑΣ)
ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ
2-5 ΙΟΥΝΙΟΥ
 

1η ΜΕΡΑ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ
Συνάντηση στο Κλειστό Γυμναστήριο της Σπάρτης και αναχώρηση στις 15:00 ακριβώς με λεωφορείο για Τρίκαλα. Άφιξη περίπου στις 23:00.

2η ΜΕΡΑ-ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΙΟΥΝΙΟΥ
Αναχώρηση όλο το γκρουπ το πρωί από το ξενοδοχείο με προορισμό τα Μετέωρα. 
Ήπια πεζοπορία 4 ωρών (κυκλική διαδρομή) στη βάση των βράχων των Μετεώρων (Μονή Αγίου Νικολάου Αναπαυσά-Καστράκι). Επίσκεψη μοναστηριού/ιών προς το τέλος της πεζοπορίας.
Αν υπάρχουν άτομα που δεν θα περπατήσουν, προτείνεται επίσκεψη στα μοναστήρια.
Ενδεχόμενη επίσκεψη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και Μανιταριών: https://meteoramuseum.gr/ 
Θα ακολουθήσει φαγητό στην Καλαμπάκα. 
Επιστροφή στα Τρίκαλα.

3η ΜΕΡΑ-ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΙΟΥΝΙΟΥ
Ορειβασία 8 ωρών στην Κορυφή του Κόζιακα (ανάβαση και επιστροφή από τα ίδια).
Αναχώρηση νωρίς το πρωί από το ξενοδοχείο με προορισμό τα λιβάδια Περτουλίου.
Αν υπάρχουν άτομα που δεν θα συμμετάσχουν στην ορειβασία, προτείνεται επίσκεψη σε χωριά και αξιοθέατα (ενδεικτικά: Πύλη Τρικάλων, Ι.Ν. Πόρτας Παναγιάς, Ελάτη και άλλα). 
Πιθανή πρόταση μικρής πεζοπορίας.
Πιθανή επίσκεψη όλων στους καταρράκτες και το γεφύρι της Λεπτοκαρυάς.
Φαγητό σε Ελάτη, Πύλη Τρικάλων ή αλλού, ανάλογα με την εξέλιξη του προγράμματος.

4η ΜΕΡΑ-ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ
Βόλτα στα Τρίκαλα (ελεύθερο πρόγραμμα).
Οι προτάσεις μας:
Ληθαίος Ποταμός
Μουσείο Τσιτσάνη-Παλιές Φυλακές
Τέμενος του Οσμάν Σαχ
Παλιά Πόλη (Βαρούσι και Παλιά Μανάβικα)
Δημοτικό Ιστορικό Αθλητικό Μουσείο – Αίθουσα Ορειβασία-Χιονοδρομία
Δημοτικό Λαογραφικό Μουσείο
Αναχώρηση στις 15:00 για Σπάρτη. Άφιξη κατά τις 23:00.

Δηλώσεις συμμετοχής: 
Καθημερινά στα παρακάτω τηλέφωνα και κατά τις αναφερόμενες ώρες:
Σπύρος Λιναρδάκης: 19:00-21:00, 6973537944
Λίνα Γεωργακάκου: 17:00-19:00, 6979866258
Ντίνα Τυροβολά: 13:00-15:00, 6977285633

Η εκδρομή πραγματοποιείται με το τουριστικό γραφείο SKOUROS TOURS. Διανυκτέρευση 3 βράδια στο ξενοδοχείο Παντελιδάκης https://www.hotelpadelidaki.gr/ στα Τρίκαλα. Περιλαμβάνεται πρωινό. Κατά την επικοινωνία σας με τα υπεύθυνα άτομα, σας παρακαλούμε να δηλώσετε τα πλήρη στοιχεία των συμμετεχόντων και το είδος δωματίου για το ξενοδοχείο. Μη διστάσετε να μας ρωτήσετε ό,τι θέλετε. Τέλος, το πρόγραμμα αυτό δεν είναι οριστικό, μπορεί να γίνουν μεταβολές υπέρ της καλύτερης και πιο ευχάριστης διοργάνωσης.
 
Προπάντων, η εκδρομή έχει σχεδιαστεί με αγάπη με στόχο να περάσουμε όμορφα!

Το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Μαΐου 2023, ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης διοργανώνει, για τα μέλη του, διάσχιση του λακωνικού μονοπατιού Ε4 στον Ταΰγετο. Η διάσχιση θα γίνει σε δύο ημέρες. Πρώτη ημέρα από τον Μυστρά έως το καταφύγιο όπου θα γίνει διανυκτέρευση. Δεύτερη ημέρα από το καταφύγιο έως την Άρνα.
 
Ώρες πορείας (1η μέρα): περίπου 10
Ώρες πορείας (2η μέρα): περίπου 8
Βαθμός δυσκολίας: Γ (δύσκολη)
 
Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να δούμε όλο το μήκος του μονοπατιού και να απολαύσουμε το φυσικό περιβάλλον, παρατηρώντας τη σύνδεση των διάφορων τοποθεσιών. Η πορεία είναι απαιτητική, κυρίως λόγω της διάρκειας.
 
Απαραίτητα για τη συμμετοχή, η καλή φυσική κατάσταση και ο κατάλληλος για την εποχή και το υψόμετρο ατομικός εξοπλισμός (άρβυλα, αντιανεμικό, αδιάβροχο μπουφάν).
Αναχώρηση στις 7 το πρωί από το Μυστρά.
 
Περισσότερες πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής το αργότερο ως το βράδυ της Παρασκευής 26/5 στους συντονιστές της εξόρμησης, Παναγιώτη Παππά (τηλ.6945832701), Κώστα Λαγανά (τηλ. 6974098419) και Γιώργο Πουλοκέφαλο (τηλ. 6944713636).
 

Την Κυριακή 14 Μαΐου 2023, ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης πραγματοποιεί, για τα μέλη του, πεζοπορία στην διαδρομή Παλιό (Δασικό) Καταφύγιο Πάρνωνα (1485μ.)-Αλεξαντρέικα-Προφήτης Ηλίας (1762μ.)-Πυροφυλάκιο-Γαϊτανόρραχη (1802μ.)-Αυριαλού (κυκλική).
 
Ώρες πορείας: περίπου 6
Βαθμός δυσκολίας: Β (μέτρια)
 
Η διαδρομή κινείται σε ράχες και κορφές και έχει πολύ ωραία θέα.
 
Απαραίτητα για τη συμμετοχή, η καλή φυσική κατάσταση και ο κατάλληλος για την εποχή και το υψόμετρο ατομικός εξοπλισμός (άρβυλα, αντιανεμικό, αδιάβροχο μπουφάν).
 
Συνάντηση στις 7.30 το πρωί στο Κλειστό Γυμναστήριο της Σπάρτης για μετάβαση με ΙΧ στην αφετηρία της διαδρομής.
 
Περισσότερες πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής το αργότερο ως το απόγευμα της Παρασκευής 12/5 στους συντονιστές της εξόρμησης, Νίκο Τσαρκαλή (τηλ.6945103432) και Κώστα Λαγανά (τηλ. 6974098419). 

Την Κυριακή 7 Μαΐου 2023, ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης
πραγματοποιεί, για τα μέλη του, και από κοινού με το ΣΑΟΟ Τρίπολης,
πεζοπορία στην διαδρομή Άγιος Βασίλης-Κάμπος Αη Γιώργη-Κάτω Αη
Γιώργης-Κοσμάς.
 
Συγκεκριμένα, μπορείτε να συμμετάσχετε σε μία από τις δύο εναλλακτικές
πορείες:
 
Α’ πορεία: Άγιος Βασίλης-Παλαιοχώρι
Ώρες πορείας: περίπου 2,5
Βαθμός δυσκολίας: Α (εύκολη)
(Πιθανή επίσκεψη στο Κάστρο της Γλυππίας, συν 1 ώρα)
 
Ή
 
Β’ πορεία: Άγιος Βασίλης-Κοσμάς
Ώρες πορείας: περίπου 7
Βαθμός δυσκολίας: Β (μέτρια)
 
Η διαδρομή είναι το παλιό μονοπάτι που συνέδεε τα δύο χωριά.
Περιλαμβάνει κρήνες, καλντερίμια κι ένα κατάφυτο μονοπάτι!
 
Απαραίτητα για τη συμμετοχή, η καλή φυσική κατάσταση και ο κατάλληλος
για την εποχή και το υψόμετρο ατομικός εξοπλισμός (άρβυλα, αντιανεμικό,
αδιάβροχο μπουφάν).
 
Συνάντηση στις 7.30 το πρωί στο Κλειστό Γυμναστήριο της Σπάρτης για
μετάβαση με λεωφορείο στην αφετηρία της διαδρομής.
 
Περισσότερες πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής το αργότερο ως το
απόγευμα της Παρασκευής 5/5 στο συντονιστή της εξόρμησης, Νίκο Τσαρκαλή
(τηλ.6945103432).

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης πραγματοποιεί σύμφωνα με το πρόγραμμα αναβάσεών του, του Αγίου Γεωργίου Κυριακή 23 Απριλίου 2023 πορεία από την Αγία Ειρήνη (Βάρσοβα) στον Άγιο Γεώργιο στο Σταυρό Τρύπης και επιστροφή.

Αναχώρηση: 8:00π.μ. την Κυριακής 23/4/2023 από το κλειστό γυμναστήριο  με προορισμό την Αγία Ειρήνη, όπου εκκίνηση της πορείας. 

Βαθμός δυσκολίας: Α (εύκολη κατάλληλη)

Ώρες πορείας: 3 – 3,5 περίπου. 

Η πορεία χρειάζεται καλή φυσική κατάσταση και τον κατάλληλο για την εποχή ατομικό εξοπλισμό (αδιάβροχα πεζοπορικά άρβυλα, αντιανεμικό-αδιάβροχο μπουφάν, μπατόν κλπ).

Η πορεία είναι κατάλληλη για αρχάριους  μικρούς και μεγάλους. Έχει εκπληκτική θέα από το λόφο του Αγιώργη και αναδεικνύει τη γραφικότητα και την ομορφιά όλης της περιοχής. 

Περισσότερες πληροφορίες στο taygetostrails.gr

Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες στον συντονιστές της εξόρμησης Σπύρο Λιναρδάκη (6973537944) και Κώστα Λαγανά  (6974098419)


Το Διοικητικό Συμβούλιο

 
Την Κυριακή 9 Απριλίου 2023, ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης πραγματοποιεί, για τα μέλη του, πεζοπορία στην διαδρομή Μυστράς-Πάνω Πύλη-Βλαχοχώρι-Πικουλιάνικα-Μυστράς.
 
Ώρες πορείας: περίπου 4
Βαθμός δυσκολίας: Α (εύκολη)
 
Η διαδρομή, εκτός από το πανέμορφο φυσικό τοπίο που προσφέρει, τη θέα και την εγγύτητα με τον αρχαιολογικό χώρο, είναι πολύ κοντά στην πόλη μας και ιδανική για οικογένειες και μικρά παιδιά!
 
Απαραίτητα για τη συμμετοχή, η καλή φυσική κατάσταση και ο κατάλληλος για την εποχή και το υψόμετρο ατομικός εξοπλισμός (άρβυλα, αντιανεμικό, αδιάβροχο μπουφάν).
 
Συνάντηση στις 8 το πρωί στο Κλειστό Γυμναστήριο της Σπάρτης για μετάβαση με ΙΧ στην αφετηρία της διαδρομής.
 
Περισσότερες πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής το αργότερο ως το απόγευμα της Παρασκευής 7/4 στο συντονιστή της εξόρμησης, Παναγιώτη Παππά (τηλ.6945832701).

Την Κυριακή 2 Απριλίου 2023, ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης πραγματοποιεί, για τα μέλη του, ράφτινγκ στους ποταμούς Λούσιο-Αλφειό.
 
Περισσότερες πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής το αργότερο ως το απόγευμα της Παρασκευής 17/3 στο συντονιστή της δραστηριότητας Πέτρο Γιαννακάκο (τηλ.6981575900). 

 
Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος (Ε.Ο.Σ.) Σπάρτης πραγματοποιεί, σύμφωνα με το πρόγραμμα αναβάσεών του, συμμετέχοντας στην Πρόσκληση γιορτής μονοπατιών του Δήμου Καλαμάτας και του Ε.Ο.Σ. Καλαμάτας, εξόρμηση στο Δυτικό Ταΰγετο, την Κυριακή, 2 Απριλίου 2023, σε διαδρομή από την Άνω Βέργα στο όρος Καλάθιο (1.393μ).
 
Εκκίνηση πορείας 11.00 πμ.
Μετά το πέρας της πορείας συμμετέχουμε στις εορταστικές εκδηλώσεις στην πλατεία της Άνω Βέργας.
 
Ώρες πορείας : περίπου 4
Βαθμός δυσκολίας: Α΄ (Εύκολη).
Επιστροφή από τα ίδια.
 
Απαραίτητη για τη συμμετοχή, η πολύ καλή φυσική κατάσταση και ο κατάλληλος για την εποχή ατομικός εξοπλισμός (οπωσδήποτε κατάλληλα πεζοπορικά άρβυλα ή παπούτσια, αδιάβροχο, κλπ) .
 
Αναχώρηση στις 8.00 το πρωί της Κυριακής, με ΙΧ αυτοκίνητα, από το Κλειστό Γυμναστήριο Σπάρτης για Άνω Βέργα Καλαμάτας απ’ όπου και η εκκίνηση της πορείας.
 
Επιστροφή στη Σπάρτη περίπου στις 5.30-6 το απόγευμα.
 
Πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής το αργότερο ως το βράδυ της Παρασκευής 31/3 στον συντονιστή της ανάβασης, Κώστα Λαγανά (τηλ. 6974098419).
 
Σχετικοί σύνδεσμοι:

Την Κυριακή 19 Μαρτίου 2023, ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης πραγματοποιεί, για τα μέλη του, από κοινού με τον ΕΟΣ Καλαμάτας, πεζοπορία στην διαδρομή Τσίντζινα-Ψηλή Βρύση-Ποτίστρες-Πευκιάς-Κελί-Τσίντζινα (κυκλική πορεία).
 
Ώρες πορείας: περίπου 4
Βαθμός δυσκολίας: Β (μέτρια)
 
Απαραίτητα για τη συμμετοχή, η καλή φυσική κατάσταση και ο κατάλληλος για την εποχή και το υψόμετρο ατομικός εξοπλισμός (άρβυλα, αντιανεμικό, αδιάβροχο μπουφάν).
 
Συνάντηση στις 8 το πρωί στο Κλειστό Γυμναστήριο της Σπάρτης για μετάβαση με ΙΧ στην αφετηρία της διαδρομής.
 
Περισσότερες πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής το αργότερο ως το απόγευμα της Παρασκευής 17/3 στους συντονιστές της εξόρμησης, Σπύρο Λιναρδάκη (τηλ.6973537944) και Παναγιώτη Παππά (τηλ.6945832701).

Σχετικός σύνδεσμος: http://www.eosspartis.gr/files/parnonas_skai.pdf
 


Ο Ε.Ο.Σ. Τρίπολης με την Ε.Ο.Ο.Α., την Κοινωφελή Επιχείρηση Αθλητισμού και Περιβάλλοντος Δήμου Ερμιονίδας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου προκηρύσσουν  το 2ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναρρίχησης Βράχου CAMP.
 
Ημερομηνία διεξαγωγής : Σάββατο 18 Μαρτίου 2023
Τοποθεσία: Αναρριχητικό Πεδίο Καταφύκι Ερμιονίδας
Κατηγορίες: Ανδρών-Γυναικών (άνω των 18 ετών )
Ηλικιακές κατηγορίες: 18-34,35-39,40-44,45-49,50-54,55-59,60-64,65-69,70-74,75-79
 
OPEN Ανδρων-Γυναικων
Ώρα έναρξης του αγώνα: 9.00 π.μ.
Ώρα λήξης του αγώνα: 17.00 μ.μ.
 
 
Κανονισμοί αγώνα: θα ισχύουν οι εγκεκριμένοι κανονισμοί του αθλήματος από την Γ.Γ.Α.
Ατομικός εξοπλισμός: σχοινί, ζώνη ασφαλείας (μποντριέ), κράνος, γρι-γρι,
(ο εξοπλισμός πρέπει να είναι πιστοποιημένος UIAA).
Βραβεύσεις: βραβεύονται οι τρεις πρώτοι άνδρες, οι τρεις πρώτες γυναίκες, όλων των κατηγοριών, εφόσον υπάρχουν, ανά κατηγορία. Σε περίπτωση που δεν συμπληρώνεται με τρεις αθλητές η κατηγορία, οι αθλητές μεταφέρονται στη μικρότερη ηλικιακή κατηγορία.
 
Βραβεύονται επίσης και οι τρεις πρώτοι αθλητές-τριες στην κατηγορία OPEN.
Βαθμολογία αθλητών: Βαθμολογούνται όλοι οι αθλητές ανεξάρτητα από την ηλικιακή κατηγορία τους
 
 
Δικαίωμα συμμετοχής:
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι αθλητές των σωματείων της ΕΟΟΑ που έχουν λάβει αθλητική αναγνώριση στο άθλημα της Αναρρίχησης Βράχου και έχουν θεωρημένη κάρτα υγείας για το τρέχον έτος.
 
Στην κατηγορία OPEN μπορούν να συμμετέχουν σωματεία και αθλητές χωρίς αθλητική αναγνώριση, προσκομίζοντας ΥΔ την ημέρα των αγώνων. 
 
Δηλώσεις συμμετοχής:
Οι δηλώσεις συμμετοχής των αθλητών θα γίνονται στην ακόλουθη φόρμα και αυστηρά μέχρι το Σάββατο 11 Μαρτίου 2023:
 
Ο κάθε αθλητής θα πρέπει να έχει μαζί του, υπογεγραμμένη από τον ίδιο, υπεύθυνη δήλωση που θα αναγράφει ότι έχει την ικανότητα και γνωρίζει να ασφαλίζει τον σχοινοσύντροφό του κατά τη διάρκεια του αγώνα, την οποία θα καταθέτει μαζί με την, θεωρημένη από καρδιολόγο, κάρτα υγείας αθλητή και το ασφαλιστήριο στην γραμματεία του αγώνα.
 
Θα υπάρχει έκπτωση στη διαμονή των συμμετεχόντων του αγώνα και των συνοδών τους στα παρακάτω καταλύματα:
 
1. PHILOXENIA GANOSSIS HOTEL 2754031218-6972282830 info@philoxeniaganossis.com
2. Porto Panorama 6973037302
 
3. ZOE PENSION 2754031352-6976866895
 
4. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ 6977665106
 
5. ΕΡΜΙΟΝΙ VIEW 6977665106
 
6. ANGEL 6945751695
 
7. ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΟΖΟΣ HOTEL ROZOS PORTOHELI 21061 ARGOLIS GREECE  TEL 2754051412-51416 yrozos@hotelrozos.com www.hotelrozos.com 
 
8. Αικατερίνη Δεστέ Κτήμα Δεβελέκου 697 582 7589 Ktimadevelekou.gr 
 
9. LEONIDAS RESORT Τηλ.: +30 2754 0 31186 Κιν.: +30 6932274004 contact@leonidasresort.gr
 
10. ALOE LUXURY APARTMENTS AND SUITES στο Πόρτο χελι Τηλ.: 27540 51753  –  51838   Κιν.: 6945 894037 E-mail : info@aloe-portoheli.gr
 
Επίσης, θα υπάρχει περιορισμένος χώρος για κατασκήνωση στο φαράγγι Καταφύκι.
 
 

Την Κυριακή 12 Μαρτίου 2023, ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης πραγματοποιεί, για τα μέλη του, πεζοπορία στην διαδρομή Νύφι-Μονή Κουρνού-Αρχαία Αιγίλα και επιστροφή από τα ίδια.
 
Ώρες πορείας: περίπου 4
Βαθμός δυσκολίας: Α (εύκολη)
 
Απαραίτητα για τη συμμετοχή, η καλή φυσική κατάσταση και ο κατάλληλος για την εποχή και το υψόμετρο ατομικός εξοπλισμός (άρβυλα, αντιανεμικό, αδιάβροχο μπουφάν).
 
Συνάντηση στις 07:30 το πρωί στο Κλειστό Γυμναστήριο της Σπάρτης για μετάβαση με ΙΧ στην αφετηρία της διαδρομής (βλέπε σημείο στο χάρτη στο σύνδεσμο που ακολουθεί: https://maps.app.goo.gl/N28SsfWV53oDsafP6).
 
Περισσότερες πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής το αργότερο ως το απόγευμα της Παρασκευής 10/3 στους συντονιστές της εξόρμησης, Παναγιώτη Κούβαρη (τηλ.6972057843) και Λίνα Γεωργακάκου (τηλ.6979866258).
 
Σχετικός σύνδεσμος: https://www.youtube.com/watch?v=t4vDdCRMWWE
 

 
Την Κυριακή 5 Μαρτίου 2023, ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης πραγματοποιεί, για τα μέλη του, ορειβασία στην διαδρομή Καταφύγιο Ταϋγέτου-Προφήτης Ηλίας-Καταφύγιο Ταϋγέτου.
 
Ώρες πορείας: 6.30
Βαθμός δυσκολίας: Γ (δύσκολη)
 
Απαραίτητα για τη συμμετοχή, η άριστη φυσική κατάσταση και η γνώση και εμπειρία ανάβασης σε χειμερινό βουνό. Επίσης, ο κατάλληλος για την εποχή και το υψόμετρο ατομικός εξοπλισμός (κράνος, κραμπόν, πιολέ) και η γνώση χρήσης του.
 
Συνάντηση στις 06:30 το πρωί στο Κλειστό Γυμναστήριο της Σπάρτης για μετάβαση με ΙΧ στην αφετηρία της διαδρομής.
 
Περισσότερες πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής το αργότερο ως το απόγευμα της Παρασκευής 3/3 στο συντονιστή της ανάβασης, Γιώργο Πουλοκέφαλο (τηλ.6944713636).
 
(Οι φωτογραφίες είναι του Κυριάκου Κώστα)

Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023, ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης πραγματοποιεί, για τα μέλη του, πεζοπορία στην διαδρομή Κοσμάς-Κορομπηλιά και επιστροφή από τα ίδια.
 
Ώρες πορείας: 5
Βαθμός δυσκολίας: Β (μέτρια)
 
Απαραίτητα για τη συμμετοχή, η καλή φυσική κατάσταση και ο κατάλληλος για την εποχή και το υψόμετρο ατομικός εξοπλισμός (άρβυλα, αντιανεμικό, αδιάβροχο μπουφάν).
 
Συνάντηση στις 07:45 το πρωί στο Κλειστό Γυμναστήριο της Σπάρτης για μετάβαση με ΙΧ στην αφετηρία της διαδρομής.
 
Περισσότερες πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής το αργότερο ως το απόγευμα της Παρασκευής 17/2 στους συντονιστές της ανάβασης, Νίκο Τσαρκαλή (τηλ.6945103432) και Λίνα Γεωργακάκου (τηλ.6979866258).
 
Χρήσιμος σύνδεσμος: http://www.hellaspath.gr/index.php?p=2&m=1&mntid=79

Την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023, ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης πραγματοποιεί, για τα μέλη του, πεζοπορία στην διαδρομή Καλύβια Σοχάς-Σοχά και επιστροφή από τα ίδια.
 
Ώρες πορείας: 5
Βαθμός δυσκολίας: Α++ (σχετικά εύκολη)
 
Απαραίτητα για τη συμμετοχή, η καλή φυσική κατάσταση και ο κατάλληλος για την εποχή και το υψόμετρο ατομικός εξοπλισμός (άρβυλα, αντιανεμικό, αδιάβροχο μπουφάν).
 
Συνάντηση στις 08:00 το πρωί στο Κλειστό Γυμναστήριο της Σπάρτης για μετάβαση με ΙΧ στην αφετηρία της διαδρομής.
 
Περισσότερες πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής το αργότερο ως το μεσημέρι του Σαββάτου 11/2 στους συντονιστές της ανάβασης, Γιώργο Πουλοκέφαλο (τηλ.6944713636) και Σπύρο Λιναρδάκη (τηλ.6973537944).
 
Επίσης, την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023, ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης πραγματοποιεί, για τα μέλη του, ορειβασία στην διαδρομή Λεβίδι-Οστρακίνα-Καταφύγιο ΕΟΣ Τρίπολης.
 
Ώρες πορείας: 6
Βαθμός δυσκολίας: Γ (δύσκολη)
 
Απαραίτητα για τη συμμετοχή, η άριστη φυσική κατάσταση και η γνώση και εμπειρία ανάβασης σε χειμερινό βουνό. Επίσης, ο κατάλληλος για την εποχή και το υψόμετρο ατομικός εξοπλισμός (κράνος, κραμπόν, πιολέ) και η γνώση χρήσης του.
 
Συνάντηση στις 07:30 το πρωί στο Κλειστό Γυμναστήριο της Σπάρτης για μετάβαση με ΙΧ στην αφετηρία της διαδρομής.
 
Περισσότερες πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής το αργότερο ως το βράδυ της Παρασκευής 10/2 στους συντονιστές της ανάβασης, Ντίνα Τυροβολά (τηλ.6977285633) και Γιάννη Μεντή (τηλ.6947538297).
 
Ευγενική υπενθύμιση για καταβολή της συνδρομής στο Σύλλογο. 

Αγαπητά μέλη,
 
Στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας, κάποιοι και κάποιες από εσάς δηλώσατε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή στην ομάδα εθελοντών πολιτικής προστασίας, και μάλιστα σε συγκεκριμένες δράσεις.
Η διαδικασία ένταξης του Συλλόγου στο Μητρώο Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας απαιτεί την υποβολή ηλεκτρονικού φακέλου, που, μεταξύ άλλων, ζητά από τα ενδιαφερόμενα μέλη τα εξής δικαιολογητικά:
 
α. Για Έλληνες πολίτες, φωτοαντίγραφο των δύο όψεων του ατομικού δελτίου ταυτότητας.
β. Για τα αλλοδαπά μέλη, υπεύθυνη δήλωση του επικεφαλής της εθελοντικής οργάνωσης ότι μιλούν και γράφουν με επάρκεια στην ελληνική γλώσσα.
γ. Πρόσφατες γνωματεύσεις καλής γενικής ιατρικής κατάστασης, από ιατρούς ειδικότητας παθολόγου, καρδιολόγου και ψυχιάτρου, δημόσιου ή ιδιωτικού φορέα
παροχής υπηρεσιών υγείας.
δ. Υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 κάθε μέλους του ανωτέρω καταλόγου, από την οποία να προκύπτει ότι:
δα. Δεν έχει ασκηθεί εις βάρος του ποινική δίωξη και δεν έχει καταδικαστεί για εγκλήματα που αποτελούν κωλύματα για την πρόσληψη στο Δημόσιο, σύμφωνα με τις διατάξεις του Υπαλληλικού Κώδικα (ν. 3528/2007).
δβ. Δεν έχει την ιδιότητα του Εθελοντή Πυροσβέστη του Πυροσβεστικού Σώματος.
δγ. Δεν είναι μέλος σε άλλη, υπό ένταξη, εθελοντική οργάνωση του Μ.Ε.Ο.Π.Π.
δδ. Συναινεί στην επεξεργασία των στοιχείων του σύμφωνα με τις διατάξεις της παρούσας.
 
Παρακαλούμε να μας αποστείλετε ηλεκτρονικά τα παραπάνω δικαιολογητικά, καθώς και τα προσωπικά σας στοιχεία για τη συμπλήρωση των συνημμένων καταλόγων, έως τις 10 Φεβρουαρίου 2023. Σας επισυνάπτουμε σχετικό ενημερωτικό υλικό.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Ντίνα Τυροβολά στο τηλέφωνο 6977285633.
 
Φυσικά, μπορούν να προστεθούν και άτομα που δεν δήλωσαν μέχρι τώρα το ενδιαφέρον τους, αρκεί να αποστείλουν τα παραπάνω δικαιολογητικά και να δηλώσουν τις δράσεις που τους/τις ενδιαφέρουν.
 
Εκ του ΔΣ

Καλούνται τα μέλη του Ε.Ο.Σ. Σπάρτης στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου (απολογιστική), που θα γίνει στις 25 Ιανουαρίου 2023, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18 : 00 μ.μ., στην έδρα του Συλλόγου (Αρχιδάμου 116) με τα εξής θέματα ημερησίας διάταξης.
 
1.    Εκλογή Προεδρείου Γενικής Συνέλευσης .
2.    Έγκριση Πρακτικών Γενικών Συνελεύσεων του έτους 2022.
3.    Απολογισμός πεπραγμένων έτους 2022.
4.    Διαχειριστικός απολογισμός έτους 2022.
5.    Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής
6.    Συζήτηση – Έγκριση – Απαλλαγή του Δ.Σ.
7.    Έγκριση προϋπολογισμού του 2023.

Δικαίωμα συμμετοχής στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης έχουν όλα τα μέλη, εφ’ όσον έχουν τακτοποιηθεί οικονομικώς.

Μετά το τέλος των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης, θα γίνει η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου.

Σε περίπτωση μη απαρτίας, η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί την 1η Φεβρουαρίου 2023, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:00 μ.μ., στον ίδιο χώρο, με τα ίδια θέματα ημερήσιας διάταξης, χωρίς νέα πρόσκληση.

Για το Δ.Σ. του Ε.Ο.Σ. Σπάρτης
  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ


Κωνσταντίνος Λαγανάς
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Κωνσταντίνα Τυροβολά

Παρασκευή 12/8: Κορυφή Ταϋγέτου-Πανσέληνος (κ.Ρηγάκος) αναβολή λόγω βροχής
 
Σάββατο 3/9-Κυριακή 4/9: Φωκιανό (κ.Τσαρκαλής, κ.Κοκκονός) ακυρώθηκε
Σάββατο 10/9-Κυριακή 11/9: Πάρνωνας-Πανσέληνος (αντί προηγούμενης) (κ.Τσαρκαλής) 
Παρασκευή 16/6 - Κυριακή 18/9: 33η Πανελλήνια Αναρριχητική Συνάντηση Μετέωρα (κ.Ρηγάκος, κ.Λάμπρου, κ.Μεντής)
Κυριακή 25/9: Καθαρισμός μονοπατιού (κ.Λαγανάς)
Παρασκευή 30/9-Σάββατο 1/10: Σπάρταθλον (κ.Πουλοκέφαλος)

Κυριακή 9/10: Β.Ταΰγετος-Πυργάκι (κ.Λαγανάς) 
Κυριακή 23/10:  Πάρνωνας-Καρυές (κ.Παππάς, κ.Τσαρκαλής)
Κυριακή 30/10: Ταΰγετος Παρόρι-Σωτήρα-Ταυγέτη (νέο μονοπάτι) Ταυγέτη γιορτή Μπαρσινίκου (κ.Παππάς)
 
Κυριακή 13/11: Β.Ταΰγετος-Μανιταροπορεία (κ.Λαγανάς, κ.Πουλοκέφαλος)
Κυριακή 20/11: Πάρνωνας Μαλεβή-Οροπέδιο-Κρόνιο (κ.Παππάς, κ.Λαγανάς)
Σάββατο 26/11: Γιορτή Μπουκουβάλας στο Καστόρειο
 
Κυριακή 4/12: Ταΰγετος Βλαχοχώρι-Μυργιάλι-Ταϋγέτη-Βλαχοχώρι  (κ.Παππάς, κ.Τσαρκαλής)
Κυριακή 18/12: Β.Ταΰγετος-Ημιμαραθώνιος στο Καστόρι (ΔΣ, κ.Λαγανάς)
 
2023

Κυριακή 8/1 ή 15/1: Β.Ταΰγετος-Κοπή Πίτας στον Άγιο Παντελεήμονα (αφετηρία Γεωργίτσι) (ΔΣ, κ.Λαγανάς)

Την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023, ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης πραγματοποιεί, για τα μέλη του, την πρώτη πεζοπορία του έτους στην διαδρομή Τόριζα-Αγ. Κυριακή (1226μ), η οποία θα περιλαμβάνει και την ετήσια εορταστική κοπή πίτας στο βουνό.
 
Η διαδρομή είναι πολύ ενδιαφέρουσα, μέτριας δυσκολίας και κοντά στη Σπάρτη.
 
Ώρες πορείας: 4
Βαθμός δυσκολίας: Α-Β (μέτρια)
ΥΔ: περίπου 500μ.
 
Απαραίτητα για τη συμμετοχή, η καλή φυσική κατάσταση και ο κατάλληλος για την εποχή και το υψόμετρο ατομικός εξοπλισμός (άρβυλα, αντιανεμικό, αδιάβροχο μπουφάν).
 
Συνάντηση στις 08:00 το πρωί στο Κλειστό Γυμναστήριο της Σπάρτης για μετάβαση με ΙΧ στην Τόριζα, αφετηρία της διαδρομής.
 
Θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα μέτρα υγειονομικής προστασίας για τον covid-19.
 
Περισσότερες πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής το αργότερο ως το βράδυ της Παρασκευής 13/1 στους  συντονιστές της ανάβασης, Κώστα Λαγανά (τηλ.6974098419) και Λίνα Γεωργακάκου (τηλ.6979866258). 

Με τις θερμότερες Ευχές μας
Καλά Χριστούγεννα, Ευτυχισμένος και Δημιουργικός ο Καινούργιος Χρόνος!

Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος (Ε.Ο.Σ.) Σπάρτης συμμετέχει, όπως κάθε χρόνο, στην υποστήριξη του ορεινού ημιμαραθωνίου του Καστορείου. Πιο συγκεκριμένα θα αναλάβει τον σταθμό εξυπηρέτησης των αθλητών στο ψηλότερο σημείο της διαδρομής (υψόμετρο 1400μ. στη θέση Άγιος Νικόλαος).
 
Όποιος/α θέλει να βοηθήσει στην οργάνωση του σταθμού, μπορεί να απευθυνθεί στον συντονιστή Παππά Παναγιώτη (τηλ. 6945832701).
 
Σημ.: Ο καιρός αναμένεται καλός! 

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος (Ε.Ο.Σ.) Σπάρτης πραγματοποιεί σύμφωνα με το πρόγραμμά του, εξόρμηση στον Ταΰγετο την Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2022, στην κυκλική διαδρομή Βλαχοχώρι-Μυργιάλι-Σέλα-Ταϋγέτη-Βλαχοχώρι.
 
Η διαδρομή που θα κάνουμε είναι ένα παλιό μονοπάτι που διάνοιξε ο Σύλλογος στο πλαίσιο της συνεργασίας του με τον Προοδευτικό Σύλλογο Ταϋγέτης για διάνοιξη μονοπατιών του κεντρικού Ταϋγέτου. Ξεχωριστό σημείο ενδιαφέροντος ο σπηλαιώδης ναός στο Μυργιάλι.
 
Ώρες πορείας : περίπου 6
Υψομετρική: 1200μ
Μέγιστο υψόμετρο: 1200μ
Βαθμός δυσκολίας: Β (μέτρια).
 
Απαραίτητα για τη συμμετοχή, η καλή φυσική κατάσταση και ο κατάλληλος για την εποχή ατομικός εξοπλισμός.
 
Αναχώρηση στις 7.30 το πρωί της Κυριακής, με ΙΧ αυτοκίνητα, από το Κλειστό Γυμναστήριο Σπάρτης.
 
Πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής το αργότερο ως το βράδυ του Σαββάτου στους συντονιστές της ανάβασης, Νίκο Τσαρκαλή (6945103432) και Παναγιώτη Παππά (6945832701).
 
Σχετικός σύνδεσμος: https://www.youtube.com/watch?v=TT6FVnDyfqM
 

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος (Ε.Ο.Σ.) Σπάρτης πραγματοποιεί, σύμφωνα με το πρόγραμμά του, εξόρμηση στο Βόρειο Ταΰγετο την Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2022, στη διαδρομή Γεωργίτσι– Μαλεβός (1612μ)  - Άγιος Παντελεήμονας– Άγιος Νικόλαος-Λουσίνα.
 
Η πεζοπορία έχει εκτός των άλλων και γαστρονομικό ενδιαφέρον κυρίως για τους μανιταρόφιλους. Στη Λουσίνα θα ακολουθήσει μανιταρογνωσία και θα δοκιμάσουμε συνταγές μανιταριών κ.λπ.
 
Απόσταση 11,5 χλμ περίπου
Υψομετρική: 845Α + 715Κ = 1555Σ
Ώρες πορείας : περίπου 5.30
Βαθμός δυσκολίας: Β (μέτρια).
 
Απαραίτητα για τη συμμετοχή, η καλή φυσική κατάσταση και ο κατάλληλος για την εποχή ατομικός εξοπλισμός.
 
Αναχώρηση στις 7.30 το πρωί της Κυριακής, με ΙΧ αυτοκίνητα, από το Κλειστό Γυμναστήριο Σπάρτης για επάνω Γεωργίτσι. Κατά τις 8.30 θα ξεκινήσει η πορεία.
 
Πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής το αργότερο ως το μεσημέρι του Σαββάτου στο συντονιστή της ανάβασης, κ. Κώστα Λαγανά (τηλ. 6974 098419).
 
 
                                                                                Το ΔΣ
 

Αγαπητά μέλη,
 
Επισυνάπτουμε στο παρόν την πρόσκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης για την τροποποίηση του Καταστατικού του Συλλόγου.
 
Επίσης, επισυνάπτουμε το τρέχον και το προτεινόμενο νέο καταστατικό για να δείτε τις προτεινόμενες αλλαγές (με κίτρινο).
 
Αν υπάρχουν παρατηρήσεις, παρακαλούμε να υποβληθούν έως τις 6 Νοεμβρίου.
 
Παρακαλούμε για τη συμμετοχή σας και την παρουσία σας.
 
Εκ του ΔΣ 

Αγαπητά μέλη,
 
Προκειμένου να ενταχθεί ο Σύλλογος στο Μητρώο Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας (Μ.Ε.Ο.Π.Π.), ζητούμε να μας δηλώσετε μέχρι την έκτακτη γενική συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Νοεμβρίου 2022, το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή στον κατάλογο μελών-εθελοντών. Επισυνάπτουμε σχετικά έγγραφα ενημέρωσης.
 
Ευχαριστούμε,
Εκ του ΔΣ

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος (Ε.Ο.Σ.) Σπάρτης πραγματοποιεί, σύμφωνα με το πρόγραμμα αναβάσεών του, πεζοπορική εξόρμηση στον Ταΰγετο, την Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2022, και συγκεκριμένα στην ακόλουθη διαδρομή: Παρόρι-φαράγγι Παρορίου-Σωτήρα- νέο μονοπάτι Φανερωμένη-Ταϋγέτη, με κατάληξη στο μοναστήρι της Ταϋγέτης.
 
Ώρες πορείας : 4,5 περίπου
Βαθμός δυσκολίας: Α+ (εύκολη).
 
Ο προοδευτικός σύλλογος της Ταϋγέτης στο πλαίσιο της εκδήλωσης <<Καλωσορίζουμε τον χειμώνα>>  θα προσφέρει φασολάδα, ρέγκα, κρασί  και γλυκίσματα. Στη συνέχεια, επιστρέφουμε από το μονοπάτι του Μυστρά στο Παρόρι.
 
Απαραίτητη για τη συμμετοχή, η καλή φυσική κατάσταση και ο κατάλληλος για την εποχή ατομικός εξοπλισμός (κατάλληλα πεζοπορικά άρβυλα, αδιάβροχο, κ.λπ.).
 
Αναχώρηση στις 7.30 το πρωί της Κυριακής (με τη νέα ώρα), με ΙΧ αυτοκίνητα, από το Κλειστό Γυμναστήριο Σπάρτης.
 
 
Πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής το αργότερο ως το βράδυ του Σαββάτου 29/10 στους συντονιστές της ανάβασης, Παναγιώτη Παππά (τηλ. 6945832701) και Λίνα Γεωργακάκου (τηλ. 6979866258). 

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος (Ε.Ο.Σ.) Σπάρτης πραγματοποιεί, σύμφωνα με το πρόγραμμα αναβάσεών του, εξόρμηση στον Πάρνωνα, την Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2022, και συγκεκριμένα στις Καρυές, στο Μονοπάτι της Καστανιάς.
 
Ώρες πορείας : 4
Βαθμός δυσκολίας: Α (εύκολη)
 
Απαραίτητη για τη συμμετοχή, η καλή φυσική κατάσταση και ο κατάλληλος για την εποχή ατομικός εξοπλισμός (κατάλληλα πεζοπορικά άρβυλα, αδιάβροχο, κ.λπ.).
 
Αναχώρηση στις 8 το πρωί της Κυριακής, με ΙΧ αυτοκίνητα, από το Κλειστό Γυμναστήριο Σπάρτης για Καρυές.
 
Χρήσιμος σύνδεσμος: http://www.karyes.gr/activities/Trails.html
 
Πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής το αργότερο ως το βράδυ του Σαββάτου 22/10 στους συντονιστές της ανάβασης, Νίκο Τσαρκαλή (τηλ. 6945103432) και Παναγιώτη Παππά (τηλ. 6945832701)
 
Επίσης, σας ενημερώνουμε και σας καλούμε να συμμετάσχετε στην ακόλουθη δράση την ίδια ημέρα: https://www.ertnews.gr/perifereiakoi-stathmoi/tripoli/drasi-sti-sparti-gia-diadosi-minymatos-enantia-ston-karkino-toy-mastoy/

 
Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος (Ε.Ο.Σ.) Σπάρτης πραγματοποιεί, σύμφωνα με το πρόγραμμα αναβάσεών του, εξόρμηση στο Βόρειο Ταΰγετο την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022, στη διαδρομή Άνω Χώρα Βορδόνιας - Φρεάτιο - Ποτίστρες - Κορυφή Πυργάκι υψόμ. 1.732μ. (υψομ. διαφορά 1.172μ)
 
Ώρες πορείας : περίπου 8
Βαθμός δυσκολίας: Γ (Δύσκολη).
 
Επιστροφή από τα ίδια.
 
Απαραίτητη για τη συμμετοχή, η πολύ καλή φυσική κατάσταση και ο κατάλληλος για την εποχή ατομικός εξοπλισμός (οπωσδήποτε κατάλληλα  πεζοπορικά άρβυλα ή παπούτσια, αδιάβροχο, κ.λπ.).
 
Αναχώρηση στις 7.30 το πρωί της Κυριακής, με ΙΧ αυτοκίνητα, από το Κλειστό Γυμναστήριο Σπάρτης για Άνω Χώρα Βορδόνιας απ’ όπου και η εκκίνηση της πορείας.
Επιστροφή στη Σπάρτη περίπου στις 5.30-6 το απόγευμα.
 
Πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής το αργότερο ως το πρωί του Σαββάτου 8/10 στον συντονιστή της ανάβασης, Κώστα Λαγανά (τηλ. 6974098419) 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Αυτό το Σεπτέμβρη, όπως και κάθε χρόνο, ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης συμμετέχει στη διοργάνωση ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ στην περιοχή μας. Καλούμε τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου να στηρίξουν τη δράση αυτή με την εθελοντική συμμετοχή τους στην υποστήριξη κατά τη διάρκεια του αγώνα στους σταθμούς ελέγχου και υποστήριξης στο Αρτεμίσιο (Παρασκευή 30/9-Σάββατο 1/10).
 
 
Περισσότερες πληροφορίες και εκδήλωση ενδιαφέροντος στον υπεύθυνο Γιώργο Πουλοκέφαλο (τηλ. 6944713636) μέσα στην επόμενη εβδομάδα.
 
Σας ευχαριστούμε. 

 
Το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης πραγματοποιεί, για τα μέλη του, εξόρμηση στην Κορυφή του Πάρνωνα.
 
Ειδικότερα, θα πραγματοποιηθεί απογευματινή ανάβαση από το ορειβατικό καταφύγιο του Συλλόγου στη Ρούσα Πέτρα, μετά ανάβαση στην κορυφή Μεγάλη Τούρλα και κατάβαση από το οροπέδιο στο καταφύγιο.
 
Ώρες πορείας : 7+
Βαθμός δυσκολίας : Β+ (Μέτρια)
 
Τη διαδρομή θα απολαύσουμε υπό το φως της πανσελήνου, προσεγγίζοντας με νέα ματιά μια γνωστή πορεία.
 
Η πορεία χρειάζεται καλή φυσική κατάσταση και τον κατάλληλο για την εποχή ατομικό εξοπλισμό (πεζοπορικά άρβυλα, φακό κεφαλής με εφεδρικές μπαταρίες, αντιανεμικό-αδιάβροχο μπουφάν, επαρκή ποσότητα νερού, ζεστά ρούχα για την κορυφή).
 
Συνάντηση στο ορειβατικό καταφύγιο του Πάρνωνα στις 17:30 το Σάββατο και εκκίνηση της πορείας στις 18:00.
 
Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στον συντονιστή της εξόρμησης Νίκο Τσαρκαλή (6945103432) μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου 10/9.
 
Θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα μέτρα υγειονομικής προστασίας για τον covid-19.
 
(Οι φωτογραφίες είναι του Κυριάκου Κώστα από την περσινή ημερήσια ανάβαση)

Την Παρασκευή 12 Αυγούστου, ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης πραγματοποιεί, για τα μέλη του, εξόρμηση στην Κορυφή του Ταϋγέτου.
 
Ειδικότερα, θα πραγματοποιηθεί απογευματινή ανάβαση από το καταφύγιο του Συλλόγου στη θέση Βαρβάρα (1.550μ.) στην κορυφή Προφήτης Ηλίας (2.407μ), όπου θα παρακολουθήσουμε την καλοκαιρινή πανσέληνο, με επιστροφή από τα ίδια.
 
Ώρες πορείας : περίπου 6
Βαθμός δυσκολίας : Α+ (Μέτρια)
 
Μια πορεία που τείνει να γίνει θεσμός, αφού πολλοί πεζοπόροι λατρεύουν τη γνωστή διαδρομή υπό το φως του σούρουπου αρχικά και της πανσελήνου στη συνέχεια! Απολαυστικά χρώματα και θέα που μαγεύει!
 
Η πορεία χρειάζεται καλή φυσική κατάσταση και τον κατάλληλο για την εποχή ατομικό εξοπλισμό (πεζοπορικά άρβυλα, φακό κεφαλής με εφεδρικές μπαταρίες, αντιανεμικό-αδιάβροχο μπουφάν, επαρκή ποσότητα νερού, ζεστά ρούχα για την κορυφή).
 
Αναχώρηση στις 2.30 το μεσημέρι της Παρασκευής από το Κλειστό Γυμναστήριο Σπάρτης και μετακίνηση με ΙΧ για το καταφύγιο, απ’ όπου και η εκκίνηση της πορείας στις 4μμ.
 
Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στον συντονιστή της εξόρμησης Δημήτρη Ρηγάκο (6978763133) μέχρι το πρωί της Παρασκευής 12/8.
 
Θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα μέτρα υγειονομικής προστασίας για τον covid-19.
 

To Σάββατο και την Κυριακή, 6 και 7 Αυγούστου, ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης πραγματοποιεί την καθιερωμένη προσκυνηματική πορεία του προς την Ι.Μ. Ελώνης.
 
Ειδικότερα, θα πραγματοποιηθεί πορεία στην ακόλουθη διαδρομή:
Καλλονή-Ι.Μ. Ελώνης
 
Ώρες πορείας : 12+
Βαθμός δυσκολίας : Β-Γ (Μέτρια-Δύσκολη)
 
Η πορεία χρειάζεται πολύ καλή φυσική κατάσταση λόγω της διάρκειας και του νυχτερινού περπατήματος. Ο ατομικός σας εξοπλισμός θα πρέπει να περιλαμβάνει πεζοπορικά άρβυλα, αντιανεμικό-αδιάβροχο, καπέλο, φακό και μπαταρίες, μπατόν. Θα πρέπει να έχετε μαζί σας νερό και πρόχειρο φαγητό.
 
Μια πολύ ωραία διαδρομή που καταλήγει στην Ιερά Μονή Ελώνης, σε ένα εντυπωσιακό και πανέμορφο τοπίο.
 
Αναχώρηση στις 5μμ το Σάββατο από το χωριό Καλλονή με πορεία προς Καλλιθέα-Ξηροπήγαδο-Κοσμά-Ι.Μ. Ελώνης.
 
Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής έως το Σάββατο 6/8 το πρωί στο συντονιστή της πορείας Γιάννη Μιχελόγγονα (6944278520).
 

 
Το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Ιουλίου, ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης διοργανώνει εξόρμηση στα Βαρδούσια, συμμετέχοντας στην 80ή Πανελλήνια Ορειβατική Συνάντηση.
 
Δείτε το πρόγραμμα της διοργάνωσης στο συνημμένο αρχείο.
 
Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο του Συλλόγου 2731022574 αυστηρά μέχρι τη Δευτέρα 18/7 για να οργανωθούμε.
 
Θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα μέτρα υγειονομικής προστασίας για τον covid-19. 

Αγαπητά μέλη,
 
Σας ενημερώνουμε για μια δράση του Σπαρτιατικού Γυμναστικού Συλλόγου η οποία απευθύνεται σε παιδιά Δημοτικού και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, και πεζοπορίες. Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε παρακαλώ το συνημμένο.
 
Εκ του ΔΣ

Αγαπητά μέλη,
 
Σας ενημερώνουμε για μια δράση στην οποία συμμετέχει, μεταξύ άλλων, ο Σύλλογός μας. Πρόκειται για ένα τριήμερο που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους και περιλαμβάνει πεζοπορίες και πολλές ακόμα δραστηριότητες στο βουνό. Δείτε στα συνημμένα αρχεία περισσότερες λεπτομέρειες και δηλώστε συμμετοχή έως τις 25/6 εδώ
 
Εκ του ΔΣ
 

Την Κυριακή 26 Ιουνίου, ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης διοργανώνει ανάβαση στον Ταΰγετο, και συγκεκριμένα στη διαδρομή Καταφύγιο-Κορυφή Βασιλικού Βουνού (2.000μ.)-Αθάνατη Ράχη (2.340μ.)-Κορυφή Προφήτης Ηλίας (2.407μ).-Καταφύγιο.
 
Ώρες πορείας : περίπου 7
Βαθμός δυσκολίας : Γ
 
Η πορεία χρειάζεται άριστη φυσική κατάσταση και τον κατάλληλο για την εποχή και το πεδίο ατομικό εξοπλισμό (ορειβατικές μπότες, αντιανεμικό-αδιάβροχο μπουφάν, aρκετή ποσότητα νερού, προστασία από τον ήλιο).
 
Η διαδρομή είναι εντυπωσιακή, αλλά ταυτόχρονα δύσκολη και απαιτητική. Η ανάβαση στην Αθάνατη Ράχη χρειάζεται αναρριχητικές ικανότητες.
 
Συνάντηση στις 6 το πρωί στο 2ο Γυμνάσιο Σπάρτης για μετάβαση στο Καταφύγιο.
 
Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στους συντονιστές Παναγιώτη Παππά (6945832701) και Νίκο Τσαρκαλή (6945103432) μέχρι την Παρασκευή 24/6.
 
Θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα μέτρα υγειονομικής προστασίας για τον covid-19. 

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης διοργανώνει εκδρομή τουριστικού και ορειβατικού χαρακτήρα στα Ζαγοροχώρια Ηπείρου το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος (10-13 Ιουνίου).

Αναχώρηση: Παρασκευή 10/6 και ώρα 3μμ
Επιστροφή: Δευτέρα 13/6 το βράδυ
Διαμονή: σε ξενώνες στο χωριό Ελάτη

Αναλυτικό πρόγραμμα:
Σάββατο:
 α) Ορειβατική διάσχιση από το χωριό Βραδέτο, Δρακόλιμνη Γκαμήλας με κατάληξη στο μικρό Πάπιγκο. Ώρες πορείας περίπου 9.
  Ή
 β) Η τουριστική ομάδα θα πεζοπορήσει στην Σκάλα του Βραδέτου, θέα της χαράδρας του Βίκου από την θέση Φολόη του Βραδέτου και με το λεωφορείο θα έρθει στο Πάπιγκο να πάρει την ορειβατική ομάδα.

Κυριακή: Θα περπατήσουμε στα πέτρινα τοξωτά γεφύρια του Ζαγορίου και το απόγευμα θα πάμε στην Κόνιτσα, στην γέφυρα του Αώου.

Δευτέρα: Θα γνωρίσουμε την πόλη των Ιωαννίνων, το νησάκι, το κάστρο, την παραλία, την παλιά πόλη. Στην επιστροφή, θα πάμε στο Μουσείο Ελληνικής Ιστορίας Παύλου Βρέλλη.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στους συντονιστές Παναγιώτη Παππά (6945832701) και Νίκο Τσαρκαλή (6945103432). Η συμμετοχή κατοχυρώνεται με την πληρωμή προκαταβολής 50 ευρώ. Το συνολικό κόστος θα διαμορφωθεί με βάση τις συμμετοχές και θα περιλαμβάνει τη μεταφορά και τη διαμονή με πρωινό.

Θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα μέτρα υγειονομικής προστασίας για τον covid-19.

 
Την Κυριακή 5 Ιουνίου, ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης πραγματοποιεί ορεινή εξόρμηση στον Πάρνωνα, και συγκεκριμένα στη διαδρομή Τσίντζινα (Προφήτης Ηλίας)-Πηλαλίστρα-Ψαρρής-Τσίντζινα.
 
Ώρες πορείας : περίπου 7
Βαθμός δυσκολίας : Β
 
Η πορεία χρειάζεται άριστη φυσική κατάσταση και τον κατάλληλο για την εποχή και το πεδίο ατομικό εξοπλισμό (ορειβατικές μπότες, αντιανεμικό-αδιάβροχο μπουφάν, επαρκή ποσότητα νερού).
 
Μια φανταστική διαδρομή στον Πάρνωνα με φοβερά τοπία, βλάστηση και θέα.
 
Συνάντηση στις 7 το πρωί στο Κλειστό Γυμναστήριο Σπάρτης για μετάβαση στην αφετηρία με τα ΙΧ μας.
 
Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο συντονιστή Γιώργο Πουλοκέφαλο (6944713636) μέχρι το Σάββατο 4/6.
 
Θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα μέτρα υγειονομικής προστασίας για τον covid-19.
 
(Φωτογραφίες από την φετινή εξόρμησή μας στα ίδια μέρη, σε χειμωνιάτικο σκηνικό) 

 
Την Κυριακή 22 Μαΐου, ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης πραγματοποιεί πεζοπορία στο Β. Ταΰγετο, και συγκεκριμένα στη διαδρομή Θέση Λάττα (980μ.)-Μικρή Ξεροβούνα (1.426μ.) και επιστροφή.
 
Ώρες πορείας : περίπου 5
Βαθμός δυσκολίας : Α+
 
Η πορεία χρειάζεται καλή φυσική κατάσταση και τον κατάλληλο για την εποχή ατομικό εξοπλισμό (αδιάβροχα πεζοπορικά άρβυλα, αντιανεμικό-αδιάβροχο μπουφάν, μπατόν, επαρκή ποσότητα νερού).
 
Πολύ ωραία διαδρομή σε δασικό τοπίο, που θα συνοδευτεί από παραμονή στη Λουσίνα στο τέλος (προαιρετικά) για χαλάρωση και αναψυχή.
 
Συνάντηση στις 8.30 το πρωί στο Κλειστό Γυμναστήριο της Σπάρτης και αναχώρηση με ΙΧ για Καστόρι-Λάττα.
 
Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στους συντονιστές Κώστα Λαγανά (6974098419) και Νίκο Τσαρκαλή (6945103432) μέχρι το Σάββατο 21/5.
 
 
Θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα μέτρα υγειονομικής προστασίας για τον covid-19. 

Αγαπητά μέλη,

Θα θέλαμε να καλέσουμε όσες και όσους ασχολούνται με τη δραστηριότητα της αναρρίχησης σε μια συνάντηση στα γραφεία του Συλλόγου (Αρχιδάμου 116), την ερχόμενη Τετάρτη 18/5 στις 20.30.

Σκοπός της συνάντησης θα είναι η ενημέρωση σχετικά με την υπαγωγή της αναρρίχησης βράχου στην Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας Αναρρίχησης. Σύμφωνα και με το συνημμένο έγγραφο, οι αναρριχητές και οι αναρριχήτριες που το επιθυμούν, μπορούν να αποκτήσουν αθλητικό δελτίο προσκομίζοντας τα αναφερόμενα δικαιολογητικά στον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Σπάρτης.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε στο Δημήτρη Ρηγάκο, στο τηλ. 6978763133. Παρακαλείστε να ενημερώσετε και άλλα άτομα που γνωρίζετε ότι μπορεί να ενδιαφέρονται.

Σας περιμένουμε την Τετάρτη λοιπόν!

Εκ του ΔΣ

Αγαπητά μέλη,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι φέτος ολοκληρώνεται η διετής φοίτηση των πρώτων σπουδαστών συνοδών βουνού στο ΔΙΕΚ Σπάρτης. Αν ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε και εσείς αυτή την εκπαίδευση, θα πρέπει να επικοινωνήσετε απευθείας με το ΔΙΕΚ Σπάρτης για να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας. Η ειδικότητα του Συνοδού Βουνού θα διατεθεί ξανά εφόσον συμπληρωθεί ικανός αριθμός ενδιαφερόμενων. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την εμπειρία αυτής της εκπαίδευσης, επικοινωνήστε με τη Ντίνα Τυροβολά στο 6977285633. Παρακαλείστε να ενημερώσετε επίσης κάθε άτομο που μπορεί να ενδιαφέρεται.

Χρήσιμοι σύνδεσμοι:
https://diek-spartis.weebly.com/sigmaupsilonnuomicrondeltaomicronsigma-betaomicronupsilonnuomicronupsilon.html
https://www.facebook.com/MNastakou

Εκ του ΔΣ

 
Την Κυριακή 8 Μαΐου, ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης συμμετέχει στα εγκαίνια μονοπατιού στη Σιλίμνα, κατόπιν πρόσκλησης του ΣΑΟΟ Τρίπολης.

Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε έχει τα παρακάτω χαρακτηριστικά:
Σιλίμνα [950 μ.] – κοιλάδα ποταμού Ελισσώνα [850 μ.] – Mανταίικα [1050 μ.] – Xρυσοβίτσι [1100 μ.].
Ώρες πορείας: 5.30, κατηγορία: Α +
 
Η πορεία χρειάζεται καλή φυσική κατάσταση και τον κατάλληλο για την εποχή ατομικό εξοπλισμό (αδιάβροχα πεζοπορικά άρβυλα, αντιανεμικό-αδιάβροχο μπουφάν, μπατόν, επαρκή ποσότητα νερού).
 
Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του διοργανωτή Συλλόγου εδώ
 
Συνάντηση στις 8.30 το πρωί στο Κλειστό Γυμναστήριο της Σπάρτης και αναχώρηση με ΙΧ για Σιλίμνα.
 
Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στους συντονιστές Λίνα Γεωργακάκου (6979866258) και Νίκο Τσαρκαλή (6945103432) μέχρι το Σάββατο 7/5.
 
Θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα μέτρα υγειονομικής προστασίας για τον covid-19. 

 
Την Κυριακή 17 Απριλίου, ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης πραγματοποιεί πεζοπορία στον Πάρνωνα, και συγκεκριμένα στα Τσίντζινα. Η διαδρομή είναι κυκλική: Τσίντζινα-Ποτίστρα-Πευκιάς-Πηγή  Κελιού-Κελί-Τσίντζινα.
 
Ώρες πορείας : 3,5
Βαθμός δυσκολίας : Α
Μήκος διαδρομής: 10,5χλμ.
 
Η πορεία χρειάζεται καλή φυσική κατάσταση και τον κατάλληλο για την εποχή ατομικό εξοπλισμό (αδιάβροχα πεζοπορικά άρβυλα, αντιανεμικό-αδιάβροχο μπουφάν, μπατόν, σκουφί, γάντια, επαρκή ποσότητα νερού).
 
Η πορεία είναι κατάλληλη για μικρούς και μεγάλους. Σε μια πανέμορφη διαδρομή μέσα στο ελατόδασος του Πάρνωνα, οι φυσιολάτρες κάθε ηλικίας θα απολαύσουν ένα υπέροχο τοπίο.
 
Συνάντηση στις 8.30 το πρωί στο Κλειστό Γυμναστήριο της Σπάρτης και αναχώρηση με ΙΧ για τα Τσίντζινα.
.
Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στους συντονιστές Παναγιώτη Παππά (6945832701) και Σπύρο Λιναρδάκη (6973537944) μέχρι το Σάββατο 16/4.
 
Θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα μέτρα υγειονομικής προστασίας για τον covid-19. 

Την Κυριακή 10 Απριλίου, ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης πραγματοποιεί πεζοπορία στην περιοχή Σκούρας-Χρυσάφων και συγκεκριμένα στο φαράγγι Αγ. Ιωάννη Τσιλιωτού από Μελαθριές.
 
Ώρες πορείας : 4+
Βαθμός δυσκολίας : Β+
 
Η πορεία χρειάζεται καλή φυσική κατάσταση και τον κατάλληλο για την εποχή ατομικό εξοπλισμό (αδιάβροχα πεζοπορικά άρβυλα, αντιανεμικό-αδιάβροχο μπουφάν, μπατόν, σκουφί, γάντια, επαρκή ποσότητα νερού).
 
Το φαράγγι έχει πολύ ενδιαφέρον με στενώματα και βραχώδεις σχηματισμούς. Απαιτείται εμπειρία σε περπάτημα σε φαράγγια, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε τα χέρια μας και να περάσουμε από μερικά εκτεθειμένα σημεία. Υποχρεωτική η χρήση κράνους (θα διατεθούν ορισμένα από το Σύλλογο).
 
Συνάντηση στις 9 το πρωί στο Νεκροταφείο Σκούρας, απέναντι από το βενζινάδικο, και αναχώρηση για Μελαθριές με αγροτικό.
 
Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο συντονιστή Νίκο Τσαρκαλή (6945103432) μέχρι το Σάββατο το μεσημέρι.
 
Θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα μέτρα υγειονομικής προστασίας για τον covid-19.
 

ΕΟΣ ΣΠΑΡΤΗΣ: 27 Μαρτίου 2022 ΠΑΡΝΗΘΑ
 
Απόσταση: 9χλμ περίπου
Ώρες πορείας: 4 περίπου
Υψομ. διαφορά: Συνολική 1421μ  (945 ανάβαση + 476 κατάβαση).
 
Αναχώρηση από Σπάρτη με λεωφορείο στις 7.00πμ
Άφιξη στην Αθήνα-Θρακομακεδόνες (οδός Ναούσης) όπου εκκίνηση πορείας (10.30πμ)
Άφιξη στο καταφύγιο Φλαμπούρι στις 11.45 περίπου υψομ. 1.158μ.
Παραμονή για καφέ κ.λπ. και εκκίνηση προς Κανταλίδι και κατάληξη στο καταφύγιο Μπάφι μετά από 1ω και 15λ.
Από το Μπάφι ξεκινάμε πορεία περίπου μιας ώρας μέχρι το τελεφερίκ στο Μοντ Παρνές.
Το τελεφερίκ θα μας φέρει στο χώρο του πάρκινγκ όπου επιβιβαζόμαστε στο λεωφορείο.
Φαγητό προαιρετικά στο καταφύγιο Μπάφι ή μετά το πέρας της πορείας σε ταβέρνα της περιοχής (λεωφ. Καραμανλή)
 
Δήλωση συμμετοχών αυστηρά μέχρι τη Δευτέρα το βράδυ για να κλείσουμε το λεωφορείο (Κώστας Λαγανάς 6974098419).
 
Κόστος συμμετοχής περίπου 20-25 € το άτομο εφόσον οι δηλώσεις πλησιάσουν τις 30. 

 
Την Κυριακή 13 Μαρτίου, ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης πραγματοποιεί ορεινή εξόρμηση στον Πάρνωνα, και συγκεκριμένα στη διαδρομή Τσίντζινα (Προφήτης Ηλίας)-Πηλαλίστρα-Ψαρρής-Τσίντζινα.
 
Ώρες πορείας : περίπου 7
Βαθμός δυσκολίας : Β+
 
Η πορεία χρειάζεται άριστη φυσική κατάσταση και τον κατάλληλο για την εποχή και το πεδίο ατομικό εξοπλισμό (ημιάκαμπτες μπότες, αντιανεμικό-αδιάβροχο μπουφάν, κραμπόν, πιολέ, σκουφί, γάντια, γκέτες, επαρκή ποσότητα νερού και όλο τον εξοπλισμό για χειμερινό βουνό).
 
Μια φανταστική διαδρομή στο χιονισμένο Πάρνωνα με φοβερά τοπία και βλάστηση.
 
Συνάντηση στις 7 το πρωί στο Κλειστό Γυμναστήριο Σπάρτης για μετάβαση στην αφετηρία με τα ΙΧ μας.
 
Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο συντονιστή Γιώργο Πουλοκέφαλο (6944713636) μέχρι την Παρασκευή 11/3.
 
Θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα μέτρα υγειονομικής προστασίας για τον covid-19. 

Την Κυριακή 6 Μαρτίου, ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης πραγματοποιεί πεζοπορία στον Ταΰγετο, και συγκεκριμένα στη διαδρομή Άγιος Γεώργιος Μυστρά-Άνω Πύλη Κάστρου-Βλαχοχώρι-Πικουλιάνικα-Μυστράς.
 
Ώρες πορείας : περίπου 3
Βαθμός δυσκολίας : Α
 
Η πορεία χρειάζεται καλή φυσική κατάσταση και τον κατάλληλο για την εποχή ατομικό εξοπλισμό (αδιάβροχα πεζοπορικά άρβυλα, αντιανεμικό-αδιάβροχο μπουφάν, μπατόν, σκουφί, γάντια, επαρκή ποσότητα νερού).
 
Η πορεία είναι κατάλληλη για μικρούς και μεγάλους. Είναι μια καταπληκτική ευκαιρία να γνωρίσουμε τα κοντινά μας μονοπάτια, παλιά και νέα τμήματα αυτών, που θα μπορούμε στη συνέχεια να τα επισκεπτόμαστε και με την οικογένεια ή την παρέα μας, σε ένα τοπίο πραγματικά δίπλα στην πόλη. Η σηματοδότηση είναι άριστη, και τα φυσικά και ανθρώπινα στοιχεία εγγυώνται μια πλούσια εμπειρία.
 
Συνάντηση στις 9 το πρωί στον Άγιο Γεώργιο Μυστρά. Μη διστάσετε να μασκαρευτείτε, τιμώντας το κλίμα των ημερών! Ίσως ξωτικά της φύσης;
 
Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο συντονιστή Παναγιώτη Παππά (6945832701) μέχρι την Παρασκευή 4/3.
 
Θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα μέτρα υγειονομικής προστασίας για τον covid-19.

Την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου, ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης πραγματοποιεί ορειβατική ανάβαση στην κορυφή Πόρτες Σπανακακίου στον Ταΰγετο (υψόμετρο περίπου 2.000μ), με αφετηρία τη διασταύρωση για Λιβάδι.
 
Ώρες πορείας : περίπου 9
Βαθμός δυσκολίας : Γ
 
Η πορεία χρειάζεται άριστη φυσική κατάσταση και τον κατάλληλο για την εποχή και το πεδίο ατομικό εξοπλισμό (ημιάκαμπτες μπότες, αντιανεμικό-αδιάβροχο μπουφάν, κραμπόν, πιολέ, σκουφί, γάντια, επαρκή ποσότητα νερού και όλο τον εξοπλισμό για χειμερινό βουνό).
 
Η πολύωρη ανάβαση και το χιονισμένο πεδίο προϋποθέτουν εμπειρία στο χειμερινό βουνό, αλλά εγγυώνται πανέμορφες εικόνες και εντυπωσιακά τοπία.
 
Συνάντηση στις 7.30 το πρωί στο Κλειστό Γυμναστήριο Σπάρτης για μετάβαση στην αφετηρία με τα ΙΧ μας.
 
Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο συντονιστή Παναγιώτη Παππά (6945832701) μέχρι την Παρασκευή 25/2.
 
Συνοδοί Λένα Αραχωβίτη, Ευστάθιος Γκιουλής
 
Θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα μέτρα υγειονομικής προστασίας για τον covid-19. 

Καλούνται τα μέλη του Ε.Ο.Σ. Σπάρτης στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, που θα γίνει στις 21 Φεβρουαρίου 2022, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18 : 00 μ.μ., στην έδρα του Συλλόγου (Αρχιδάμου 116) με τα εξής θέματα ημερησίας διάταξης.

1. Εκλογή Προεδρείου Γενικής Συνέλευσης .
2. Έγκριση Πρακτικών Γενικής Συνέλευσης του έτους 2021.
3. Απολογισμός πεπραγμένων έτους 2021.
4. Διαχειριστικός απολογισμός έτους 2021.
5. Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής
6. Συζήτηση – Έγκριση – Απαλλαγή του Δ.Σ.
7. Έγκριση προϋπολογισμού του 2022.
8. Αρχαιρεσίες για την εκλογή νέων Οργάνων Διοίκησης του Συλλόγου.

Δικαίωμα συμμετοχής στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης έχουν όλα τα μέλη, εφ’ όσον έχουν τακτοποιηθεί οικονομικώς.

Όσοι επιθυμούν να εκθέσουν υποψηφιότητα πρέπει - σύμφωνα με τις καταστατικές διατάξεις – να συμπληρώσουν και να υποβάλλουν, το αργότερο μέχρι και το μεσημέρι της Παρασκευής 18/02/2022, το σχετικό έγγραφο, στη Γραμματεία του Συλλόγου.

Μετά το τέλος των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης, θα γίνει η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου.

 

Για την ασφάλεια όλων, καλούνται τα εμβολιασμένα μέλη να προσκομίσουν αρνητικό self-test και τα μη εμβολιασμένα, αρνητικό rapid test.

Για το Δ.Σ. του Ε.Ο.Σ. Σπάρτης

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Κωνσταντίνος Λαγανάς Κωνσταντίνα Τυροβολά

Την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου, ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης πραγματοποιεί πεζοπορία στη Νοτιοανατολική Λακωνία, στον Κάβο Μαλιά, και συγκεκριμένα στη διαδρομή Αγία Μαρίνα-Αγία Ειρήνη-Αγία Μαρίνα.
 
Ώρες πορείας : περίπου 3
 
Βαθμός δυσκολίας : Α+
 
Η πορεία χρειάζεται καλή φυσική κατάσταση και τον κατάλληλο για την εποχή ατομικό εξοπλισμό (αδιάβροχα πεζοπορικά άρβυλα, αντιανεμικό-αδιάβροχο μπουφάν, μπατόν, σκουφί, γάντια, επαρκή ποσότητα νερού).
 
Η διαδρομή έχει φυσιολατρικό, θρησκευτικό και αρχαιολογικό/ιστορικό ενδιαφέρον. Οι μύθοι και οι ιστορίες που συνοδεύουν την περιοχή, το απόκρημνο τοπίο και τα προσκυνήματα αγγίζουν κάθε επισκέπτη.
 
Χρήσιμοι σύνδεσμοι:
 
 
 
 
Συνάντηση στις 8 το πρωί στο Κλειστό Γυμναστήριο Σπάρτης για μετάβαση σε Νεάπολη-Άγιο Νικόλαο Βοιών-Αγία Μαρίνα με τα ΙΧ μας.
 
Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στη συντονίστρια Ντίνα Τυροβολά (6977285633) μέχρι την Παρασκευή 11/2.
 
Θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα μέτρα υγειονομικής προστασίας για τον covid-19.
 
 

Αγαπητά μέλη,

 
Με αυτό το μήνυμα θα σας θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι, λόγω σοβαρού κωλύματος του ΔΣ, θα πρέπει να αναβάλουμε τη Γενική Συνέλευση που είχε προγραμματιστεί για την ερχόμενη Δευτέρα 31/01. 
 
Θα σας ενημερώσουμε για τη νέα ημερομηνία διεξαγωγής με νεότερο μήνυμα.
 
Σας περιμένουμε στην εξόρμηση της Κυριακής!
 
Με εκτίμηση,
Το ΔΣ του ΕΟΣ Σπάρτης

Καλούνται τα μέλη του Ε.Ο.Σ. Σπάρτης στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, που θα γίνει στις  31 Ιανουαρίου 2022, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18 : 00 μ.μ., στην έδρα του Συλλόγου (Αρχιδάμου 116) με τα εξής θέματα ημερησίας διάταξης.

1.    Εκλογή Προεδρείου Γενικής Συνέλευσης .
2.    Έγκριση Πρακτικών Γενικής Συνέλευσης του έτους 2021.
3.    Απολογισμός πεπραγμένων έτους 2021.
4.    Διαχειριστικός απολογισμός έτους 2021.
5.    Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής
6.    Συζήτηση – Έγκριση – Απαλλαγή του Δ.Σ.
7.    Έγκριση προϋπολογισμού του 2022.
8.    Αρχαιρεσίες για την εκλογή νέων Οργάνων Διοίκησης του Συλλόγου.

Δικαίωμα συμμετοχής στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης έχουν όλα τα μέλη, εφ’ όσον έχουν τακτοποιηθεί οικονομικώς.

Όσοι επιθυμούν να εκθέσουν υποψηφιότητα πρέπει - σύμφωνα με τις καταστατικές διατάξεις – να συμπληρώσουν και να υποβάλλουν, το αργότερο μέχρι και το μεσημέρι της Παρασκευής 28/01/2022, το σχετικό έγγραφο, στη Γραμματεία του Συλλόγου.

Μετά το τέλος των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης, θα γίνει η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου.

Σε περίπτωση μη απαρτίας, η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί την 7η Φεβρουαρίου 2022, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00 μ.μ., στον ίδιο χώρο, με τα ίδια θέματα ημερήσιας  διάταξης, χωρίς νέα πρόσκληση.

Για την ασφάλεια όλων, καλούνται τα εμβολιασμένα μέλη να προσκομίσουν αρνητικό self-test και τα μη εμβολιασμένα, αρνητικό rapid test.

Την Κυριακή 30 Ιανουαρίου, ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης πραγματοποιεί, σε συνεργασία με τον ΕΟΣ ΜΝΑ.Λ, πεζοπορία στο Χιονοβούνι του Νότιου Πάρνωνα, και συγκεκριμένα στην κυκλική διαδρομή: Toύμπαλη- Κακοσκάλι - Βρυσούλες -Ριγκάνθι-Τούμπαλη (κοντά στην Κρεμαστή).
 
Ώρες πορείας : περίπου 5
 
Βαθμός δυσκολίας : Α+
 
Η πορεία χρειάζεται καλή φυσική κατάσταση και τον κατάλληλο για την εποχή ατομικό εξοπλισμό (αδιάβροχα πεζοπορικά άρβυλα, αντιανεμικό-αδιάβροχο μπουφάν, γκέτες, μπατόν, σκουφί, γάντια, επαρκή ποσότητα νερού).
 
Μια καταπληκτική ευκαιρία να γνωρίσουμε το Χιονοβούνι (κορυφή στα 1.297μ.), με τη μοναδική βλάστηση (μαύρη πεύκη, κεφαλληνιακή ελάτη) και τα ίχνη ανθρώπινης δραστηριότητας (στάνες, καλύβια, πεζούλες).
 
Συνάντηση στις 7:45 το πρωί στο Κλειστό Γυμναστήριο της Σπάρτης για μετάβαση με ΙΧ στην αφετηρία της διαδρομής.
 
Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στους συντονιστές Δημήτρη Ρηγάκο (6978763133) και Νίκο Τσαρκαλή (6945103432) μέχρι την Παρασκευή 28/1.
 
Θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα μέτρα υγειονομικής προστασίας για τον covid-19.

Την Κυριακή 16 Ιανουαρίου, ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης πραγματοποιεί, για τα μέλη του, την πρώτη πεζοπορία του έτους η οποία θα περιλαμβάνει και την ετήσια εορταστική κοπή πίτας στο βουνό. Η πεζοπορία θα γίνει στην κυκλική διαδρομή Πλατύ Ποτάμι (1200μ)-Αη Γιάννης Κούρος-Πυροφυλάκιο (1600μ.)-Πλατύ Ποτάμι.
 
Ώρες πορείας : περίπου 5
 
Βαθμός δυσκολίας : Β
 
Η πορεία χρειάζεται καλή φυσική κατάσταση και τον κατάλληλο για την εποχή ατομικό εξοπλισμό (αδιάβροχα πεζοπορικά άρβυλα, αντιανεμικό-αδιάβροχο μπουφάν, γκέτες, μπατόν, σκουφί, γάντια, επαρκή ποσότητα νερού).
 
Η διαδρομή δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη, είναι πολύ όμορφη και θα μας δώσει τη χαρά να συναντήσουμε χιόνι και να περπατήσουμε στο χειμερινό πεδίο.
 
Συνάντηση στις 7:30 το πρωί στο Κλειστό Γυμναστήριο της Σπάρτης για μετάβαση με ΙΧ στην αφετηρία της διαδρομής.
 
Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στους συντονιστές Νίκο Τσαρκαλή (6945103432) και Κώστα Λαγανά (6974098419) μέχρι την Παρασκευή 14/1.
 
Θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα μέτρα υγειονομικής προστασίας για τον covid-19.

 
Την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου, ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης πραγματοποιεί, για τα μέλη του, εξόρμηση στον Κεντρικό Ταΰγετο η οποία θα περιλαμβάνει πεζοπορία στην ακόλουθη διαδρομή: Αναρριχητικό Πάρκο Λαγκάδας-Κορυφή Κουβέλι (υψ. 1.486μ.)-Κορυφή Γαϊδουρόραχη (υψ. 1.392μ.)-Πικουλιάνικα.
 
Ώρες πορείας : περίπου 6
Βαθμός δυσκολίας : Β
 
Η πορεία χρειάζεται καλή φυσική κατάσταση και τον κατάλληλο για την εποχή ατομικό εξοπλισμό (πεζοπορικά άρβυλα, αντιανεμικό-αδιάβροχο μπουφάν, επαρκή ποσότητα νερού).
 
Η διαδρομή είναι πολύ όμορφη, κινείται αριστερά της παλιάς σύνδεσης Σπάρτης-Καλαμάτας στη Λαγκάδα και περιλαμβάνει τμήμα του μονοπατιού Πικουλιάνικα-Κουφοβούνι.
Συνάντηση στις 7:30 το πρωί στην πλατεία Πικουλιανίκων. Θα χρησιμοποιήσουμε ταξί για τη μετάβαση στο αναρριχητικό πάρκο της Λαγκάδας.
 
Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στους συντονιστές Παναγιώτη Παππά (6945832701) και Νίκο Τσαρκαλή (6945103432) μέχρι το Σάββατο 4/12.
 
Θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα μέτρα υγειονομικής προστασίας για τον covid-19. 

Κυριακή 5/12 Λαγκάδα-Κουβελάκι-Γαϊδουρόραχη (υπεύθ. κ.Τσαρκαλής-κ.Παππάς)
Κυριακή 19/12 Καστόρειος Ημιμαραθώνιος – υποστήριξη σταθμού στον Άγιο Νικόλαο (υπεύθ. κ.Λαγανάς)
Κυριακή 9/1 Κορυφή Ταϋγέτου αυθημερόν (υπεύθ. κ.Αντωνόπουλος-κ.Τσαρκαλής)
Κυριακή 16/1 Κοπή πίτας: Πλατύ Ποτάμι-Αη Γιάννης Κούρος-Πυροφυλάκιο-Πλατύ Ποτάμι (υπεύθ. κ.Τσαρκαλής-κ.Πουλοκέφαλος)
Τετάρτη 26/1 Γενική Συνέλευση και εκλογές
Κυριακή 30/1 Αρεόπολη-Προφήτης Ηλίας-Αρεόπολη (υπεύθ. κ.Παππάς)
Κυριακή 13/2 Αγία Μαρίνα-Αγία Ειρήνη-Αγία Μαρίνα (υπεύθ. κ.Αντωνόπουλος - κ.Τυροβολά)
Κυριακή 27/2 Διασταύρωση (Λιβάδι) – Πόρτες (Σπανακάκι) (υπεύθ. κ.Παππάς)
Κυριακή 13/3 Τσίντζινα-Πιλαλίστρα-Ψαρρής (υπεύθ. κ.Πουλοκέφαλος)
Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή 25-27/3 Πάρνηθα (υπεύθ. κ.Λαγανάς)
 

Την Κυριακή 21 Νοεμβρίου, ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης πραγματοποιεί, για τα μέλη του, εξόρμηση στον Ταΰγετο η οποία θα περιλαμβάνει πεζοπορία στην ακόλουθη διαδρομή: Κατασκηνώσεις Αγίας Μαρίνας-Ασπρόχωμα-Παξιμάδι-Κορίτες-Σέλα-Ταϋγέτη-Μυστράς.

Ώρες πορείας : περίπου 7
Βαθμός δυσκολίας : Β

Η πορεία χρειάζεται καλή φυσική κατάσταση και τον κατάλληλο για την εποχή ατομικό εξοπλισμό (πεζοπορικά άρβυλα, αντιανεμικό-αδιάβροχο μπουφάν, επαρκή ποσότητα νερού).

Η διαδρομή έχει μεγάλο ενδιαφέρον, μεταξύ άλλων, γιατί περιλαμβάνει το μονοπάτι που χρησιμοποιούσαν οι έμποροι της Αναβρυτής για να πάνε στην Καλαμάτα να πουλήσουν τα προϊόντα τους.

Συνάντηση στις 7:30 το πρωί στο πάρκινγκ του Μυστρά. Θα χρησιμοποιήσουμε ταξί για τη μετάβαση στις κατασκηνώσεις της Αγίας Μαρίνας.

Συντονιστές της εξόρμησης θα είναι ο Παναγιώτης Παππάς και η Λένα Αραχωβίτη. Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στον Παναγιώτη Παππά (6945832701) μέχρι την Παρασκευή 19/11.

Θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα μέτρα υγειονομικής προστασίας για τον covid-19.

 
Την Κυριακή 7 Νοεμβρίου, ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης πραγματοποιεί, για τα μέλη του, εξόρμηση η οποία θα περιλαμβάνει πεζοπορία στην ακόλουθη διαδρομή: Κολλίνες-Καρυές.
 
Ώρες πορείας : 7
 
Βαθμός δυσκολίας : Α-Β
 
Η πορεία χρειάζεται καλή φυσική κατάσταση και τον κατάλληλο για την εποχή ατομικό εξοπλισμό (πεζοπορικά άρβυλα, αντιανεμικό-αδιάβροχο μπουφάν, επαρκή ποσότητα νερού).
 
Αναχώρηση με Ι.Χ. στις 7 το πρωί από το Κλειστό Γυμναστήριο Σπάρτης. Θα χρησιμοποιήσουμε ταξί για την επιστροφή στα οχήματα.
 
Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο συντονιστή της εξόρμησης Γιώργο Πουλοκέφαλο (6944713636) μέχρι την Παρασκευή 5/11.
 
Θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα μέτρα υγειονομικής προστασίας για τον covid-19. 

 
 Την Κυριακή 7 Νοεμβρίου, πραγματοποιείται μια σημαντική δράση με την υποστήριξη του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Σπάρτης, με σκοπό την ευαισθητοποίηση και κατ’ επέκταση την ενημέρωση των γυναικών για την σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης κατά του καρκίνου του μαστού.
 
Σας καλούμε να συμμετάσχετε και να στηρίξετε τη δράση.
 
 

Την Κυριακή 24 Οκτωβρίου, ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης πραγματοποιεί, για τα μέλη του, εξόρμηση στον Πάρνωνα.
 
Ειδικότερα, θα πραγματοποιηθεί πορεία στην ακόλουθη διαδρομή: Έλωνα-Βασκίνα-Λεωνίδιο.
 
Ώρες πορείας : 8
Βαθμός δυσκολίας : Β+
 
Η πορεία έχει μεγάλο ενδιαφέρον τόσο από άποψης θέας, όσο και από άποψη βλάστησης και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος (σημείων πολιτιστικού ενδιαφέροντος).
 
Η πορεία χρειάζεται καλή φυσική κατάσταση και τον κατάλληλο για την εποχή ατομικό εξοπλισμό (πεζοπορικά άρβυλα, αντιανεμικό-αδιάβροχο μπουφάν, επαρκή ποσότητα νερού).
 
Αναχώρηση στις 8:15 το πρωί από την Έλωνα όπου θα έχουμε μεταβεί με Ι.Χ. Η επιστροφή από το Λεωνίδιο στα οχήματα στην Έλωνα θα γίνει με ταξί.
 
Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στους συντονιστές της εξόρμησης Νίκο Τσαρκαλή (6945103432) και Τάσο Κοκκονό (6977775682) μέχρι την Παρασκευή 22/10.
 
Θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα μέτρα υγειονομικής προστασίας για τον covid-19. 

Την Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021 , ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης πραγματοποιεί, για τα μέλη του, εξόρμηση στην Αναβρυτή.
 
Ειδικότερα, θα πραγματοποιηθεί πορεία στην ακόλουθη διαδρομή: Αναβρυτή-Λιβάδι-Λακκώματα-Αναβρυτή.
 
Ώρες πορείας : 5

Βαθμός δυσκολίας : Β
 
Θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα μέτρα υγειονομικής προστασίας για τον covid-19.
 
Η πορεία χρειάζεται καλή φυσική κατάσταση και τον κατάλληλο για την εποχή ατομικό εξοπλισμό (πεζοπορικά άρβυλα, αντιανεμικό-αδιάβροχο μπουφάν, επαρκή ποσότητα νερού).
 
Αναχώρηση στις 8 το πρωί από την πλατεία της Αναβρυτής όπου θα έχουμε μεταβεί με Ι.Χ.
 
Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στους συντονιστές της εξόρμησης Παναγιώτη Παππά (6945832701) και Κώστα Λαγανά (6974098419) μέχρι το Σάββατο 2/10. 

Αυτό το Σεπτέμβρη, όπως και κάθε χρόνο, ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης συμμετέχει στη διοργάνωση ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ στην περιοχή μας.
Καλούμε τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου να στηρίξουν τη δράση αυτή με την εθελοντική συμμετοχή τους στις παρακάτω ειδικότερες δραστηριότητες:
 
Α) Υποστήριξη κατά τη διάρκεια του αγώνα στους σταθμούς ελέγχου και υποστήριξης στο Αρτεμίσιο (Παρασκευή 24/9-Σάββατο 25/9)
 
Β) Καθαρισμός και σήμανση τμήματος της διαδρομής στο Αρτεμίσιο (Πέμπτη 23/9)

 
Σημειώστε ότι, βάσει οδηγιών από το ΔΣ του ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ, στους σταθμούς ελέγχου και υποστήριξης θα μετέχουν μόνο εμβολιασμένοι εθελοντές.
 
Περισσότερες πληροφορίες και εκδήλωση ενδιαφέροντος στον υπεύθυνο Γιώργο Πουλοκέφαλο (τηλ. 6944713636).
 
Σας ευχαριστούμε. 
 
 
Γραφεία – εντευκτήρια: Γκορτσολόγου 97, Κεντρική Πλατεία 
Τηλ. 2731022574 – Email : eosspa@otenet.gr

H ΗumaNatu-Reconnection Hub και ο ΕΟΣ Σπάρτης, σας προσκαλούμε, όλους (μικρούς, μεγάλους, ζωάκια) να αποδράσουμε για ένα μαγικό τριήμερο στον Ταϋγετο, το "αρσενικό" βουνό" όπως το χαρακτήρισε ο ποιητής μας Στρατής Μυριβήλης, για να γιορτάσουμε τα 2.500 χρόνια από την μάχη των Θερμοπυλών ζώντας για λίγο με τον "σπαρτιάτικο τρόπο"! Να κατασκηνώσουμε κάτω από τα αστέρια, να πεζοπορήσουμε στα όμορφα μονοπάτια του, να συμμετέχουμε σε βιωματικές δραστηριότητες, να ακούσουμε μουσικές υπό το φως της πανσελήνου και να διασκεδάσουμε χωρίς περιορισμούς!! Aς συνδεθούμε "στη" Φύση και στην ιστορία του τόπου !!

Κρατήσεις έως 6/8!!!

* Χωρίς αυτοκίνητο, εκτός WiFi
* Με έμπειρους συνοδούς
* Με ασφαλή διαμονή στην ύπαιθρο και με ομαδική ασφάλιση έναντι κινδύνων
* Μειώνοντας το οικολογικό μας αποτύπωμα

Για οποιεσδήποτε περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε:

Τηλέφωνα: 6944897221 Εύη Νικολακάκου /6973390620 Αννα Κουρτεσοπούλου
Email: humanaturerehub@gmail.com

Facebook event: https://www.facebook.com/events/182445827138598/?ref=newsfeed
Facebook page: https://www.facebook.com/Huma%CE%9Datu-Reconnection-Hub-100783025556996/
Φορμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος / κράτησης: http://form.jotform.com/211575618151050

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης πραγματοποιεί, για τα μέλη του, διήμερη εξόρμηση στον Πάρνωνα, το Σάββατο και την Κυριακή 10 και 11 Ιουλίου 2021. Συγκεκριμένα, θα ακολουθηθεί η πορεία Βαμβακού-Καταφύγιο Πάρνωνα-Κορυφή Μεγάλη Τούρλα-Καταφύγιο Πάρνωνα-Βαμβακού.

Βαθμός δυσκολίας: Β+ (μέτρια).

Το πρόγραμμα θα διαμορφωθεί ως εξής:
Συνάντηση το Σάββατο στη Βαμβακού (πλατεία) στις 5.30μμ και αναχώρηση για καταφύγιο (πορεία 2 ωρών). Διανυκτέρευση στο καταφύγιο (έως 25 άτομα, κόστος 10 ευρώ/άτομο για τα μέλη) ή σε σκηνές για την καλύτερη προστασία μας. Αναχώρηση στις 5.30 το πρωί από το καταφύγιο για την κορυφή μέσω Ρούσας Πέτρας και επιστροφή στο καταφύγιο από το οροπέδιο μετά από 7 περίπου ώρες πορείας. Στη συνέχεια κατάβαση στη Βαμβακού πεζοπορικά (2 ώρες) ή με αγροτικό.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στην Ντίνα Τυροβολά (6977285633) ή στον Νίκο Τσαρκαλή (6945103432) έως την Παρασκευή 9/7.

Η μετακίνηση θα γίνει με ίδια μέσα και πάντα τηρώντας τους υγειονομικούς κανονισμούς ατομικής προστασίας.

Απαραίτητα για τη συμμετοχή, πέραν των μέσων υγειονομικής προστασίας, η άριστη φυσική κατάσταση και ο κατάλληλος για την εποχή ατομικός εξοπλισμός για ορειβασία (ορειβατικά μποτάκια, μπατόν, καπέλο, νερό, κ.λπ.).

Μην ξεχάσετε να προμηθευτείτε τρόφιμα για όλα τα γεύματα μέχρι το τέλος της εξόρμησης, φακό κεφαλής και τα απαραίτητα για τη διανυκτέρευση.

Όποιος/α θέλει, μπορεί να μας συναντήσει και στο καταφύγιο τη δεύτερη μέρα, αν δεν μπορεί από το Σάββατο.

Χρήσιμος σύνδεσμος: Καταφυγειο. Ρουσα πετρα μεγαλη τουρλα καταφυγειο παρνωνα διαδρομή - Vamvakoú, Peloponnese (Greece)- GPS track (wikiloc.com)

Ελάτε να δροσιστούμε στο βουνό!

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης καλεί τα μέλη του σε Γενική Συνέλευση η οποία θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης την Τετάρτη 16 Ιουνίου και ώρα 7μμ στο Πάρκο Γουδέ (στο χώρο του αμφιθέατρου).

Η συμμετοχή σας στην ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου είναι σημαντική για τη συζήτηση ζητημάτων που αφορούν το σύλλογο και τις δραστηριότητές του, τη λήψη αποφάσεων, την ενημέρωση για τα πεπραγμένα του συλλόγου και τη συζήτηση ζητημάτων που απασχολούν τα μέλη.

Παρακαλούμε για τη συμμετοχή σας σε συνδυασμό με την καταβολή της συνδρομής.

Εκ του ΔΣ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2021, ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης συνδιοργανώνει με το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αναβρυτής και την Τοπική Κοινότητα Αναβρυτής μια σειρά εκδηλώσεων στις οποίες σας καλεί να συμμετάσχετε.
 
Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης συμμετέχει στις εκδηλώσεις με μία διπλή δράση την Κυριακή 13 Ιουνίου 2021:
 
α) μια πεζοπορική διαδρομή με την ακόλουθη πορεία: Παρόρι-Λαγκαδιώτισσα-Σωτήρα-Φανερωμένη-Αναβρυτή-Αγιάννης.
 
Βαθμός δυσκολίας: Α (εύκολη).
 
Διάρκεια πορείας: 3 ώρες.
 
Ώρα συνάντησης: 8.00πμ στο Κλειστό Γυμναστήριο και αναχώρηση με ΙΧ για Παρόρι.
 
Δηλώσεις συμμετοχής στον Κώστα Λαγανά (6974098419)
 
και
 
β) μια ποδηλατική διαδρομή: Πλατεία Σπάρτης-Μυστράς-Παρόρι-Αγιάννης-Αναβρυτή
 
Ώρα συνάντησης: 9.00πμ στην πλατεία της Σπάρτης.
 
Δηλώσεις συμμετοχής στον Παναγιώτη Παππά (6945832701)
 
Και στις δύο περιπτώσεις θα πραγματοποιηθεί στάση στην Αναβρυτή και συγκεκριμένα στο χώρο του παλαιού Δημοτικού Σχολείου, όπου θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση των συμμετεχόντων στο Βοτανολογικό Μουσείο του Ταϋγέτου και στο Λαογραφικό Μουσείο της Αναβρυτής.
 
Η μετακίνηση θα γίνει με ίδια μέσα και πάντα τηρώντας τους υγειονομικούς κανονισμούς ατομικής προστασίας.
 
Απαραίτητα για τη συμμετοχή, πέραν των μέσων υγειονομικής προστασίας, η άριστη φυσική κατάσταση και ο κατάλληλος για την εποχή ατομικός εξοπλισμός τόσο για την ορειβασία όσο για την ποδηλασία.
 
Δείτε στον σύνδεσμο που ακολουθεί χρήσιμο συνοδευτικό υλικό: https://www.dropbox.com/sh/9wefedi1jdmemiz/AAApucO_d1mnphERNQ6Im6CTa?dl=0
 

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης επανέρχεται στις δραστηριότητές του και πραγματοποιεί, για τα μέλη του, ορειβατική εξόρμηση στον Ταΰγετο, την Κυριακή 23 Μαΐου 2021, με την ακόλουθη πορεία: Μαγγανιάρης-Κορυφή Ντερέκι-Μαγγανιάρης.

Βαθμός δυσκολίας: Β (Μέτρια).
Διάρκεια πορείας: περίπου 4,5 ώρες.

Η διαδρομή αναπτύσσεται ως εξής: αρχικά ανάβαση από την αρχή του μονοπατιού στο δασικό δρόμο μέχρι τη μεγάλη στροφή όπου θα αρχίσει πορεία δυτική - νοτιοδυτική για την κορφή Ντερέκι, και κατάληξη στο καταφύγιο. Επιστροφή από το μονοπάτι.

Ώρα συνάντησης: 8.30πμ στις πηγές Μαγγανιάρη.

Η μετακίνηση θα γίνει με ίδια μέσα και πάντα τηρώντας τους υγειονομικούς κανονισμούς ατομικής προστασίας. Απαραίτητα για τη συμμετοχή, πέραν των μέσων υγειονομικής προστασίας, η άριστη φυσική κατάσταση και ο κατάλληλος για την εποχή ατομικός εξοπλισμός (ορειβατικά μποτάκια, μπατόν, καπέλο, νερό, κ.λπ.).

Πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής  το αργότερο ως το βράδυ της Παρασκευής 21/5  στο συντονιστή της ανάβασης, Νίκο Τσαρκαλή (τηλ. 6945103432).

Με τις θερμότερες ευχές μας. Καλή Ανάσταση και χρόνια πολλα!

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης πραγματοποιεί, για τα μέλη του, ορειβατική εξόρμηση στον κεντρικό Ταΰγετο, την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020, με την ακόλουθη πορεία: Διασταύρωση Λιβαδιού - Τσάρκος - διάσχιση Κόζας - ανάβαση στην κορυφή Νεραϊδοβούνα (2.020μ.) - κατάβαση από λούκι Νεραϊδοβούνας - Μούσγα-Αναβρυτή.

Βαθμός δυσκολίας: Γ (Δύσκολη).
Διάρκεια πορείας: περίπου 9 ώρες.

Η διαδρομή είναι ορειβατική, δύσκολη και απαιτητική, τόσο λόγω της διάρκειας, όσο και του πεδίου της πορείας. Ώρα συνάντησης 7.00πμ στο Κλειστό Γυμναστήριο Σπάρτης.

Η μετακίνηση θα γίνει με ίδια μέσα και πάντα τηρώντας τους υγειονομικούς κανονισμούς ατομικής προστασίας. Απαραίτητα για τη συμμετοχή, πέραν των μέσων υγειονομικής προστασίας, η άριστη φυσική κατάσταση και ο κατάλληλος για την εποχή ατομικός εξοπλισμός (ορειβατικά μποτάκια, αντιανεμικό, αδιάβροχο, καπέλο, νερό, κ.λπ.).

Πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής το αργότερο ως το βράδυ της Παρασκευής 16/10 στο συντονιστή της ανάβασης, κ. Παναγιώτη Παππά (τηλ. 6945832701)

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης πραγματοποιεί, για τα μέλη του, απογευματινή βόλτα, την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020, στην κυκλική διαδρομή Μυστράς - Αγιαννάκης - Επάνω πύλη Κάστρου - Μυστράς (από το δρόμο).

Ώρα συνάντησης 16.30μμ στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης από όπου θα γίνει αναχώρηση για Μυστρά με ίδια μέσα.
Η διάρκεια της διαδρομής είναι μιάμιση ώρα.

Υπεύθυνος επικοινωνίας
Παναγιώτης Παππάς (τηλ. 6945832701)

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης πραγματοποιεί, για τα μέλη του, ποδηλατική εξόρμηση, την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020, στη διαδρομή Σπάρτη-γήπεδο τένις Μαγούλας-Μαγούλα-Μυστράς-Παρόρι- Άγιος Ιωάννης-Σπάρτη.

Η διαδρομή αυτή πραγματοποιείται στο πλαίσιο των αθλητικών δραστηριοτήτων του Συλλόγου που έχει ευρεία δράση και ενδιαφέροντα και επιδιώκει να ενθαρρύνει τον κόσμο να έχει συνεχή επαφή με τη φύση και να ασκείται, σε ένα περιβάλλον που του χαρίζει απλόχερα αυτή τη δυνατότητα. Εντάσσεται επίσης στο σκεπτικό ανάπτυξης σύντομων χρονικά δραστηριοτήτων τα απογεύματα και υπόσχεται συνέχεια!

Ώρα συνάντησης 16.45μμ στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης με τα ποδήλατά σας και τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις για την προστασία όλων.

Συνιστάται έντονα η χρήση κράνους και φώτων θέσης εμπρός και πίσω για την ασφάλειά σας!

Υπεύθυνοι επικοινωνίας
Δημήτρης Ρηγάκος (6978763133)
Παναγιώτης Παππάς (τηλ. 6945832701).


ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης πραγματοποιεί, για τα μέλη του, ορειβατική εξόρμηση στον Ταΰγετο, την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020, στη διαδρομή Μυστράς-Ταϋγέτη-Σέλα-Περγαντέικα-Φανερωμένη-Λαγκαδιώτισσα-Παρόρι.

Βαθμός δυσκολίας: Α+ (Εύκολη)
Διάρκεια πορείας: περίπου 5 ώρες
Η διαδρομή αυτή πραγματοποιείται στο πλαίσιο της γνωριμίας των μελών με τα κοντινά μας μονοπάτια στα πρόβουνα του Ταϋγέτου.

Ώρα συνάντησης 8.00πμ στον Άγιο Γεώργιο στο Μυστρά.

Η μετακίνηση θα γίνει με ίδια μέσα και πάντα τηρώντας τους υγειονομικούς κανονισμούς ατομικής προστασίας. Απαραίτητα για τη συμμετοχή, πέραν των μέσων υγειονομικής προστασίας, η φυσική κατάσταση και ο κατάλληλος για την εποχή ατομικός εξοπλισμός (ορειβατικά μποτάκια, καπέλο, νερό, κ.λπ.).


Πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής το αργότερο ως το βράδυ της Παρασκευής 2/10 στο συντονιστή της ανάβασης, κ. Παναγιώτη Παππά (τηλ. 6945832701).

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης πραγματοποιεί, για τα μέλη του, ορειβατική εξόρμηση στον Πάρνωνα, την Κυριακή 28 Ιουνίου 2020, στη διαδρομή Βαμβακού - Αγία Παρασκευή - Φαράγγι Αγίας Κυριακής-Βαμβακού.

Βαθμός δυσκολίας: Α (Εύκολη).
Διάρκεια πορείας: περίπου 4 ώρες.

Ώρα συνάντησης: 9πμ στην πλατεία της Βαμβακούς.
ΥΔ: περίπου 250μ.

Η διαδρομή έχει ιστορικό και φυσιολατρικό ενδιαφέρον και είναι κατά το μεγαλύτερο μέρος υπό σκιά. Διαβάστε εδώ για την ιστορία του χωριού και για το σπηλαιομονάστηρο της Αγίας Κυριακής: https://www.vamvakourevival.org/istoria/.

Η μετακίνηση θα γίνει με ίδια μέσα και πάντα τηρώντας τους υγειονομικούς κανονισμούς ατομικής προστασίας. Απαραίτητα για τη συμμετοχή, πέραν των μέσων υγειονομικής προστασίας, η φυσική κατάσταση και ο κατάλληλος για την εποχή θερινός ατομικός εξοπλισμός (οπωσδήποτε ορειβατικά μποτάκια, καπέλο, αντηλιακό, νερό, κ.λπ.).

Πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής  το αργότερο ως το βράδυ της Παρασκευής 26/6 στο συντονιστή της ανάβασης, κ. Νικόλαο Τσαρκαλή (τηλ. 6945103432).


ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης πραγματοποιεί, για τα μέλη του, ορειβατική εξόρμηση στον Ταΰγετο, την Κυριακή  21 Ιουνίου 2020, στη διαδρομή Μυστράς - Αγιαννάκης - Επάνω Πύλη Κάστρου-Βλαχοχώρι-Ταϋγέτη-Μυστράς.


Βαθμός δυσκολίας: Α-Β (Εύκολη)
Διάρκεια πορείας: 4 ώρες
Η διαδρομή αυτή πραγματοποιείται στο πλαίσιο της γνωριμίας των μελών με τα νέα μονοπάτια που έχει διανοίξει ο ΕΟΣ Σπάρτης τον τελευταίο χρόνο σε συνεργασία με τον Φιλοπρόοδο Σύλλογο Ταϋγέτης.

Ώρα εκκίνησης 8:00 στον Άγιο Γεώργιο στο Μυστρά.

Η μετακίνηση θα γίνει με ίδια μέσα και πάντα τηρώντας τους υγειονομικούς κανονισμούς ατομικής προστασίας. Απαραίτητα για τη συμμετοχή, πέραν των μέσων υγειονομικής προστασίας, η φυσική κατάσταση και ο κατάλληλος για την εποχή θερινός ατομικός εξοπλισμός (οπωσδήποτε ορειβατικά μποτάκια, καπέλο, αντηλιακό, νερό, κ.λπ.).

Πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής το αργότερο ως το βράδυ της Παρασκευής 19/6 στο συντονιστή της ανάβασης, κ. Παναγιώτη Παππά (τηλ. 6945832701). 

Επανερχόμενος μετά το lock down, o Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης πραγματοποιεί, για τα μέλη του, ορειβατική εξόρμηση στον Βόρειο Ταΰγετο, την Κυριακή  14 Ιουνίου 2020, στο Φαράγγι των Μύλων, στη διαδρομή Καστόρειο (Μαρμαρογέφυρο) - Φαράγγι Κάστωρα - Πλατάνια - Γεωργίτσι.

Βαθμός δυσκολίας: Α-Β (Εύκολη)
Διάρκεια πορείας: περίπου 3.50 – 4 ώρες
Μέγιστο / κατώτατο υψόμετρο: 927μ. / 395μ.

Ώρα εκκίνησης 8.30 από το Καστόρειο (θέση Μαρμαρογέφυρο).

Το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής είναι υπό σκιάν. Επίσης υπάρχει μέσα στα στενά εκτεθημένο πεδίο 150μ. περίπου, ασφαλισμένο με συρματόσχοινο 10mm.

Η μετακίνηση θα γίνει με ίδια μέσα και πάντα τηρώντας τους υγειονομικούς κανονισμούς ατομικής προστασίας. Απαραίτητα για τη συμμετοχή, πέραν των μέσων υγειονομικής προστασίας, η  φυσική κατάσταση και ο κατάλληλος για την εποχή θερινός  ατομικός εξοπλισμός (οπωσδήποτε ορειβατικά μποτάκια, καπέλο, κλπ.).

Πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής  το αργότερο ως το βράδυ της Παρασκευής 12/6  στο  συντονιστή της ανάβασης, κ. Κώστα Λαγανά (τηλ. 6974098419).


ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Αγαπητά φίλοι και μέλη του συλλόγου,

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, εφαρμόζοντας τα μέτρα της Πολιτείας για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και περιορισμού της πανδημίας, αποφάσισε να αναστείλει τις προγραμματισμένες εξορμήσεις του. Τα καταφύγια του συλλόγου θα μείνουν κλειστά μέχρι νεώτερης ανακοίνωσης.

Δεν ξεχνάμε: τα βουνά ήταν και θα είναι εκεί να μας περιμένουν όταν τελειώσει αυτή η περιπέτεια.

Καλούνται τα μέλη του Ε.Ο.Σ. Σπάρτης στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου (εκλογοαπολογιστική), που θα γίνει στις 22 Ιανουαρίου 2020, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18 : 00 μ.μ., στην έδρα του Συλλόγου (Γκορτσολόγου 97) με τα εξής θέματα ημερησίας διάταξης.

1. Εκλογή Προεδρείου Γενικής Συνέλευσης
2. Έγκριση Πρακτικών Γενικής Συνέλευσης του έτους 2019
3. Απολογισμός πεπραγμένων έτους 2019
4. Διαχειριστικός απολογισμός έτους 2019
5. Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής
6. Συζήτηση – Έγκριση – Απαλλαγή του Δ.Σ.
7. Έγκριση προϋπολογισμού του 2020
8. Αρχαιρεσίες για την εκλογή νέων Οργάνων Διοίκησης του Συλλόγου.

Δικαίωμα συμμετοχής στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης έχουν όλα τα μέλη, εφ’ όσον έχουν τακτοποιηθεί οικονομικώς.

Μετά το τέλος των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης, θα γίνει η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου. Σε περίπτωση μη απαρτίας, η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί την 29η Ιανουαρίου 2020, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:00 μ.μ., στον ίδιο χώρο, με τα ίδια θέματα ημερήσιας διάταξης, χωρίς νέα πρόσκληση.

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης πραγματοποιεί, για τα μέλη του, ποδηλατική εξόρμηση, την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020, στη διαδρομή Σπάρτη - Καραβάς - Βορδόνια (θέση Καμάρες) - Σπάρτη (μήκος διαδρομής: περ. 20χλμ.).

Η διαδρομή αυτή πραγματοποιείται στο πλαίσιο των αθλητικών δραστηριοτήτων του Συλλόγου που έχει ευρεία δράση και ενδιαφέροντα και επιδιώκει να ενθαρρύνει τον κόσμο να έχει συνεχή επαφή με τη φύση και να ασκείται, σε ένα περιβάλλον που του χαρίζει απλόχερα αυτή τη δυνατότητα. Εντάσσεται επίσης στο σκεπτικό ανάπτυξης σύντομων χρονικά δραστηριοτήτων τα απογεύματα και υπόσχεται συνέχεια!

Ώρα συνάντησης 16.15μμ στο Δημοτικό Στάδιο της Σπάρτης (άγαλμα Λεωνίδα) με τα ποδήλατά σας και τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις για την προστασία όλων. Συνιστάται έντονα η χρήση κράνους και φώτων θέσης εμπρός και πίσω για την ασφάλειά σας! Επίσης, καλό είναι να έχετε και αντιανεμικά ρούχα.

Υπεύθυνοι επικοινωνίας:
Δημήτρης Ρηγάκος (6978763133)
Παναγιώτης Παππάς (τηλ. 6945832701)

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης πραγματοποιεί, για τα μέλη του, ορειβατική εξόρμηση στον Ταΰγετο, την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020, με την ακόλουθη πορεία: Αρτεμισία (Ι.Μ. Μελέ)-Αη Γιώργης-κορυφή-Αρτεμισία (Ι.Μ. Μελέ).

Βαθμός δυσκολίας: Β (Μέτρια).
Διάρκεια πορείας: περίπου 5,5 ώρες.

Η διαδρομή αναπτύσσεται ως εξής: αρχικά ανάβαση με ήπια κλίση σε ασκεπές πεδίο, έπειτα ανάβαση με ήπια κλίση σε δάσος και άφιξη στον Αη Γιώργη, μετά ανάβαση στην κορυφή (εφόσον το επιτρέψει ο καιρός), με σύνολο ωρών ανάβασης τις 3 ώρες. Επιστροφή από διαφορετική διαδρομή για να γίνει κυκλική πορεία, αρχικά μέσα από λάκκες και στη συνέχεια σε σάρα, και τέλος χωματόδρομος, με συνολική κατάβαση 2 ώρες.

Η διαδρομή εντυπωσιάζει με τα βράχια της, τη θέα στα υπόλοιπα χωριά της περιοχής της Αλαγονίας, το φανταστικό άπλωμα στον Αη Γιώργη, τη θέα στην Καλαμάτα και τον κόλπο, και τη μερική θέα της κορυφογραμμής Ταϋγέτου. Το μονοπάτι έχει ζωντανή χρήση από τους ντόπιους που αγαπούν αυτό το μέρος και φροντίζουν πολύ το εκκλησάκι του Αη Γιώργη και τον περιβάλλοντα χώρο, όπου στήνεται γλέντι στη γιορτή του.

Ώρα αναχώρησης 7.30πμ από το Κλειστό Γυμναστήριο Σπάρτης για Αρτεμισία.

Η μετακίνηση θα γίνει με ίδια μέσα και πάντα τηρώντας τους υγειονομικούς κανονισμούς ατομικής προστασίας. Απαραίτητα για τη συμμετοχή, πέραν των μέσων υγειονομικής προστασίας, η άριστη φυσική κατάσταση και ο κατάλληλος για την εποχή ατομικός εξοπλισμός (ορειβατικά μποτάκια, αντιανεμικό, αδιάβροχο, καπέλο, νερό, κ.λπ.).

Πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής το αργότερο ως το βράδυ της Παρασκευής 30/10  στη  συντονίστρια της ανάβασης, Ντίνα Τυροβολά (τηλ. 6977285633).

Χρήσιμο υλικό: https://www.dropbox.com/sh/fghab5b7hjvie6x/AAArfrFA-arUpm1C4z_Fl6RVa?dl=0

Υψομ. διαφορά: 160μ
Απόσταση: 2,1χλμ
Διάρκεια: 45λ

Από τις πηγές του Παρορίου μπορούμε να ανεβούμε το φαράγγι της Λαγκάδας και να επισκεφθούμε τη σπηλαιοεκκλησιά της Παναγίας της Λαγκαδιώτισσας (πορεία περίπου 15 λεπτών, από τον περίβολο της σπηλιάς έχουμε θέα σε ένα τοπίο ιδιαίτερης αγριάδας και ομορφιάς).

Λίγο πριν διακλαδιστεί προς τη Λαγκαδιώτισσα, το κυρίως μονοπάτι κερδίζει ύψος με καγκέλια και διατρέχοντας τα τοιχώματα του φαραγγιού καταλήγει στο ξωκλήσι του Σωτήρα (30 επί πλέον λεπτά, ένα τμήμα του μονοπατιούταυτίζεται με το υδραγωγείο του Παρορίου), από όπου μπορούμε να συνεχίσουμε είτε προς την Αναβρυτή, είτε προς Ταϋγέτη, ακολουθώντας τη σήμανση του Ευρωπαϊκού Μονοπατιού “Ε4”.

orange

Υψομ. διαφορά: 320μ + 190μ
Απόσταση: 3,7χλμ
Διάρκεια: 45λ + 40λ

Πολύ ενδιαφέρουσα πορεία με βάση το Παρόρι είναι η ανάβαση στο σπηλαιομονάστηρο της Παναγίας Ζαγούνας, από όπου μπορούμε να συνεχίσουμε προς τη μονή Φανερωμένης. Με καλό λιθόκτιστο μονοπάτι φτάνουμε στο μοναστήρι, που λάμπει ολόλευκο μέσα στη μεγάλη κοιλότητα της σπηλιάς, πίσω από τον χαμηλό περίβολο.

Η μονή αποτελείται από ένα σύμπλεγμα κελιών με τοιχογραφίες. Στην είσοδο του περιβόλου έχει εντοιχιστεί η κτητορική επιγραφή, που αναφέρει τη χρονολογία ίδρυσης της μονής (1754). Έχει διατυπωθεί η άποψη ότι στη θέση αυτή λειτούργησε στην αρχαιότητα ιερό, ωστόσο πιστεύεται ότι τα αρχαία κατάλοιπα στο ναό είναι πιθανότατα φερτά.

Ο ναός είναι αφιερωμένος στη Θεοτόκο και γιορτάζει την 21η Νοεμβρίου.

Μετά τη Ζαγούνα ακολουθούμε το μονοπάτι και μετά μικρά δρομάκια του ελαιώνα και περνώντας από το εκκλησάκι του Αγίου Δημητρίου καταλήγουμε στη μονή Φανερωμένης.

yellow

Υψομ. διαφορά: 380μ
Απόσταση: 2,1χλμ
Διάρκεια: 1,5 ω

Από το νέο Μυστρά μπορούμε να περπατήσουμε το καλοδιατηρημένο καλντερίμι που ήταν η κύρια οδός σύνδεσης της κτηνοτροφικής Ταϋγέτης με τον κάμπο. Αργότερα, η χάραξή του διευκόλυνε τη διέλευση του αγωγού ύδρευσης του νέου Μυστρά. Η ανάβαση, που διαρκεί μια ώρα, ξεκινά από το γεφύρι που συνδέει το νέο Μυστρά με τη βυζαντινή πολιτεία και κινείται στο αριστερό (νότιο) πρανές της χαράδρας, αντίκρυ από το βράχο του Μυστρά. Μετά το ερημοκλήσι του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου συνεχίζουμε σε λιθόστρωτο και αφού συναντήσουμε την παλιά πηγή του Κοντογιώργη, περνάμε από τα εκκλησάκια της Αγίας Σωτήρας και του Αγίου Νικολάου και βγαίνουμε στην Ταϋγέτη, ακριβώς μπροστά στη μεγάλη πηγή του χωριού.

yellow

Υψομ. διαφορά: 420μ
Απόσταση: 6χλμ
Διάρκεια: 55λ +30λ + 35λ

Από την Ταϋγέτη ξεκινά πολύ καλό μονοπάτι, που περνά από το μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής και φθάνει στη Σέλα (διάσελο - πέρασμα). Από τη Σέλα κατηφορίζει σε ήπιες γυμνές πλαγιές μέχρι τα Περγανταίικα. Από τα Περγανταίικα ακολουθούμε το καλοδιατηρημένο λιθόκτιστο μονοπάτι που φθάνει στη μονή Φανερωμένης, όπου και συνδέεται με το μονοπάτι της Ζαγούνας και το “Ε4”.

green

Υψομ. διαφορά: 520μ
Απόσταση: 5,2χλμ
Διάρκεια: 2ω

Η διαδρομή από τα Καλύβια Σοχάς προς τη Σοχά είναι μια μακριά ανάβαση σε καλοκτισμένο λιθόστρωτο. Το μονοπάτι περνά δίπλα από το μεσαιωνικό πύργο και ανηφορίζει σταθερά, με καγκέλια, μέχρι την άνω παρειά του φαραγγιού, την οποία διατρέχει. Στη συνέχεια βγαίνει στο άκρο μεγάλου πετρόσπαρτου πλατώματος, όπου ακολουθεί παλαιοτάτη χάραξη.

Ανηφορίζοντας τη ράχη προς τη Σοχά συναντάμε αγροτικό δρόμο στο ύψος ενός μικρού χωραφιού και συνεχίζουμε από το δρόμο μέχρι το χωριό.

cyan

Υψομ. διαφορά: 140μ
Απόσταση: 3χλμ
Διάρκεια: 1ω

Από την Κουμουστά μπορούμε να περπατήσουμε μια εύκολη και άριστα σηματοδοτημένη διαδρομή που οδηγεί στη μονή Γόλας. Από την Κουμουστά κατεβαίνουμε μέχρι το ρέμα της Ρασίνας και στη συνέχεια ακολουθούμε καλό μονοπάτι κατά μήκος της ρεματιάς της Λαρνακιάς μέσα από πλούσια βλάστηση. Στο τέλος αγροτικό δρομάκι οδηγεί στη μονή.

orange

Υψομ. διαφορά: 520μ
Απόσταση: 6,3χλμ
Διάρκεια: 2ω 15λ

Το μονοπάτι αυτό ήταν η κύρια σύνδεση της  Κουμουστάς με τους βασικούς πόρους της περιφέρειάς της, τα ορεινά χωράφια στις προσήλιες πλαγιές της κοιλάδας της Ρασίνας, τα χωράφια και τους κήπους στο συνοικισμό των Πενταυλών, το ορεινό δάσος στους Πενταυλούς και τα λιβάδια της ανώτερης ζώνης. Μετά τη λάκκα του Πινέρη μπορούμε να ακολουθήσουμε είτε ένα συνδυασμό δασικών δρόμων και μονοπατιών προς το καταφύγιο είτε το  μονοπάτι προς τους Πενταυλούς από όπου καλό μονοπάτι Ε4 οδηγεί στο καταφύγιο.

green

Υψομ. διαφορά: 390μ
Απόσταση: 3,3χλμ
Διάρκεια: 1ω 10λ

Η πορεία ξεκινά από το ξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου 3χλμ μετά τον Άγιο Ιωάννη και ακολουθώντας το πλακόστρωτο μονοπάτι ανεβαίνουμε  με καγκέλια και θέα στο φαράγγι και την αντικρινή μεγάλη κόκκινη ορθοπλαγιά. Μετά μέσα από παλιούς δενδρώνες με καρυδιές και καστανιές φθάνουμε στο ανατολικό άκρο του χωριού.

orange

Υψομ. διαφορά: 10μ
Απόσταση: 2,5χλμ
Διάρκεια: 30λ

Ξεκινώντας από την πλατεία του χωριού ανηφορίζουμε στον κεντρικό δρόμο (500 περίπου μέτρα) και τον αφήνουμε για να ακολουθήσουμε δρομάκι, που κατηφορίζει μέσα στον οικισμό και στη συνέχεια λιθόστρωτο μονοπάτι. Διασχίζουμε κηπάρια καιν κτήματα με καρυδιές και κυδωνιές και περνώντας κοντά από ερείπια νερόμυλων, φθάνουμε στο ξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου. Κατηφορίζουμε στην Αγία Παρασκευή και αφού διασχίσουμε ανοιχτή λεκάνη με ξερικά χωράφια και δύο αλώνια, βγαίνουμε στο δρόμο τον οποίο ακολουθούμε μέχρι το μοναστήρι.

Η Μονή φανερωμένης είναι νεώτερο μοναστήρι. Τα θραύσματα αρχιτεκτονικών μελών και νη ενεπίγραφη στήλη στο προαύλιο προέρχονται από το χώρο της αρχαίας Σπάρτης.

yellow

Υψομ. διαφορά: 490μ
Απόσταση: 4,6χλμ
Διάρκεια: 2ω

Η διαδρομή αποτελεί τμήμα της διαδρομής του Ε4. Από το ξεκίνημα, το μονοπάτι διασχίζει παλιές πεζούλες κοντά στο χωριό. Μετά την Μεγάλη Βρύση το μονοπάτι ανηφορίζει με καγκέλια μια πλαγιά διαμορφωμένη σε πεζούλες, οι οποίες μόλις διακρίνονται κάτω από το πυκνό πευκοδάσος. Το μονοπάτι συναντά δασικό δρόμο και τον ακολουθεί μέχρι τα Λακκώματα.

yellow

Υψομ. διαφορά: 580μ
Απόσταση: 4,6χλμ
Διάρκεια: 2ω

Ξεκινώντας από την Αναβρυτή ακολουθούμε αρχικά κοινή διαδρομή με το Ε4. Κοντά στο δρόμο Αναβρυτής – Λακκωμάτων, τα δύο μονοπάτια αποκλίνουν και ανηφορίζουμε μέσα από πυκνό δάσος μαυρόπευκων και ελάτων μέχρι τη θέση Λιβάδι.

red

Υψομ. διαφ. 570μ.
Απόσταση: 3,8χλμ
Διάρκεια: 1ω30λ

Η κλασική πεζοπορική ανάβαση στο καταφύγιο ξεκινάει από την Πηγή Μαγκανιάρη (980μ) όπου τελειώνει ο ασφαλτόδρομος από την Παλαιοπαναγιά. Στη θέση Μαγκανιάρη υπάρχει νερό πηγής όλο το χρόνο και μεγάλος χώρος στάθμευσης διαμορφωμένος από το Δασαρχείο Σπάρτης.  Το μονοπάτι είναι άριστα σηματοδοτημένο και βατό και ιδανικό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες διότι κινείται στη σκιά των κωνοφόρων. Αφού συναντήσουμε δύο φορές το δασικό δρόμο Μαγκανιάρη – Πενταυλών μπαίνουμε δεξιά στο μονοπάτι και διατρέχοντας μικρή κλίση στο δάσος φθάνουμε στη πηγή του Τρίποδα, με τα τεράστια μαυρόπευκα. Από εδώ, κάνοντας αριστερά, η κλίση μεγαλώνει και ψηλότερα (1.470μ) συναντάει το μονοπάτι Ε4 Καταφύγιο – Λακκώματα. Μετά από λίγο φθάνουμε στην πηγή Βαρβάρα, τελευταία πηγή πριν το καταφύγιο και την κορυφή, που κατά τους καλοκαιρινούς μήνες συνήθως στερεύει. Αφήνοντας την Βαρβάρα βγαίνουμε σε δασικό δρόμο όπου κάνοντας δεξιά μετά από λίγο φθάνουμε στο καταφύγιο σε υψόμετρο 1.550μ.

red

Υψομ. διαφ. 850μ.
Απόσταση: 3,6 χλμ
Διάρκεια: 2ω 45λ

Από το καταφύγιο αφού διασχίσουμε το τελευταίο δασωμένο τμήμα της διαδρομής ανηφορίζουμε απότομη πλαγιά, ονομαζόμενη Ανάθεμα. Μετά από λίγο φθάνουμε σε  πλάτωμα τα Λακώμματα. Περνάμε τη ρεματιά και φτάνουμε στο βόρειο κομμάτι των Γουβών, όπου το μονοπάτι κάνει έναν ελιγμό, και αφήνοντας αριστερά τη λάκκα “Γούβες” κατευθύνεται προς την πρώτη ζώνη βράχων . Συνεχίζοντας με ελιγμούς ανάμεσα στα βράχια , φθάνουμε στη θέση “Πλάκες” μεγάλο ανηφορικό ζωνάρι,που το ακολουθούμε μέχρι το άνοιγμα της κορυφογραμμής, τις “Πόρτες”. Από εδώ συνεχίζουμε από τη δυτική πλευρά της ράχης αριστερά μας και αφού περάσουμε το βάραθρο “Χιονότρυπα” ακολουθώντας πιο ανηφορική πορεία βγαίνουμε στο πλάτωμα της κορυφής. Όπου υπάρχει ο ασκέπαστος ναός του Προφήτη Ηλία και συγκρότημα πετρόκτιστων καλυβιών γλυρω από αυτόν. (υψομ. 2.407μ)

red

α/α Βαθμολογία  Ονομασία Ύψος Σετάκια
1 7b Ταϋγέτη 30μ  
2 7c+ Εωσφόρος 30μ  
3 7b+ Σάτυρος 30μ  
4 7b Πίτα Πάουερ 25μ  
5 6a+ Ερμιόνη 20μ  
6 6b Μενέλαος 20μ  
7 6b Ελένη 25μ  
8 6b+ Διόνυσος 25μ  
9 6a+ Οι 300 25μ  
10 5c+ Λεωνίδας 30μ  
11 5c Λυκούργος 20μ 10
12 6a+ Λύκος του Ραγιά 30μ  
13 6a Παλαιολόγος 30μ  
14 6a+ Λαγνεία 30μ  
15 6b Αντιδένια 30μ  
16 6b+ Καίσαρας 55μ  
17 6c Ερμαφρόδιτος  30μ  
18 7a+ Καιάδας 30μ  
19 8a Ευθεία Σύγκρουση 25μ  
20 7c+ Δις ις Σπάρτα 30μ  
21 8a Φουμαντσού 30μ  
22 7c+ Μάστερ Γιόντα 30μ  
23 8b Ιπτάμενη Νυφίτσα 35μ  
24 8a Αμαρυλλίς 28μ  
25 8b Αμαρυλλίς προέκταση 35μ  
26 8a+ Χερουβίμ 35μ  
27 8b Σεραφείμ (Σολεδάδ) 35μ  
28 8a+ Εφιάλτης 35μ  
29 8b Μρ Μπομπ 35μ  
30 7c+ Πουλ Απ 30μ  
31 7c+ Ηλιοστάλακτη 30μ  
32 7b+ Φροντίλος 30μ  
33 7b+ Γκρινιάρης 30μ  
34 6c Πυθεία 30μ  
35 6c Διάκος 30μ  
36 6b+ Χίπις 30μ  
37 6b+ Μανδαρινός 25μ  

α/α Βαθμολογία  Ονομασία Ύψος Σετάκια
1 5a Πίπης 10μ 5
2 5b Κόλες 10μ 5
3 5c+ Τσίτος 15μ  
4 5c Κουφός 10μ  
5 6a Σίρμας 25μ 11
6 6b+ Κοτσιφάλι 25μ 11
7 6a+ Κοτσιπέτρος 25μ 8
8 5c Μπαταρόλος 22μ 8
9 6a Ρόζος 25μ  
10 6b Μαντρακούκος 25μ 10
11 6b+ Κόλιος 25μ 10
12 6a+ Ζαφείρης 25μ 10
13 6a Κακαράς 30μ 13
14 5b Καστράκι 20μ 8
15 6a+ Καστράκι προέκταση 35μ 17
16 6a+ Μουγάρας 30μ 11
17 6b+ Κέπας 28μ 10
18 6a Βούρας 28μ 9
19 6b Ποντικός 18μ  
20 6c+ Μόνιμος 18μ  
21 6c Φρύδιας 18μ 10
22 7a Τζάμπας 18μ 9
23 6c Γκαντέμης 18μ  
24 6c+ Τζαμπινγ φις 18μ 9
25 6c Κρίνος 18μ 7
26 6a+ Τάντρα 18μ  
27 5c+ Πανότσης 18μ 8

α/α Βαθμολογία  Ονομασία Ύψος Σετάκια
1 5 Ροουντκιλ    
2 6b+ Σταν    
3 6c Σπίθα 25μ  
4 6c Ξανθιά Αράχνη 25μ  
5 6c Φιδαετός 25μ  
6 6c Ποντικοφωλιά 25μ  
7 7a+ Μάουστραπ    
8 7b Ντέιντερ Μάους    
9 6a+ Πένφολντ    

α/α Βαθμολογία  Ονομασία Ύψος Σετάκια
1 6c+ Νάρκισσος 20μ  
2 7c Κατάθεση 20μ  
3 7a Σπιλέτο 25μ  
4 6c Γκόραν 20μ  
5 7c+ Γκουέρνικα 30μ  
6 7c Καμικάζι 35μ  
7 7b+ Μαύρη Τρύπα 30μ  
8 7a Στέφανος Βόρειος 30μ  
9 7a Νηστικός Δείπνος 30μ  
10 6c Κουρκουμπίνι 30μ  
11 7c Αντίχειρας 30μ  
12 7a Τροπικός τους σκορπιού 30μ  
13 6b Ντάλα σαν 25μ  
14 6b Κολοκύθια με τη Ρίγανη 35μ  
15 6b Σένσι σιντς 30μ  
16 6c+ Κατάρρευση 40μ  
17 6b Μπελ ειρ 25μ  
18 6c Μπελ ειρ Προέκταση 15μ  
19 6b Φωτισμένο αλώνι 35μ 11
20 6a+ Πριγκιπέσσα 35μ 12
21 6a Αλλεργία 25μ  
22 5c+ Τσιριτσάτζουλες 25μ  
23 5b Σουκουτουμπέ 20μ 8
24 5a+ Άκατα μάκατα 20μ 8

α/α Βαθμολογία  Ονομασία Ύψος Σετάκια
1 6b+ Αντάρτης 20μ  
2 6b+ Ληστής 20μ  
3 6b Κλέφτης 20μ  
4 6b Αρματολός 20μ  
5 6a+ Ζαλωμένη Θειά 30μ  
6 6c Ζουρλού Λουκία 30μ  
7 6a+ Κορακοφωλιά 30μ  
8 6b+ Παναγάρας 30μ  
9 6c Κύρος 30μ  
10 6b+ Κατα Κεφαλήν 30μ  
11 6a+ Τσακάλι 35μ  

α/α Βαθμολογία  Ονομασία Ύψος Σετάκια
1 5a+ Φερμπυ  18μ 8
2 5b+ Μωρό μου σόρρυ 18μ 8
3 5b Shake It 18μ 8
4 6a+ Shake It(Προέκταση της Shake it) 14μ 6
5 6a+ Πρώτο Πέρασμα 25μ 11
6 6b Ξεροέλατος 25μ 10
7 6b+ Γεροκουτσούρης 25μ 10
8 6b+ Κρεμασμένος Τράγος 25μ 11
9 6c+ Χρυσαετός 25μ 11
10 7a Κάργια 25μ  
11 7b Χελωνιάρης   25μ  
12 7b+ Σκληροκέφαλος 25μ  
13 7b Πρίγκηπας 25μ  
14 7b+ Λα μάμπα νέγκρα 25μ  
15 7c Γατόπαρδος  10μ  
16 7b+ Αετονύχης 25μ  
17 6b+ Άψε Σβήσε 18μ  
18 7b Πι και Φι(προέκταση της Άψε Σβήσε) 10μ  
19 7a+ Αρπυία  28μ  
20 7a+ Τροκτικό 25μ  
21 7c+ Veja 30μ  
22 6c Χρυσόμαλλο Δέρας 30μ  
23 6c+ Ιάσωνας 30μ  
24 7b+ Όρνιο  30μ  
25 7b Υπερήφανος Είλωτας 30μ  
26 7a Κραβασάρας 20μ  
27 5a+ Everest 2004  11μ 5

α/α Βαθμολογία  Ονομασία Ύψος Σετάκια
1 6b Λα σερπεντ 18μ 8
2 6b Λιζαρντ 18μ 8
3 5a+ Μαρικελα 20μ 9
4 5b+ Μονκι μπαρς 18μ 8
5 5b+ Γουίζαρντ 18μ 8
6 5b Ανκέτι 20μ 9
7 5b+ Άριστος 20μ 9
8 5b Κουκι μονστερ 16μ 8
9 5c Κρόκους 16μ 7
10 6b Τραμπάλα 12μ 6
11 6b Φόξι 12μ 6
12 5c Κοπάνα 12μ 5

α/α Βαθμολογία  Ονομασία Ύψος Σετάκια
1 6a Τίρυς 20μ 9
2 6a Γουέλκομ του Κυπαρίσσι 20μ 8
3 6c Γουέλκομ του Κυπαρίσσι προέκταση 35μ 17
4 7c Βρυλ 20μ  
5 7c Πίτα φορ έβερ 25μ  
6 7a+ Καλημεραλέξ 25μ  
7 7b Εστερατιτιούντ 25μ  
8 8b+ Νερόμυλος 27μ  
9 8a+ Για Κυπαρίσσι Ξέσεκ 20μ  
10 8a Ζάραξ 20μ  
11 8b Μέδουσας μπλαντ 25μ  
12 8a Τσάγκο τζάνκλ   10
13 7c+ Ασκληπιός 25μ  
14 7a+ Θενκς Τζορτζ 25μ 16
15 7b Μύρος 30μ  
16 7c+ Τζερόμ δε γκανγκστερ 25μ  
17 7a Κυπαρίσσι 15μ 7
18 7b+ Στέλιος χάουζ 20μ  
19   Στέλιος χάουζ προέκταση 35μ  
20 7α+ Κύφαντα 25μ  
21 Τετόρος 18μ  
22 6b+ Σμόουκ ον δε γουότερ 22μ 12
23 6c Σιδηρόπουλος 30μ  
24 7a+ Κρίκος 27μ  
25 6c Κιάφα 15μ  
26 6a Σκούρκος 15μ  
27 7b+ Mπα 28μ 15
28 6b Κέλης 18μ 10
29 6c+ Γκιουζέλης 28μ  
30 6c+ Ντροπ 15μ  
31 5c Παλιοχώρα 18μ  
32 7a Τρύπες 20μ  
33 7b+ Τρύπες προέκταση 36μ  
34 6c Κούμαρα 18μ  
35 7b Κούμαρα προέκταση 1 25μ  
36 7c Κούμαρα προέκταση 2 35μ  
37 7b+ Γαλβάνικ τεστ μέτερ/Γαλβαναιζντ 20μ 12
38   Γαλβάνικ τεστ μέτερ προέκταση 36μ 19
39 7a+ Βίλατζ πίπολ 18μ 10
40 7a+ Τάμινγκ Γιούνικορνς 20μ 11
41 7a+ Κυπαριντίσο 36μ  
42 7b+ Μπαρμπα Νικήτας 30μ 12
43 6c Κειβ μεν 33μ  

α/α Βαθμολογία  Ονομασία Ύψος Σετάκια
1 7b Μίνγουαιλ ιν πάραδαις 25μ 15
2 8a Ντα βίντσι Κόουντ 25μ 14
3 8c+ Χόλα δε Γουντφέρι 30μ 13
4 8b+ Κουρτ Άλμπερτ 30μ 12
5 8a Σεκόγια Λόβ 30μ 16
6 7b Χάγκ ε μανάτι 25μ 15
7 7b+ Σόνε νόιε εξτραβέλτ 25μ 14
8 7c+ Ντιστοπί 25μ 17
9 7c+ Ουτοπί 40μ 20
10 8b+ Μπίς Μπάς Μπός 40μ 16
11 7c+ Σλίπερι γουέν γουέτ 15μ 9
12 8a Ελεύθερη Καταλονία 25μ 14
13 8a+ Σούπερ στείλ σούπερ γκείλ 25μ 10
14 8a Ευχαριστώ 25μ  
15 8b+ Βατ ντιντιέρ Ντούξ 25μ  
16 8c+ Ελ Σαλβαδόρ 28μ πρότζεκτ  
17 8b E λα βερτίκαλε ντε σόι 25μ  
18 8b Παρτάτζε ντε ιντάτζε 25μ  
19 8b Λε νβολ 25μ πρότζεκτ  
20 8a+ Ουνέ Ντερνιερέ γκούτε πουρ λα ρουτ 28μ  
21 8b Γκλουμ οφ Τραίουμφ 30μ  
22 8b Μύθος 30μ  
23 8a Κάρπε Ντίεμ Λ1 25μ  
24 8b Κάρπε Ντίεμ Λ1 + Λ2 35μ  
25 8a+ Μέα Κούλπα 30μ προτζεκτ  
26   Γερομπαμπάλης 30μ πρότζεκτ  
27 8b Γουντ εντ μέταλ 35μ  
28 8a+ Αίμα και σπέρμα 25μ  
29 7b+ Γκέινινγκ άλτιτιουντ    
30 7b+ Ντό ντ γιου ντερ    
31 8a Φάδερ οφ λαις 25μ πρότζετ  
32 7c+ Τιρεσίας 20μ  
33 8a Λεοντόκαρδος 30μ  
34 8a Φάνκι μόνκει νούντλ σάλαντ 30μ  
35 8b+ Τούφα ντ φάντα 35μ  
36 8b+ Λ χέλικον 40μ  
37 8b+ Χαλβά πάουερ 40μ  
38 8c+ Χαλβά πάουερ προέκταση 50μ πρότζεκτ  
39 8a+ Ρούτς οφ μπαμπάλα 35μ  
40   Σκληρός Θεός 30μ πρότζεκτ  
41 6b+ Στόκος 15μ  
42 6b+ Ντίνος 20μ  
43 6c Μητσάρας 25μ  
44 7b+ Μάγκνουμ όπους 25μ  
45 7b+ Μάγννουμ όπους προέκταση 45μ  
46   Λευκό πνεύμα 25μ πρότζεκτ  
47 8b Ντίνα 40μ  
48 8a Στρεπτόκοκκος 40μ  
49 8a Αντβόκατους Ντιαμπόλι 30μ  
50 6a+ ΤΣΧΑΟ Γουάιλντ γκοατ Λ1 15μ  
51 7c ΤΣΧΑΟ Γουάιλντ γκοατ Λ1 + Λ2 30μ  
52 7c Αι αμ ε ντόνκει 30μ  
53 8c Γορίλες στην ομίχλη 30μ  
54 9a Γορίλες στην ομίχλη προέκταση 35μ  
55 8b Α λ χοριζοντάλε ντε τόιτ 20μ  
56 8a+ Όκτο πλας 30μ  
57 8b Μάριον 30μ  

α/α Βαθμολογία  Ονομασία Ύψος Σετάκια
1 6b Ανώνυμη - H διαδρομή δίπλα στο Κρούσμα 17μ 8
2 6α+ Κρούσμα 18μ  
3 6a Ο δρόμος των 100 ημερών 18μ  
4 5c Νικηφόρος Βρεττάκος 18μ  
5 5b+ Μαλεάτης Απόλλων 18μ  
6 5c Μικρός Μυστράς 18μ  
7 6b Ταΰγετος 20μ  
8 6a+ Πορτοκαλί Γραμμή 20μ  
9 6a+ Γκάι ντε Νιβελέτ 20μ  
10 6b Δεσποτάτο του Μορέα 20μ  
11 6b Τζεόφρι ντε Βιλλεαρδουίν 20μ  
12 6a Γιαννάκης Ασημάκης 20μ  
13 6a Ουρανόγιτον 18μ  
14 6b Κυριάκος Τσερώνης 20μ  
15 6a Χάνη Μαρούντα 20μ  
16 5b Πλάνατος 20μ  
17 5b+ Σουβλάκιας 18μ  
18 6b Μαλεβός 18μ  
19 8a Ζαραφώνα 22μ  
20 7c Μελαχρινάκι 22μ  
21 8b Γκρέι στράιπ 24μ  
22 8b+ Σέιβ δε Μπις 25μ  
23 8b+ Σέιβ δε Μπίρντς 25μ  
24 7a+ Τορέλι ρούτ 18μ  
25 8c Τορέλι ρουτ Προέκταση 25μ  
26 7b+ Tορέλι αχέντ οφ χις τάιμ 25μ  
27 7c+ Αντιέμιους 25μ  
28 7a Ντοπαμίν Κρακ 25μ  
29 7a Αλλεργία 25μ  
30 6c+ Νικίας 25μ  
31 6a+ Στέρνα 25μ  

α/α Βαθμολογία  Ονομασία Ύψος Σετάκια
1 6b+ Το Μπελόνι 20μ  
2 7b Μούτσος Μπλε 25μ  
3 7a Ραμπότε 25μ  
4 7a Ικιγκάι 30μ 10
5 7b Μιανού Καριόλη η αυλή 30μ  
6 6c Μπακαγιόκο 25μ  
7 6b+ Τούφα το Ντουμάνι 20μ  
8 6c+ Ενέργινο    
9 7a+ Ηλιακός Λούτσος 25μ  
10 6a+ Σκίουρος 20μ  

α/α Βαθμολογία  Ονομασία Ύψος Σετάκια
1 5c+ Πλήθων    
2 5c+ Παντάνασσα    
3 6a Λαγκαδιώτισσα    
4 7a Λαγκαδιώτισσα προέκταση    
5 6b Βασίλισσα της Σπάρτης    
6 6c+ Βασίλισσα της Σπάρτης προέκταση    
7   Παρόρι    
8 7a Αρπαγή της Ευρώπης    
9   Ευνομία    
10   Καγιανάς    
11 6c+ Απέλλα    
12 6b+ Σύγκλινο    

α/α Βαθμολογία  Ονομασία Ύψος Σετάκια
1 6b+ Κέραμος    
2 6b Μυζηθράς    
3 6b Αμύκλες    
4 6b Είλωτας    
5 5c Κυνίσκα    
6 6b+ Κυνίσκα προέκταση    
7 6a+ Ζαγούνα    
8 6b Μεγάλη Ρήτρα    
9 7a Δειπνοσοφιστές    
10 6b+ Τυρταίος    
11   Ολιγαρχία    
12 6c Παυσανίας    
13 6b Αναξίμανδρος    
14   Λακωνίζειν    
15 7a+ Μενελάειον    
16 8a Ευρώτας    
17 7b+ Κυνόσουρα    

α/α Βαθμολογία  Ονομασία Ύψος Σετάκια
1 6c+ Γοργώ 20μ  
2 6c+ Φιλοσοφείν 20μ  
3   Ο ψηλός    
4   Ο ψηλός προέκταση    
5 7c Γυμνοπαιδιαί    
6 7b+ Γιάννης Τορέλλι 20μ  






















α/α Βαθμολογία  Ονομασία Ύψος Σετάκια
    Δυτικός Τοίχος    
1 6b+ Αίολος    6a 25μ,  6b+ 15μ 20μ  
2 7b Ζέα                           6a+ 25μ, 6b+ 30μ, 6b+ 28μ, 7b 25μ, 6a+ 30μ 150μ  
3 6b+ Σταθάκης Γιάννης       5c 35μ, 6a+ 25μ, 6a+ 20μ, 6b+ 25μ 105μ παραδοσιακή
  6c Έμπνευση    6a 25μ, 6a 25μ, 5b 20μ, 5b 20μ, 6c 25μ 120μ  
4 5c+ Του Λαού      5a 35μ,  5c 35μ, 5c 35μ, 5c+ 30μ 135μ  
  6b Στην υγειά μας   5b 25μ, 6a 35μ, 5c 25μ, 6b 30μ 120μ  
  6b+ Ερευνητής    5b 30μ, 6a+ 35μ, 5c 20μ, 6b+ 30μ 120μ  
5 6a+ Κηπουρός      5a 25μ, 6a+ 25μ, 6a 30μ, 5c 25μ, 6a 25μ 135μ  
    Άσπρα    
6 5a Μπούχλου μπούχλου 20μ  
7 5c Μεροκάματο 20μ  
8 ? Πρότζεκτ ?  
9 6c+ Τσακάλι 20μ  
10 6c+ Διεδρική απάτη 20μ  
11 7b Διεκρική απάτη προέκταση 45μ  
12 6c Μπουμπού 20μ  
13 7c Μπουμπού προέκταση 45μ  
14 7b+ Κριθέας 20μ  
15 ? Κριθέας προέκταση 45μ  
16 7a+ Μυρτώο Πέλαγος 25μ  
17 ? Μυρτώο πέλαγος προέκταση 50μ  
18 ? Κύθηρα θάλασσα 20μ  
19 ? Κύθηρα θάλασσα προέκταση 50μ  
20 7c Αγιος Νικόλαος 28μ  
21 6c+ Δήμητρα 30μ  
22 6b Καρύδια 30μ  
23 6c+ Όπα 20μ  
24 6a Βουρογιώργης ο πειρατής 25μ  
25 7b+ Βουρογιώργης οπειρατής προέκταση 50μ  
26 6a+ Φαρμακοτρίφτης 30μ  
27 6c+ Γιόγκι γεωπόνος 28μ  
28 6c Μελωμένο κότσι 30μ  
29 6b+ Εκόνομιστ 25μ  
30 7b Βοίας 80μ  
31 7a+ Κάβο Μαλιάς 50μ  
32 7c Ριπή ανέμου 20μ  
33 6b+ Λέλος 25μ  
34 7a+ Ο κύβος ερρίφθει 25μ  
35 6b+ Ζόμπολο 25μ  
36 5a Νεράιδα 15μ  
37 6a Νεδάιδα προέκταση 40μ  
38 6c Αθηναίος 28μ  
    Εκπαιδευτικές    
39 5c Άξονας χ 25μ  
40 5c Σχολαρχείο 25μ  
  6a Ζομπέλ 30μ  
41 7b Άλφα Βήτα 40μ  
42 6c+ Λιθήσιος Απόλλων 25μ  
43 6b+ Σίλινος 25μ  
44 6b Μαλεάτας 23μ  
45 5a Σκονάκι 12μ  
46 6a+ Εξίσωση 15μ  
47 6a+ Πρόβλημα 20μ  
48 5c Αποβολή 30μ  
49 5b Κοπάνα 30μ  
50 5b Μπουγέλο 30μ  
51 6c Μούτσος 25μ  
52 6b+ Καπετάνιος 28μ  
53 6a Εμμανουέλα 30μ  
54 5c+ Μικροεπέμβαση 25μ  
  6a+ Κουμούτς    
55 6a Φινικόδασος 20μ  
56 6b Απολιθωμένο δάσος 28μ  
57 6c Ριπέος Άνεμος 28μ  
58 6a Αντίπνοια 28μ  
    Πρώτος Τοίχος    
59 5c Ριζμάρι 70μ  
60 6a+ Νέο Μέλος 25μ  
61 5a Μπάρα 15μ  
62 5c+ Κύλα ω Κύλα 25μ  
63 6a Φάρος 25μ  
64 5c+ Εν πλώ 25μ  
65 6a Λεπίδα 22μ  
66 6a+ Νυστέρι 18μ  
67 5c+ Περί ορέξεως 18μ  
68 5c Ριζίμια 18μ  
69 5c Διάβα 18μ  

α/α Βαθμολογία  Ονομασία Ύψος Σετάκια
1 6b+ Καψαλισμένος 35μ  
2 6b (6a+,6b,5c,6a+,6a) Κινγκ Άλμπερτ 1ερ 120μ (30μ,25μ,20μ,20μ,25μ)  
3 6a+ Θρύλος 30μ  
4 6b Θρύλος προέκταση 40μ  
5 5c+ Φωκιανό 35μ  
6 5c+ Λακωνία 35μ  
7 5c Σπέτσες    
8 5b Δοκός    
9 7c Δοκός ισορροπίας (ξεκινάει πάνω από την διαδρομή 8) 40μ 20
10 6a Ύδρα 20μ  
11 7a Μπόστον σέλτιγκς    
12 7a Μπόρν το λουζ 25μ 13
13 7a+ Λίβ το Γουίν 25μ 13
14 7b+ Σανμπουρστ 30μ  
15 7a Γουίπλας 18μ 9
16 7a+ Νόβελ μπολτ 28μ 15
17 7a+ Νόβελ μπολτ προέκταση 40μ 22
18 7b Μπατγούμαν 30μ  
19 6c+ Φάρος 25μ 11
20 6b+ Τίτοξ 25μ 13
21 7a+ Περλ Τζαμπ 20μ 8
22 7a Ρεντ Γουάιν 20μ 10
23 6b+ Σάμαλι 15μ 7
24 6a Ραβανί 17μ 9
25 6b Αναστάσης 15μ  
26 6a+ Λουκουμάδες 20μ  

α/α Βαθμολογία  Ονομασία Ύψος Σετάκια
1 6b Κοκορέτσι 16μ 12
2 6a+ Κόνα 15μ 12
3 6a+ Πεφκιάς Γουάιν 15μ 12
4 6c Μακαλού 2019 22μ 16
5 6b Διάζωμα 20μ 14
6 6a+ Σουόρντφις 18μ 12
7 6a Σε καλώ και σε γράφω 25μ 14
8 6b Μαρακούνης 25μ 13
9 6a+ Φλόμος 25μ 14
10 6a Έξοντους 28μ 14
11 6a+ Έξοντους προέκταση 40μ  
12 6b Φασκόμηλο 25μ 17
13 6a+ Τούφα Κόλουμ 18μ 12
14 6c+ Τούφα Κόλουμ προέκταση 28μ 21
15 6b Πέλοπς 26μ 16
16 6c+ Μύρτιλους 30μ 19
17 6c Αναντάμ Παπαντάμ 25μ 14
18 6c+ Γκρίκ Φαλάφελ 25μ 13
19 6a+ Δήμητρα 23μ 13
20 7a+ Δήμητρα προέταση 33μ 22
21 6c+ Γκόγκες πάουερ 21μ 13
22 6b Τούφα σνέικς 20μ 13
23 6b+ Γουίνγκς οφ ντισάιρ 20μ 13
24 6b+ Βίσιους 21μ 14
25 6c Άμπερτζακ 21μ 14
26 6b+ Σάτελαιτ οφ Λόβ 21μ 14
27 6a+ Λένγκα 21μ 14
28 6a Τούφα Ντριμς 23μ 14
29 6a+ Μυρτοάν Μπρίτζ 21μ 14
30 6b Πάλε μπλού άις 15μ 11
31 7b Ζάκ 20μ 13

α/α Βαθμολογία  Ονομασία Ύψος Σετάκια
1  7a+ Νάμα 30μ  
2 7a Σαράντος 35μ  
3 6c Μον Αμούρ 30μ  
4 6c Κάβο Κόρτια 35μ  
5 7a Κάβο Κόρτια προέκταση 1 45μ  
6 7b Κάβο Κόρτια προέκταση 2 55μ  
7 7a Θαλασσόπλαγκτος 25μ  
8 7b Αόρατος ροζ Μονόκερος 30μ  
9 7c+ Πλοές 25μ  
10 8a Συνειδητό αυτί 25μ  
11   Πόιζονους (προτζεκτ) 25μ  
12 7c+ Μπόνα Φορτούνα 25μ  
13 7c+ Σιδερένια Φτέρνα 25μ  
14 8a Μανιφέστο 25μ  
15 8a Ρας 25μ  
16 7b+ Παραπολα 25μ  
17 7c Αστροπελέκι 25μ  
18 8b Φαλκονέρα 25μ  
19 7a Μπλού 25μ  
20   Μπλού προέκταση (προτζεκτ) 35μ  
21 6c+ Σ.Ροβάτσο 20μ  
22 7b Εκτός έδρας 25μ  
23   Εκτός έδρας προέκταση (προτζεκτ) 35μ  
24 7a Ολραιτ 20μ 10

α/α Βαθμολογία  Ονομασία Ύψος Σετάκια
1 6b+ Πίνκερτον 30μ  
2 6b+ Μπέι άρεα 30μ  
3 6a Καλντερίμι 30μ  
4 6c Μπλάκ Τζακ 30μ  
5 6b+ Επιτήρηση και Τιμωρία 20μ  
6 7a Επιτήρηση και Τιμωρία Προέκταση 1 30μ  
7 7b Επιτήρηση και Τιμωρία Προέκταση 2 38μ  
8 6c Άουτ οφ Σίστεμ 25μ  
9 6a Πίλιζα 25μ  
10 7a+ Πίλιζα Προέκταση 30μ  
11 6b+ Χοσπετάπιλι    
12 6b+ Τσόκο χέβεν 30μ  
13 6c Μπάνκστερς 30μ  
14 7a+ Μπάνκστερς Προέκταση 38μ  
15 6c Δε κρέισι Γουόρλντ 30μ  
16 7a+ Δε κρέισι Γουόρλντ Προέκταση 35μ  
17 6b Οφ Άρθουρ Μπάουν 20μ  
18 6b+ Οφ Άρθουρ Μπάουν Προέκταση 30μ  
19 7b Καταλαβαίνεις? 25μ  
20 7c Καταλαβαίνεις? Προέκταση 50μ  
21 6c Κυδώνι 20μ  
22 6a+ Λόου Κοστ 16μ 9
23 6a Στράικ μπρέικερ 20μ 12
24 5c Τελεφερίκ 25μ  


α/α Βαθμολογία  Ονομασία Ύψος Σετάκια
1 6b+ Παλιοχώρα    
2 6c+ Αλονάκι    
3 7a Υμέττια    
4 6b Μόμα (Πύλιζα)    
5 6a Ζάστανο    
6 6c Βιγλίτσα    
7 6c Γύρες    





α/α Βαθμολογία  Ονομασία Ύψος Σετάκια
1 6b+ Μπιάνκα Νότι    
2 7b Χόνι Τραπ    
3 7c Ταμπού    
4 7c+ Χάνσομ Λέιντι    

α/α Βαθμολογία  Ονομασία Ύψος Σετάκια
1 8c Ταρσους Μάνους    
2   Σκόπριο (πρότζεκτ)    

α/α Βαθμολογία  Ονομασία Ύψος Σετάκια
1 6α+ Λα Σάμπρ 31μ 16
2 6c Χωρίς όνομα 1 15μ  
3   Χωρίς όνομα 2 15μ  
4 6c+ Χωρίς όνομα 3 15μ  
5 8b Γ.Λάγγης 20μ 10
6 6c Τούμπανο 15μ  
7 6c+ Μυρτόαν 18μ 8
8 7a+ Μαλβαζία 30μ  
9 7a Άρτεμις 20μ 9
10 6b+ Σ αλ Έβερνς 25μ  
11 7a Κάσκα Μπός 25μ 12
12 6c+ Κάτσικος 25μ  
13 6c+ Φίρστ Τζαμ 25μ 12
14 7a Φρίντομ 25μ  
15 8a+ Σίλμπερμπλικ 25μ  
16 7b+ Γουίλντε ρενάτε 25μ  
17 7a+ Τούφα Τάνγκο 25μ 10
18 8a Χαι τζάμπ κόντεστ 25μ  
19 7a+ Μάρε Νόστρουμ 15μ 8
20 6c Ειρήνη μινς πις 15μ 8
21 6a+ Νεκταρία 20μ 10
22 6b Τάνταλο 15μ 7
23 6a Ίντο δε Γκρούβ 20μ 7
24 5c+ Λαλούδι 17μ 7
25 5b+ Μούρα Ρόσα 17μ 8
26 5c Νικηφόρος 15μ 6
27 3 Μίνι 10μ  
28 4 Μικρό 10μ  
29 3 Ντιαγκονάλε 10μ  

α/α Βαθμολογία  Ονομασία Ύψος Σετάκια
1 6b Πουρπλ Λοβ 15μ  
2 6a Δάμος 15μ  
3 7a Ριχειά 15μ  
4 6c+ Νέα Εστία 15μ  
5 7a Σουσουμάδες 20μ  
6 6b Μπλιστερινγκ Μπαρνακλες 20μ  
7 7a+ Μπλιστερινγκ Μπαρνακλες προέκταση 35μ  
8 6c Φίσερμανς μπλουζ 20μ  
9 6b Κατι Μάουβε 22μ  
10 7b+ Κατι Μάουβε προέκταση 35μ  
11 6b Ζόε 22μ  
12 6b Ίρις 22μ  
13 6c Ανδρομέδα 22μ  
14 5c Κότερο Κόουβ 22μ 9
15 8b Κότερο Κόουβ Προέκταση 42μ  
16 5a Γιουσουφάκι 20μ  
17 6a Μονόστερι 25μ  
18 7c Μονόστερι προέκταση 42μ  
19 6a Ντελαιλα 25μ 13
20 6c Ντελαιλα προέκταση 35μ 5
21 6b Σεξ μπομς 25μ  
22 6b+ Σεξ μπομς προέκταση 35μ  
23 6a+ Κολοκυθοκεφτές 25μ 12
24 6b Δίπλες 25μ  
25 6a+ Πηδάλιο 25μ  
26 6a Πάζλ 25μ  
27 6a Λογομαχία 22μ  
28 6b Κυψέλη 20μ  
29 6c+ Λάιφ ις ναου 18μ  
30 6a+ Ο τέμπορα ο μορες 18μ  
31 6a Βαμπ Σαμπ 18μ  
32 6b+ Τεμπέσιον 18μ  
33 6b Μισιρλού 18μ  
34 6b Όχρε 18μ  
35 6c Σαν ρεις 18μ  
36 6a Οντεόν 18μ  
         
1 7a+ Μπαρμπαρόσα 15μ  
2 6a+ Ποπαι 15μ  

α/α Βαθμολογία  Ονομασία Ύψος Σετάκια
1 6a Σότερ    
2 6a Λούνα    
3 6b+ Γουίσπερ    
4 6c Σκουμπς    
5 7a+ Μπούλιτ    
6 6c Σόνικ    
7 6c+ Σκυλί    
8 6c Τότο    
9 6b+ Κ9    

α/α Βαθμολογία  Ονομασία Ύψος Σετάκια
1 7b Τάλον    
2 7b+ Κες    
3 7b Χόκαι    
4 7a+ Μπίρντμαν    
5 6b Μπούτεο    
6 6b+ Σουμπούτεο    
7 6c+ Σαμ    

α/α Βαθμολογία  Ονομασία Ύψος Σετάκια
1 6c Σόλαραιζντ    
2 7a+ Ξίφος    
3 7b Σπάικ άιλαντ    
4 7b Μέρκιουρι    
5 7c Τζεμίνο    
6 7b+ Απόλλο    
7 7a+ Aτλάντις    
8 7a Τσάλεντζερ    
9 7c Τσάλεντζερ προέκταση    
10 6c Κολούμπια    
11 6b+ Ντισκόβερι    
12 7b Εντεβούρ    
13 7c Ορμπιτέρ    
14 8a Μπάτς Κάσιντι    
15 7c+ Τολ Τεξάν (Μπάτς Κάσιντι και Σαντανς κίντ ένωση)    
16 7c Σαντανς κίντ    
17 6b+ Γουάιλντ Μπάντς    
18 7b Χολ ιον δε Γουάλ    
19 7c Μπίλι δε κίντ    
20 6b+ Πατ Καρετ    

α/α Βαθμολογία  Ονομασία Ύψος Σετάκια
1 5b Ζωογόνος αρχή 20μ  
2 5a Ξεφύτρωσε 18μ  
3 5c Λακωνική Παντόφλα 15μ  
4 5c Σούπερ κόκος 18μ  
5 5c Κόκοματ 18μ  
6 5c+ Μαλακό αγόρι 18μ  
7 5c Άψε σβήσε 18μ  
8 6b Οίδημα χειρών 18μ  
9 5c Τσουλούφι 18μ  
10 5c Λίγο δεξιά λίγο αριστερά 18μ  
11 6b Αλάτι και πιπέρι 20μ  
12 6b+ Τυχαία Σελίδα 18μ  
13 6c+ Μαύρος καρχαρίας 20μ  
14 7a+ Μνημόνιο 22μ  
15 6b+ Αλοδαπή Ξανθιά 20μ  
16 6a+ Ιδέα βελούδινη 20μ  
17 6a+ Ειδική περίπτωση 22μ  
18 6b Ντρούλη ντρούλη 20μ  
19 6a+ Νεάπολη 18μ  
20 5c Βάτικα 20μ  
21 6a+ Δράκος 20μ  
22 5c Μπαλαρίνα 16μ  
23 6b+ Πλακετοφάγος 18μ  
24 6c Κοντή 12μ  
25 6b+ Πανηγυρτζίδες 15μ  
26 6a Αρχαία Βρώμη 15μ  
27 6a+ Μπέσας 22μ  
28 7a+ Υψηλή πίεση 18μ  
29 6b+ Ακρωτήρι 18μ  
30 6c+ Λιβανός 18μ  
31 6a+ Παντελής 12μ  
32 ? Παντελής προέκταση 25μ  
33 6c+ Κλόθω 18μ  
34 6c+ Λάχεσις 18μ  
35 7a+ Άτροπος 18μ  
36 5c Κατσαπλιάς 30μ  
37 6c Σπηλιά των ζώων 28μ  
38 6a+ Αθήναιος 18μ  
39 6b Ο πίνακας του Νίκου 30μ  
40 6a+ ΒΒ2 25μ  
41 6a+ Μονο μάτι 18μ  
42 6a+ ΜΜ (Μοτορχεντ/μεταλικα) 18μ  
43 6a+ Κάτι 18μ  












































































































α/α Βαθμολογία  Ονομασία Ύψος Σετάκια
    Αριστερά    
1 5c Αεράκι 30μ  
2 5c+ Ιερό χώμα 20μ  
3 6a Σκουλουμούντρια 20μ  
4 5c+ Ξεπέτα 10μ  
5 5c Τερες 18μ  
6 5c Κουρασμένος 18μ  
7 5b Τζα 18μ  
8 4b Παιδική 15μ  
9 6b Παρολίγο 35μ  
10 6b+ Χορταστική 35μ  
11 7a+ Ένταση 28μ  
12 7a+ Καλιγούλας 28μ  
13 7a Αντίδοτο 25μ  
14 7b Τι κάνεις 35μ  
    Δεξιά    
15 ? AAT 35μ  
16 ? Σκουρκοφωλιά 20μ  
17 ? Βαρύτητα 18μ  
18 ? Σκοτεινή ενέργεια 18μ  
19 7b Σπίθα 17μ  
20 6b Τσακ μπαμ 10μ  
21 6c+ Χρύσα 20μ  
22 7a+ Βραχύς Αιών 20μ  
23 6c+ Κλιός 15μ  
24 6c+ Σταγντιν βραδέως 16μ  
25 6a+ Ώρα αιχμής 16μ  
26 6b Κατάλληλη 20μ  
27 6b+ Διάυγεια 20μ  
28 6a Ποιητής 20μ  
29 7a Τέταρτη στάση 20μ  
30 7a+ Κοράλι 18μ  

α/α Βαθμολογία  Ονομασία Ύψος Σετάκια
    Ανατολικά    
1 6b Πλύτρα 22μ  
2 6a Σουρτουκο 18μ  
3 7b Τσιπουράκι και φετούλα 15μ  
4 6c+ Αυτή η νύχτα 18μ  
5 7a+ Γενειοφόρος 20μ  
6 7a Ψυχοθεραπεία 20μ  
7 6c Τρίτο μάτι 18μ  
8 6b+ Ταξιδιάρα ψυχή 15μ  
9 7c Επόμενη κίνηση 18μ  
10 7c+ Υπόθετο 16μ  
11 8a Χάρυβδη 17μ  
12 7a Πύρινος 18μ  
13 6c+ Κύμβαλο 18μ  
14 6c Καυτή ανάσα 16μ  
15 6a+ Το προξενείο 16μ  
16 6b Ξανθόψειρα 16μ  
17 5c Όλα είναι δρόμος 17μ  
18 5b Η παριζιάνα 15μ  
19 6a Βατίστας 16μ  
20 6a+ Ρεβάνς 16μ  
    Δυτικά    
1 6b+ Απαισιότατος 18μ  
2 6c+ Ξυπόλητος Πρίγκηπας 20μ  
3 7c? Όσο πατάει η γάτα 20μ  
4 7c? Ξαφνικός έρωτας 20μ  
5 7b+? Αγέλαστος πέτρα 20μ  
6 7c+? Γυμνή απόφαση 20μ  
7 7c Ορός της αφροδίτης 25μ  
8 7b+? Μεγαλέξανδρος 20μ  
9 7c Ο δράκος 22μ  
10 7c Σκύλλα 22μ  
11 8a Ανπαικταμπλ 22μ  
12 7b+? Πέτρινα χρόνια 20μ  
13 7b Ο τελευταίος πειρασμός 18μ  
14 6c+ Πετρουλιανός 18μ  
15 6c Άλλα κόλπα 18μ  
16 6b+ Γοργόνες 18μ  
17 6c Κόρακας 18μ  
18 6b Πολίτικη κουζίνα 18μ  
19 5c Καυτά φιλιά 18μ  
20 5b+ Ελευθερη σχέση 18μ  
21 5b+ Λατέρνα 18μ  

α/α Grade Name Height Quickdraws
    Left    
1 8b? Fotia kai lavra 17m  
2 8a? Αnathema 22m  
3 7a+ Ante gia 25m  
4 6a Vromiko kolpo 25m  
5 6a+ Κoumoutsakos 25m  
6 6b Τaxidi sta kithira 28m  
    Μiddle    
7 5c Balamos 20m  
8 6a+ Xini 20m  
9 6a Loufa kai parallagi 16m  
10 6a+ Paraggelia 16m  
11 8a Κravgi 16m  
12 7b+ Αtithasos 12m  
13 8b? Dose pono 17m  
14 8a+? Ivris 22m  
15 6c Τeleti 22m  
16 6a+ Vomos 22m  
17 6c Αparto 20m  
18 7b+ Αpokalipsi 20m  
19 7b Κinodontas 22m  
20 6a+ Sta patomata 20m  
21 6c+ Silinos 15m  
22 6b? Gova stileto 16m  
23 7b+? Daktilos 20m  
24 6c Αstrolavos 20m  
25 6a+ Spirtokouto 25m  
    Right    
26 6b+ Αmartia 23m  
27 5c Αsterias 15m  
28 5b Κaramela 15m  
29 6a Κοritsia ston ilio 17m  
30 5b Τoxiko arseniko 15m  
31 5c Dasokomanto 15m  
32 7a+? Thalassotaraxi 15m  
33 6b Glykia simmoria 15m  
34 7b+ Vardia 15m  
35 7b+ Μarioneta 15m  
36 7a+ Νavagio 18m  
37 7a? Pouthenades 18m  
38 6b+ Fantasmenos 15m  
39 6a+ Μagkes 25m  
40 6b Velanidia 30m